Αναπαραγωγή Επιθετικό θηλυκό Green cheek conure

Christos1964

PB New Member
Εγγραφή
5 Απρ 2016
Μηνύματα
223
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.
Εχω ενα ζευγαρι Green cheek conure τα οποια ζευγαρωσαν με επιτυχια. Εκαναν εξι αυγα, εχουν σκασει ηδη τα τεσσερα και περιμενω και τα αλλα δυο οπου να 'ναι.
το προβλημα μου ειναι οτι το θηλυκο ειναι συνεχεια μεσα στη φωλια (τουλαχιστον στη διαρκεια της μερας). Θελω να παρω τα μωρα να περασω δακτυλιδια αλλα ειναι απιστευτα επιθετικη και δεν μπορω να κανω τιποτα. με το που ανοιγω τη φωλια ορμαει και κοβει πολυ δυνατες δαγκωνιες. ξερει κανεις καποιο κολπο να την κανω να βγει απο τη φωλια εστω για λιγο για να μπορεσω να παρω τα μωρα?
Χωρις βια εννοειται και χωρις να γινει ζημια. δεν μου εχει ξανατυχει τοσο επιθετικο πουλι.
καθε συμβουλη ειναι ευπροσδεκτη.
ευχαριστω πολυ
 
  • Like
Αντιδράσεις: Vada
@Christos1964
Καλημέρα και χρόνια πολλά.
Δεν βγαίνει ούτε για φαγητό από την φωλιά;
Την ταΐζει ο αρσενικός;
Η φωλιά είναι εσωτερική ή εξωτερική;
Πόσο ημερών είναι οι νεοσσοί;
Τα δαχτυλίδια είναι κλειστού ή ανοικτού τύπου;
 
  • Like
Αντιδράσεις: jk1980
@Vada η φωλια ειναι εξωτερικη. Η κλουβα ειναι στο μπαλκονι(σε προφυλαγμενο σημειο απο τα καιρικα φαινομενα). Θεωρω οτι καποιες στιγμες θα βγαινει για φαι αλλα δεν την εχω πετυχει ποτε εξω. Στη προηγουμενη γεννα εβγαινε καθε φορα σχεδον που της μιλουσα. Τωρα με τιποτα. τα μωρα ειναι ακομα μικρα. το πρωτο γεννηθηκε παραμονη Χριστουγεννων. οσο για τα δακτυλιδια δεν εχει σημασια αν ειναι κλειστου ή ανοιχτου τυπου. το θεμα ειναι να μπορεσω να προσεγγισω πρωτα και να ειμαστε σωοι και αβλαβεις ολοι χαχα
 
Όταν βάζεις φαγητό ή κάποια συγκεκριμένη τροφή που της αρέσει δεν βγαίνει? Έχεις τρόπο να κλείσεις την είσοδο της φωλιάς αφού βγει?
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Φοίβος οταν και αν βγει, εχω τροπο και κλεινω στη φωλια και μπορω να κανω οτι θελω με ηρεμια. Το θεμα ειναι να βγει. Εχω βαλει οτι λιχουδια μπορεις να φανταστεις. Δεν ξεγελιεται το κοριτσι! επειδη το κλουβι ειναι στο μπαλκονι δε μπορω να περιμενω και πολυ μες το κρυο για το ποτε θα βγει. πιθανοτατα το κανει οταν δεν ειμαι εκει.
 
Back
Top