Αναπαραγωγή Επιθετικό θηλυκό μπάτζι, να το χωρίσω από το αρσενικό;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alonso
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alonso

PB New Member
Εγγραφή
14 Απρ 2017
Μηνύματα
82
Πόλη
Λευκωσία
Γειά σας
Πριν δύο χρόνια είχα ένα ζευγάρι μπατζι. Το θηλυκό ήταν λίγο νευρικό ενώ το αρσενικό πολύ ήσυχο. Μετά τη γέννα χωρίς να ξέρω τι προηγήθηκε βρήκα νεκρό το αρσενικό (το θηλυκό του άνοιξε το κεφάλι).
Από τότε απομόνωσα τη θηλυκιά μέχρι πριν ένα μήνα που ένας φίλος μου έφερε ένα ήμερο αρσενικό που δεν το ήθελε και το έβαλα στο κλουβί μαζί της. Τις τελευταίες μέρες η θηλυκιά είναι συνέχεια στη φωλιά και υπολογίζω ότι θα γέννησε αν και δεν με αφήνει να κοντεψω καθόλου για να δω.
Το ερώτημα είναι να βάλω σε άλλο κλουβί το αρσενικό?
 
(το θηλυκό του άνοιξε το κεφάλι).
Εφόσον το έκανε ήδη μια φορά είναι πολύ πιθανό να το κάνει ξανά.
Τα θηλυκά budgie εμφανίζουν τέτοια συμπεριφορά όταν βρίσκονται σε αναπαραγωγή.
Το ερώτημα είναι να βάλω σε άλλο κλουβί το αρσενικό?
Πιστεύω ότι είναι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις.
 
@alonso , καλημέρα.
Εννοείται ότι θα πρέπει να τον απομονώσεις σε άλλο κλουβί και κατά τη γνώμη μου να μην αφήσεις ποτέ πια το θηλυκό να αναπαραχθεί ξανά, αφενός για την επικινδυνότητά του σε σχέση με τον σύντροφο, κι αφετέρου διότι ενδεχομένως αυτή η βιαιότητα να έχει και κληρονομική βάση, για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι μεν, αλλά ομοίως δεν είμαστε βέβαιοι και για το αντίθετο.
Επίσης, αν τα αυγά δεν εκκολαφθούν, θα έλεγα να μην αποπειραθείς σε οποιαδήποτε μεταξύ τους επαφή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απογόνους.
Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει η αναπαραγωγή, ίσως να σκεφτείς να βρεις ένα άλλο θηλυκό πουλάκι να το κάνεις ζευγάρι με τον αρσενικό σου.
Στο σημείο αυτό θα γράψω και την έκπληξη που ένιωσα με την ακόλουθη φράση σου:
Από τότε απομόνωσα τη θηλυκιά μέχρι πριν ένα μήνα που ένας φίλος μου έφερε ένα ήμερο αρσενικό που δεν το ήθελε και το έβαλα στο κλουβί μαζί της.
Ειλικρινά αναρωτιέμαι για τον φίλο σου...δεν ήξερε το προηγούμενο ιστορικό του θηλυκού σου παπαγάλου;
Για να σου δώσω να καταλάβεις τη θέση μου, θα σου πω ότι μου είχαν χαρίσει έναν φοβερό τραγουδιστή Τιμπράντο που στην κυριολεξία "τα έσπαγε", πατώντας κυριολεκτικά πάνω στις περισσότερες "νότες" της ράτσας του. Τον ζευγάρωσα λοιπόν και πριν προλάβω να καταλάβω, πέταγε τους νεοσσούς έξω από τη φωλιά με το που εκκολάπτονταν και επίσης στους δύο πρώτους (μόλις το πήρα γραμμή τον χώρισα) έκοψε στην άκρη τα δακτυλάκια τους. Δεν μπορούσα ούτε να τον βλέπω. Έψαξα και τον χάρισα άμεσα, υπό την προϋπόθεση (εξηγώντας γιατί) ότι το πουλί δεν θα μπει ποτέ για ζευγάρωμα.
 
παρόλο που δεν έχω τόση πολλή εμπειρία όσο αλλά μάλλον που σου έχουν απαντήσει, θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να σε παροτρύνω να χωρίσεις το θυληκό, και να μην το χρησιμοποιείς ξανά για εκτροφή. δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορείς να το έχεις για κατοικίδιο βέβαια. αν όμως προτιμάς να έχεις έναν συγκεκριμένο αριθμό πουλιών και θέλεις η εκτροφή σου να είναι σοβαρή, δηλαδή ότι δεν θα ήθελες ένα πτηνό μόνο ως κατοικίδιο, θα σου έλεγα δώσε το σε κάποιον άλλο, γιατί αν εσύ δεν ευχαριστιεσαι με το να το κρατάς, καλύτερα να πάει κάπου αλλού. Οπωσδήποτε όμως να ενημερώσεις τους ανθρώπους που θα το πάρουν για την κατάσταση του, όπως είπε και ο @ianos
 
Back
Top