Φροντίδα Επικινδυνο παιχνιδι του Γιουτζι

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Καλησπερα σας!
Απο τον πρωτο μηνα που εφερα το Γιουτζι στο σπιτι του εκοψα και τα φτερα μονο κ μονο μην τον χασω επειδη του αρεσει να βγαινει απο το κλουβι του.
Τωρα ομως τα φτερα του θελουν ξανα κοψιμο γιατι με το που βγει αρχιζει κ πεταει κ μαλιστα εχει ανακαλυψει ενα επικινδυνο παιχνιδι...
Στον τοιχο εχω ενα καδρο απο φελλο με φωτογραφιες οι οποιες ειναι τοποθετημενες με μικρα καρφιτσακια οπου το κεφαλι τους ειναι απο χοντρο πλαστικο. Καθεται λοιπον πανω στο καδρακι και βγαζει μια μια τις καρφιτσες τις οποιες πεταει κατω και αν δεν πεσει κ η φωτογραφια τοτε την πιανει και την πεταει επιδεικτηκα.
Το θεμα ειναι οτι μ'αρεσει που εχει βρει ενα παιχνιδι αλλα φοβαμαι με τις καρφιτσες... Τι αλλο θα μπορουσα να κάνω;!
 
Εγω πιστευω καλυτερα να ξεκρεμασεις το καδρακι διοτι κι εγω θα φοβομουν τις καρφιτσες η να βρεις εναν αλλο τροπο να τις στερεωνεις χωρις καρφιτσες, πινεζες κτλ. :)
 
Μου εχει περασει απο το μυαλο να βαλω οδοντογλυφιδες κομμενες αλλα φανταζεσαι το καδρακι πως θα ειναι;!
Δεν θελω να το ξεκρεμασω, οχι για να μην χαλασω το ντεκορ του δωματιου αλλα μονο κ μονο επειδη του αρεσει να ασχολειται.
 
Τουλαχιστον τις τραβαει και τις πεταει, δεν τις αφηνει στο στομα του αλλα φοβαμαι μην κανει καμια κινηση λαθος!
 
Αν παθει κατι Ιωαννα θα στεναχωρεθεις πολυ! Δεν ψαχνεται μαζι τι αλλο του αρεσει;:)
 
Ιωάννα μου ούτε με τις οδοντογλυφίδες θα πετύχεις κάτι, εκτός αν δεν σ' ενοχλεί να τις παίρνει και να τις κάνει... ροκανίδια όπως ο Ρόκο! 🙂 Θα μπορούσες να πάρεις αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως και να κολλάς τις φωτογραφίες μ' αυτήν. Δεν θα φαίνεται καν!
 
Σιγουρα θα στεναχωρηθω Φρανια και ναι, δεν θα φαινονται ασχημα οι φωτογραφιες με διπλης οψεως ταινιες Μαρια και Λευτερη.
Απλα μου αρεσει να τον βλεπω να παιρνει τις φωτογραφιες και να τις πεταει κατω, ειναι κατι που του αρεσει κ μ'αρεσει κ εμενα να τον βλεπω χαρουμενο. Τωρα αν οι οδοντογλυφιδες γινονται πριονιδια δεν με ενοχλει καθολου, εδω καθε μερα σκουπιζω την πετρα του που τριβει!
 
Το μπλου τακ δεν είναι επικίνδυνο ως προς τις ουσίες που περιέχει; Γιατί το μπλου τακ, αφού ξεκολλήσει η φωτογραφία μπορέι να μέινει είτε πάνω στη φώτο είτε πάνω στον φελοπίνακα. Αν μέινει στη φώτο και πέσει μαζίτης τότε έχει καλώς. Αν όμως μείνει πάνω στον πίνακα και έτσι όπως το δει μπλε μπλε και το δοκιμάσει; Για αυτό σου λέω... Τώρα στο μυαλό μου έχω τις πινέζες με στρογγυλό σιδεράκι. Εκείνες αν χωθούν κάπου δύσκολα ξαναβγένουν. Αλλά είναι και το ράμφος...

Βασικά κατα τη γνώμη μου πρέπει να καταλάβεις τι είναι αυτό που του αρέσει σε όλο αυτό. Να βγάζει τις καρφίτσες ή να πετάει τις φωτογραφίες...

Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τον Ανέστη. Μια άλλη καλή επιλογή που την είδα στο δωμάτιο του ξαδέρφου μου είναι το καδράκι με τζάμι από πάνω και με τα σιδεράκια που μπαίνουν σε κάτι τρυπούλες και μαγκώνουν. Έχει πάλι φελό ως βάση από πίσω (για να μην χαλάσει και το ντεκόρ του δωματίου σου :) και το κρεμάς στον τοίχο... έτσι και οι φώτο κρεμασμένες και χωρίς καρφίτσες! 2 σε 1 (και σαμπουάν και κοντίσιονερ!:D)
 
Απλα μου αρεσει να τον βλεπω να παιρνει τις φωτογραφιες και να τις πεταει κατω, ειναι κατι που του αρεσει κ μ'αρεσει κ εμενα να τον βλεπω χαρουμενο.



Οι προθεσεις σου ειναι αγνες αλλα σιγουρα προεχει η ασφαλεια τους
Βρες του αλλο παιχνιδι κατα την γνωμη μου γιατι μου φαινονται επικινδυνα και τα καρφιτσακια και οι οδοντογλυφιδες. 🙂
 
Παιδια ναι, δεν εχω την παραμικρη αμφιβολια οτι ολο αυτο ειναι επικυνδινο για τον μικρο κ το μοναδικο που θελω ειναι να ειναι καλα.
Επειδη λοιπον βλεπω οτι του αρεσει κ να βγαζει τις καρφιτσες αλλα κ να πεταει κατω τις φωτογραφιες,θα του τις αλλαξω μαλλον με οδοντογλυφιδες.
Και βεβαια θα προσπαθησω να του βρω κατι αλλο να παιζει, κατι που να καταστρεφει γιατι αυτο βλεπω πως του αρεσει... :)
 
Ιωάννα νομίζω ότι την καλύτερη λύση σου την έδωσε ο Ανέστης. Τι θα γίνει αν σπάσει την οδοντογλυφίδα και καταπιεί ένα κομματάκι; Αν θές το κάδρο οποσδήποτε κόλα τις φωτό και δελέασέ τον με ένα άλλο παιχνίδι πιο ακίνδυνο. Εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία και ιδέες https://community.petbirds.gr/threads/Παιχνίδια-που-έχετε-στα-πουλιά-σας.3080/
 
Κωστα καλημερα...
Το εχω ηδη αποθηκευσει για να παρω κ εγω ιδεες!
Και επειδη ολα αυτα μπορει να γινουν πολυ επικινδυνα και δεν θελω να μου παθει τιποτα κακο μια ειναι η λυση:καθε φορα που θα βγαινει απο το κλουβι του θα ξεκρεμαω τα καδρακια... :)
 
Άλλαξε τον φελλοπίνακα, με πίνακα που έχει επίστρωση σιδήρου (Υπάρχουν ειδικοί πίνακες στο εμπόριο, που συνοδεύονται από μικρά στρόγγυλα μαγνητάκια, για την στερέωση χαρτιών και φωτογραφιών).
Άν πάλι δεν σου κάνουν αυτά τα μαγνητάκια και φοβάσαι μήπως τα καταπιεί, πήγαινε σε ένα κατάστημα με είδη κιγκαλερίας και ζήτησε να σου δώσουν εκείνα τα πλαστικά που βάζουν πίσω από τις πόρτες των ντουλαπιών για να μένουν κλειστές.
Με μία απλή κίνηση μπορείς να βγάλεις από το πλαστικό τον μαγνήτη που έχει διαστάσεις περίπου 1x2 εκ.
Έτσι και τις φωτογραφίες θα μπορεί να ρίχνει, αλλά και να "παιδεύεται" προσπαθώντας να αποσπάσει τους μαγνήτες από τον πίνακα.
 
Ωραια η ιδεα σου!
Αλλα δεν καταλαβα τα πλαστικα ποια ειναι για τα ντουλαπια!
 
το καλύτερο είναι απλώς όταν βγαίνει να το ξεκρεμάς κ να του αγοράσεις ένα παρόμοιο παιχνίδι για παπαγάλους!
 
Εχει παρομοιο παιχνιδι;
Θα προσπαθησω να του φτιαξω κ εγω κατι για να ασχολειται οταν βγαινει εξω
 
Ωραια η ιδεα σου!
Αλλα δεν καταλαβα τα πλαστικα ποια ειναι για τα ντουλαπια!
Είναι αυτά τα δύο άσπρα που φαίνονται στο κάτω αριστερό μέρος της φωτογραφίας.
Μπορείς να τα βρείς και στο practiker, αλλά δεν πρέπει να σε προβληματίζει αυτό.
Υπάρχουν πολλών ειδών μαγνητάκια, όπως πχ. εκείνα για την πόρτα του ψυγείου.
 
Καταπληκτικη ιδεα!
Θα παιζει τουλαχιστον με τα μαγνητακια, δεν ειναι κ τοσο επικινδυνα αυτα!
 
Back
Top