Γενικά Επιλογή είδους καναρινιών για ενασχόληση

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Konioan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Konioan

PB New Member
Εγγραφή
18 Απρ 2020
Μηνύματα
34
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σε όλους,
σήμερα πήρα ένα καναρίνι κόκκινο με άσπρο στα φτερά και κατάλαβα ότι δεν έχω ιδέα που θέλω να καταλήξω!
Να εξηγηθώ λοιπόν, πριν αποκτήσω το πρώτο ζευγάρι καναρινιά είχα την πεποίθηση πως τα καναρινιά είναι κίτρινα και μόνο κίτρινα!
Βαθιά νυχτωμένος διαπίστωσα ότι είμαι μετά από μια περιήγηση στο διαδίκτυο και αφού μπήκα στην εν λογω ομαδα του petbirds αφου κανοντας εναν απολογισμο μεχρι τωρα εχω:
1) ενα ζευγαρι κοινα καναρινια (κιτρινο - ασπρο)τα οποια μεγαλωνουν τρια μικρα,
2) ενα κοκκινο αρσενικο και ενα μοζαικ τα οποια πηρα για ζευγαρι(οτι να ναι δηλαδη),
3) ενα κοκκινο ακομη που εχει ασπρα στην ακρη φτερα και μου ειπαν οτι ειναι ιταλικη γραμμη.
Ολα αυτα λοιπον με εκαναν να καταλαβω οτι πρεπει να αποφασισω πρωτιστα με τι θελω να ασχοληθω και ακολουθως να αφοσιωθω σε αυτο!
Καπου εδω θα ηθελα τη συμβουλη σας λοιπον καθ οτι με ενδιαφερει το χρωμα και κυριως το κοκκινο που ειναι εντυπωσιακο( χωρις χρωστικες αν ειναι εφικτο) αλλα σαφως θελω και να κελαηδανε.Αν πχ εμπλεκα μαλινουα που ειναι καθαρα φωνης με κοκκινο θα μπορουσα να παρω κατι εξισου καλο σε φωνη αλλα με καλυτερα χρωματα; Οπως καταλαβαινετε το χαος στο μυαλο μου συνεχιζεται! Οποιαδηποτε βοηθεια ευπροσδεκτη!
 
Να τα χαίρεσαι όλα. Καταρχήν να σου πω από όσα γνωρίζω ότι εάν βάλεις δυο καναρίνια να ζευγαρώσουν τα οποία είναι διαφορετικής μάρκας, τα καναρινάκια που θα βγουν θα είναι κοινά. Το ίδιο και αν βάλεις ένα κοινό με ένα μάρκας. Όμως και αυτά που θα βγουν και θα είναι κοινά, έχουν κι αυτά ψυχούλα και τα αρσενικά θα κελαηδούν στο μπαλκόνι σου αν τα διατηρείς υγιή και καθαρά. Οπότε νομίζω ότι θα πρέπει να εξασφαλίσεις ότι θα μπορείς να τα διατηρείς καθαρά και χαρούμενα και μετά για το τι πουλάκια θα βγουν. Στο petbirds πιστεύω ότι οι εκτροφείς που γράφουν θα σου δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις.
Ότι κι αν κάνεις σου εύχομαι καλή επιτυχία και να τα χαίρεσαι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καλησπέρα @Konioan , διάβασε το παρακάτω άρθρο, περιέχει συνδέσμους που θα σε βοηθήσουν να μάθεις τα είδη καναρινιών.
Ανέβασε φωτογραφίες κοντινές και καθαρές (με φυσικό φωτισμό) από τα πουλιά για να σου πουν την γνώμη τους οι φίλοι που ασχολούνται με τα καναρίνια χρώματος.
με ενδιαφερει το χρωμα και κυριως το κοκκινο που ειναι εντυπωσιακο
Μετά την παραπάνω δήλωση θα σου ευχηθώ καλό διάβασμα!😆
 
... Και κατάλαβα ότι δεν έχω ιδέα που θέλω να καταλήξω...

Θεούλης!
Φίλε μην αλλάξεις πότε!
Στο τέλος οι κατσαρίδες, εμείς και ο Highlander θα μείνουμε...
[automerge]1587676156[/automerge]
Καπου εδω θα ηθελα τη συμβουλη σας λοιπον καθ οτι με ενδιαφερει το χρωμα και κυριως το κοκκινο που ειναι εντυπωσιακο( χωρις χρωστικες αν ειναι εφικτο) αλλα σαφως θελω και να κελαηδανε.

Όλα τα αρσενικά κελαηδούν, άλλα περισσότερο άλλα λιγότερο...

Κόκκινο δίχως χρωστικές ΔΕΝ θα είναι εντυπωσιακό...

Σε βλέπω από Αθήνα, έχεις επισκεφθεί ποτέ καμιά Έκθεση;
Και θα πάθεις την πλάκα σου τι κυκλοφορεί σε κοκκινάκι και όχι μόνον...
Εκεί θα μπορούσες να επιλέξεις με ποιο είδος θα ήθελες πραγματικά να ασχοληθείς...
Επίσης αν και αφού αποφασίσεις η εγγραφή σου σε κάποιον σύλλογο θα στα ξεδιαλυνε όλα και θα είχες αμέριστη βοήθεια στην προσπάθειά σου.
Εντελώς συμπτωματικά θα σου έλεγα να κοιτάξεις προς τον ΑΛΟΠ (alop.gr).
 
Τελευταία επεξεργασία:
Καπου εδω θα ηθελα τη συμβουλη σας λοιπον καθ οτι με ενδιαφερει το χρωμα και κυριως το κοκκινο που ειναι εντυπωσιακο( χωρις χρωστικες αν ειναι εφικτο)
Δεν είναι εφικτό. Χρειάζονται χρωστικές για να παραμείνουν εντυπωσιακά. Αφού σου αρέσει το χρώμα, διάβασε αν θέλεις μερικά πράγματα για διάφορες μεταλλάξεις που μπορείς ίσως να βρεις ενδιαφέρουσες. https://community.petbirds.gr/forums/articles/?prefix_id=96
 
Back
Top