Φροντίδα Επιθετικό budgie, τι μου προτείνετε;

n1k0ləttª

PB New Member
Εγγραφή
19 Απρ 2024
Μηνύματα
4
Καλησπέρα. Είμαι η Νικολέττα κ είμαι καινούργια στο φόρουμ! Έχω εδώ και 3 χρόνια ένα θηλυκό budgie παπαγαλάκι. Τους τελευταίους μήνες, ομολογώ να πω πως έχουμε απομακρυνθεί αρκετά, καθώς κάθε φορά που της βάζω το χέρι μ για να παίξουμε, το τσιμπάει με μανία αδιάκοπα. Τα χέρια μου γεμίζουν τσιμπήματα κ πληγές με αίμα. Προσπαθώ όσο μπορώ να το αντέξω κ να επιμείνω, όμως κυριολεκτικά με τσιμπάει συνεχώς με πολύ δύναμη κ πονάω αφόρητα μετά. Συχνά για να μην μ δημιουργήσει περισσότερες πληγές, την απασχολώ με κάποιο άλλο αντικείμενο (π.χ. καλαμάκι, κορδέλα), παρόλα αυτά πιστεύω πως είναι απαραίτητο να έχουμε κ μια μεταξύ μας επαφή. Τι μ προτείνετε να κάνω? Γιατί έχει τόσο άγρια κ επιθετική συμπεριφορά απέναντι μ? Αναζητώ απεγνωσμένα κ επειγόντως βοήθεια!
 
Πόσο καιρό ισχύει αυτή η κατάσταση; Υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται σε οίστρο; Αυτό θα το καταλάβεις αν έχει αλλάξει το χρώμα του χαλινού του ράμφους της (συνήθως προς το καφέ)
Γενικά θα σε προτρέψω να φοράς γάντια (αυτά τα εργατικά) ώστε να μπορείς να έχεις την "αλληλεπίδραση" αυτή και να μην πληγώνεσαι / πονάς, ώστε εκ μέρους σου να μην υπάρχουν επιφωνήματα, τραβήγματα του χεριού κλπ, αντιδράσεις δλδ που ίσως θα μπορούσαν να ενισχύσουν την "κακή συμπεριφορά" της.
 
@ianos νομίζω όλη αυτή η αλλόκοτη συμπεριφορά ξεκίνησε από τις αρχές του φθινοπώρου, κάπου στον Σεπτέμβριο. Το χρώμα του χαλινού της αλλάζει αραιά και πού. Έχω παρατηρήσει ότι από καφέ, γίνεται σε άσπρο κ το αντίθετο, με όλες τις σχετικές αποχρώσεις αυτών των δύο χρωμάτων στο ενδιάμεσο. Όσον αφορά τα γάντια, έχω δοκιμάσει να φορέσω τα κλασικά γάντια για το χιόνι, όμως την τρόμαζαν κ απέφευγε το χέρι μ γιατί το φοβόταν.
 
@Φοίβος ναι, στην αρχή ήταν ήμερο το πουλάκι. Εννοείται το πήρα φοβισμένο κ τρομαγμένο, όμως το εκπαίδευση κ του έμαθα πολλά κόλπα, που ακόμη τα κάνει. Απλά τώρα με πολλά τσιμπήματα. Πιστεύω ότι το κάνει όχι επειδή την ενοχλεί το χέρι μ μέσα στο κλουβί, αλλά επειδή θέλει να παίξει μαζί μ. Απλά επειδή γενικά είναι πολύ ενεργητική κ παιχνιδιάρα, το κάνει με έναν πολύ πιο έντονο τρόπο. Αυτό το λέω, καθώς παρατηρώ ότι παίζει με επιθετικότητα κ με τα παιχνίδια του κλουβιού της, όχι μόνο μαζί μ.
 
Back
Top