Ασθένειες Επιλογή ευθανασίας budgie

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Shadow9
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Shadow9

PB New Member
Εγγραφή
13 Μαϊ 2020
Μηνύματα
203
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Όπως καταλάβατε και από το τίτλοι του θέματος, δεν είναι κάτι πολύ ευχάριστο..

Το ένα budgie μου, η Νιφάδα 6 περίπου χρονών, τους τελευταίους επτά μήνες αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας. Έχει ένα λίπωμα δίπλα απο την αμαρα, το οποίο τραυματίζεται συνέχεια και αιμορραγεί, το ένα της πόδι εξαρθρώθηκε και το άλλο της είχε πρηστεί και όπως καταλαβα αργότερα της είχε κοπεί ο τένοντας.
Όπως και ναχει..τους τελευταίους μήνες κάνω ότι μπορώ, καλή διατροφή βάζω κρέμα στην πληγή της κλπ, όμως εδώ και δύο μέρες δεν αντέχω να την βλέπω..αν και έχει τρομερή δύναμη ψυχής προσπαθώντας να σηκώνεται από το κρεβατάκι που τις έχω να κάθεται στο κλαδί, υποφέρει τρομερά. Το ένα της πόδι είναι σχεδόν νεκρό και η ίδια συνεχώς βαριανασαινει, κλαίει και φοβάται.

Έτσι σκέφτηκα την επιλογή της ευθανασίας... Περιμένω αυτές τις μέρες να φύγει, αλλά πιστεύω πως δεν πρέπει να την αφήνω να ταλαιπωρείται..
Ξέρετε πως θα μπορούσα να το κάνω ανώδυνα και στο σπίτι, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να την μετακινήσω κάπου αλλού όπως είναι. Είχα δει κάποια στιγμή ένα αντίστοιχο θέμα, αλλά δεν το βρίσκω.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας..
[automerge]1637998303[/automerge]
Οι κτηνίατροι ξέρετε αν κάνουν;
Εννοώ όχι αυτοί που είναι εξειδικευμένοι στα πτηνά, αλλά όποιοσδηποτε, γιατί κοντά μου υπάρχουν πολλοί και για να την πάω στην πτηνιατρο είναι μακριά και θα ταλαιπωρηθεί
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πολύ λυπάμαι για το πουλάκι σου. Δυστυχώς αντιμετώπιζω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την σκυλίτσα μου. Φαντάζομαι είναι η ίδια διαδικασία απλά σε μικρότερη ποσότητα;
 
@HxC και γω αυτό πιστεύω..τη Δευτέρα θα τη πάω σε κάποιο κτηνίατρο εδώ κοντά, γιατί αν το κάνω μόνη μου δεν νομίζω να μπορώ να συνέλθω για καμιά εβδομάδα..
 
@HxC Αρχικά σκεφτόμουν να μην την πάω κάπου και να ταλαιπωρηθεί στον δρόμο, αλλά να της το έκανα εγώ στο σπίτι.
 
Λυπάμαι πάρα πολυ και για το παπαγαλάκι σου, Κωνσταντίνα, και για την Μπέλα, Δημήτρη, δείχνει τόσο γλυκό σκυλάκι. Σαφώς οι κτηνίατροι κάνουν ευθανασία σε ό,τι τους προκύψει, δύσκολα θα σας πει κάποιος όχι. Από την άλλη, δεν νομίζω να επιτρεπεται πολίτης μη γιατρός να έχει στην κατοχή του τέτοιο κοκτέιλ σκευασμάτων για λόγους ασφαλείας. ΄Αλλωστε δεν είμαστε γιατροί για να ξέρουμε πού και πώς γίνονται τέτοια πράγματα. Μπορείτε όμως να ζητήσετε από τον κτηνίατρο να έρθει στο σπίτι για λόγους ποιότητας ζωής του μπάτζι. Δεν είναι σίγουρο ότι θα δεχθεί, αλλά Αθήνα σίγουρα θα βρείτε κάποιον. Έχω νούμερο κτηνιατρου που κάνει κατ'οίκον επισκέψεις, ίσως δεχθεί και για ευθανασία.
 
@Stavros διάβασα πως κλείνοντας τα ρουθούνια και κρατώντας το κεφάλι φεύγει σε 5-10 δευτερόλεπτα και ανώδυνα..αλλά σίγουρα προτιμώ να το κάνει κάποιος άλλος έμπειρος με απλή ένεση.

@Nausicaa ευχαριστώ πολύ! Γενικά στη περιοχή μου έχει πραγματικά πάρα πολλούς κτηνιάτρους σίγουρα θα βρω κάποιον και θα ήταν όντως καλύτερα αν ερχόταν σπίτι μου να το κάνει.
 
διάβασα πως κλείνοντας τα ρουθούνια και κρατώντας το κεφάλι φεύγει σε 5-10 δευτερόλεπτα και ανώδυνα
Αυτό είναι ασφυξία. Είναι ένας αγωνιώδης και βασανιστικός θάνατος. Σε κάθε πολιτισμένη μέθοδο ευθανασίας προηγείται η αναισθησία του ζώου.
 
@Shadow9 Μην το κάνεις μόνη σου, είναι πολύ πιο σκληρό απότι περιμένει κανείς και δεν είναι και τόσο γρήγορο. Θα λιποθυμήσει γρήγορα αλλά ο θάνατος θα επέλθει πολύ αργότερα κι εδεί θα πρέπει να κρατάς το χέρι σου πάνω της, δεν... δεν είναι κάτι που θέλει να βιώσει κανείς.
 
Back
Top