Αναπαραγωγή Επιθετικότητα κανάρας κατά την αναπαραγωγή

Kanarinatos

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2019
Μηνύματα
65
Καλησπέρα,
Πρόσφατα έχω αρχίσει τις διαδικασίες ζευγαρώματος για το νέο ζευγάρι καναρινιών μου. Το αρσενικό (γεν. 2018) κελαηδάει μια χαρά, είναι δραστήριο και πυρωμένο (το διαπίστωσα από το απόν πτέρωμα στην ηβική περιοχή). Το θηλυκό (του 2018, μπορεί και να μην έχει χρονίσει), όταν ακούει το αρσενικό, ανταποκρίνεται, χωρίς όμως να είναι πυρωμένο ή να έχει κάνει απόπειρα δημιουργίας φωλιάς (με νήμα που έχω προσθέσει). Μάλιστα, πριν λίγες μέρες τα έβαλα μαζί (λόγω δικής μου απειρίας βιάστηκα) και ενώ το αρσενικό ήταν τρυφερό και προσπαθούσε να την πλησιάσει, αυτή φούσκωνε το πτέρωμα της ή άνοιγε το στόμα και έπαιρνε επιθετική στάση. Τα χώρισα και συνέχισαν και τα δύο να μιλάνε. Για αυτό ευθύνεται η μικρή ηλικία και η απειρία της κανάρας, το πέρας της αναπαραγωγικής περιόδου ή κάτι άλλο; Επίσης να προσθέσω ότι την βδομάδα αυτή τους δίνω πυρωτικό (3 φορές την βδομάδα, όπως αναφέρεται στις οδηγίες)
 
Η συμπεριφορά του θηλυκού δείχνει πολύ καθαρά ότι δεν είναι έτοιμο να ζευγαρώσει, αν η ηλικία του είναι πάνω από 9 μηνών τότε κατά πάσα πιθανότητα φταίει η ελλιπής διατροφική του προετοιμασία.
τους δίνω πυρωτικό
Το πυρωτικό δεν είναι ακριβώς αυτό που φανταζόμαστε λόγω ονόματος, στην ουσία είναι κάποιες βιταμίνες.
Το καλύτερο ''πυρωτικό'' είναι η σωστή διατροφική προετοιμασία η οποία ξεκινάει αρκετούς μήνες πριν την αναπαραγωγή, η μεγάλη διάρκεια ημέρας και η άνοδος της θερμοκρασίας που υπάρχουν την περίοδο της αναπαραγωγής και η πλούσια διατροφή που προσφέρει ο εκτροφέας.
Στην θέση σου θα άφηνα την φωλιά για μία εβδομάδα ακόμα και άν η κανάρα δεν ασχοληθεί με την κατασκευή της φωλιάς θα την αφαιρούσα.
 
Δεν την έχω ούτε μήνα και συνεπώς δεν γνωρίζω τι διατροφή της χορηγούταν. Από την στιγμή που ανέλαβα εγω, έδωσα αυγό λίγες μέρες, και ανά τακτά διαστήματα δίνω φρούτα και λαχανικά. Επίσης μου είπαν οτι είναι πάνω από 9 μηνών. Το πυρωτικό είναι της Landmark και κυρίως περιέχει βιταμίνη Ε. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια
 
Καλησπέρα @Kanarinatos,
Άργησες πάρα πολύ να ξεκινήσεις την αναπαραγωγική προσπάθεια και με θηλυκιά που δεν ξέρεις στην ουσία τίποτα γι' αυτήν. Το διάστημα που την έχεις στην κατοχή σου, όσα καλούδια και αν έχεις δώσει, δεν διασφαλίζει την καλή υγεία που απαιτείται για την διεκπεραίωση μιας ολοκληρωμένης γέννας. Επίσης, αν είναι πολύ μικρή σε ηλικία δεν θα ανταποκριθεί στα ερωτικά καλέσματα του αρσενικού, όσο "πυρωτικό" και αν χορηγήσεις. Κατά την γνώμη μου αν ήταν σεξουαλικά ώριμη και υγιής, θα έπρεπε να είναι φουλ πυρωμένη τέτοια εποχή. Υποθέτοντας πως είναι σεξουαλικά ώριμη, από την στιγμή που δεν είναι πυρωμένη απαιτείται πολύ περισσότερος χρόνος για μια ολοκληρωμένη γέννα. Δηλαδή αν όλα πάνε καλά θα έχεις νεοσσούς στην καλύτερη περίπτωση αρχές Ιουλίου, οι οποίοι θα απογαλακτιστούν αρχές Αυγούστου. Ο καιρός όπως καταλαβαίνεις δεν θα είναι σύμμαχος για όλο αυτό το διάστημα και αν φθάσουμε σε επίπεδα καύσωνα τότε κινδυνεύει η ζωή και των γεννητόρων. Πόσο να αντέξει μια θηλυκιά όταν η θερμοκρασία σκαρφαλώσει στους 37 βαθμούς σε συνθήκες επώασης; Εφόσον η καναρίτσα σου είναι μικρή σε ηλικία προσπάθησε του χρόνου που θα είναι σίγουρα σεξουαλικά ώριμη και διατροφικά προετοιμασμένη.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μάλιστα, πριν λίγες μέρες τα έβαλα μαζί (λόγω δικής μου απειρίας βιάστηκα) και ενώ το αρσενικό ήταν τρυφερό και προσπαθούσε να την πλησιάσει, αυτή φούσκωνε το πτέρωμα της ή άνοιγε το στόμα και έπαιρνε επιθετική στάση.
Το πουλι πρεπει να βγει απο αυτη την διαδικασια αμεσα, εαν ειχε φωνη θα σου ελεγε ΔΕΝ ΘΕΛΩ , τα σημαδια της αυτο δειχνουν και οπως και να χει εχεις χασει κατα πολυ το ευλογο χρονικο διαστημα που τα πουλια μπαινουν σε διαδικασια αναπαραγωγης η οποια ξεκιναει απο αρχες Μαρτιου και τελειωνει Μαιο ετσι ωστε τα πουλια να προετιμαστουν και για την πτερρόροια
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν την έχω ούτε μήνα και συνεπώς δεν γνωρίζω τι διατροφή της χορηγούταν.
Κάποιοι εκτροφείς ξεκινούν να έχουν αναπαραγωγή, φωλιές και πουλιά από το Νοέμβριο για τους δικούς τους λόγους.
Τα πουλιά που θα γεννηθούν δεν πρόκειται να τα κρατήσουν πολύ...
Συνήθως μετά το δεύτερο μήνα της ζωής του τα διοχετεύουν στην αγορά και στα petshops που συνεργάζονται και ως συνήθως αυτά τα πουλιά δεν έχουν δαχτυλίδια.
Αν αγοράσουμε ένα τέτοιο πουλί την άνοιξη και προσπαθήσουμε να το βάλουμε σε αναπαραγωγή με ένα έτοιμο αρσενικό εκτός του ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα ενδεχομένως να προκληθούν "βλάβες" που ίσως να είναι και μόνιμες.
Για την περίπτωσή σου που δεν γνωρίζεις ηλικία στο θηλυκό... Δεν υπάρχει πιο καλή μέθοδος από το να τοποθετήσεις ανάμεσα από τα πουλιά το διαχωριστικό και μόνο όταν θα ετοιμαστεί η φωλιά να επιτρέψεις στο αρσενικό να μπει στο χώρο φωλιάσματος.
επιπρόσθετα όλων θα πρέπει να σκεφτείς πως ακόμη και αύριο να κάνει αυγό... Τα πουλάκια θα βγουν από το κλουβί κοντά στον Αύγουστο.. κι αυτό από κάθε άποψη δεν είναι καλό..
Προτείνω να αναστείλεις κάθε αναπαραγωγική προσπάθεια για το 2019
 
Back
Top