Γενικά Επιλογή κλουβιού για Κοκατίλ

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης gkekas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

gkekas

PB New Member
Εγγραφή
14 Αυγ 2017
Μηνύματα
31
Καλημέρα στην παρέα. Σε μια εβδομάδα πρόκειται να πάρω ενα αρσενικό κοκατίλ ήμεροκαι με προβληματίζει η αγορά του κλουβιού. Εχω διαβάσει αρκετά στα forum για τις διαστάσεις που χρειάζονται. Είμαι ανάμεσα σε 2 κλουβιά. Και τα δύο κλουβιά έχουν ανοιχτή οροφή με σταντ. Το πρώτο είναι διαστάσεων (47.5χ47.5χ86cm ύψος με ανοιχτή οροφή).Το δεύτερο είναι διαστάσεων (52χ41χ79cm υψος -(100cm υψος με ανοιχτη οροφη). Το θέμα είναι οτι το πρώτο κλουβί δεν έχει σχάρα στον πάτο και με προβληματίζει που θα έρχεται το πουλί σε επαφή με τις ακαθαρσίες του. Στο δεύτερο,το θέμα είναι οτι το πλάτος 41cm δεν ξέρω αν είναι αρκετό. Καποιος φίλος μου πρότεινε να μην πάρω να κλουβί με ύψος άνω των 60εκ. γιατί στην αρχή ο παπαγάλος θα δυσκολευτεί να συνηθίσει και να ήρεμησει.Ισχύει; Τι μου προτείνεται ανάμεσα σε αυτα τα δύο; Και αν υπάρχει λύση στο να μπει σχάρα στο πρώτο κλουβί. Ευχαριστώ εκ των προτερων.
 
H αλήθεια είναι πως 41 εκ. είναι πολύ λίγα. Από την άλλη κλουβί χωρίς σχάρα να μην χρησιμοποιήσεις. Αν επιτρέπεται ποιες είναι οι τιμές των κλουβιών; Για να κοιτάξουμε εναλλακτικές σε ρωτάω.
 
Πάρε αυτό με τη σχάρα, το στενότερο και φθηνότερο και βάλε μόνο μία κεντρική ξύλινη χοντρή πατήθρα που κατά μήκος, που να βλέπει την πόρτα, φροντίζοντας το πίσω μέρος να είναι κατά τι πιο ευρύχωρο από το μπροστινό, για να μην χτυπάει η ουρά του.
 
Οταν γυρίζει ομως, δεν θα χτυπάει την ουρα του; Και αφού έχει τόσο ύψος γιατί να μην βάλω και δεύτερη πατήθρα ή κανα κλαδάκι;
 
Δεν είναι και τόσο μεγάλο το ύψος. Μπορείς σε κάποια γωνία πιο ψηλά να βάλεις μισή πατήθρα ή ειδικό σχοινί πατήθρας ή μια κούνια.
Έτσι κι αλλιώς μέσω του ύψους θ' ανεβάινει στην πατήθρα της οροφής.
 
να υποθέσω οτι αυτό που είπε ο φιλος μου δεν ισχυει. Για το υψος
 
Ισχύει μόνο αν πάρεις νεοσσό κάτω των 2,5-3 μηνών, που δεν πετάει ακόμα και έχει ανάγκη να κάθεται κουρνιασμένο σε φωλιά.
Αυτό δεν στο προτείνουμε για πολλούς λόγους υγείας ψυχικής και οργανικής.
 
Back
Top