Φροντίδα Επιλογή κλουβιού για παπαγάλο conure

georgepanatha

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουλ 2008
Μηνύματα
93
Πόλη
Κρήτη
Kαλησπέρα σας παιδια.. Είχα παραγγείλει ενα χειροποιητο κλουβι για το conure μου αλλα δεν αντεξα την αναβολη του κυριου κατασκευαστη και αποφασισα να παρω ενα ετοιμο, στα πετ σοπ που πηγα να δω δεν ειχαν κανενα κλουβι της προκοπης μονο με παραγγελια μου ειπαν.. Επειδη ομως δεν εχω ιδεα σχετικα με το πιο κλουβι θα ειναι καταλληλοτερο για το Πετρο, ζητω και παλι την πολυτιμη βοηθεια σας :)
 
Γιωργο μηπως να κοιταξεις και σε μερικα πετ σοπ ακομη;:) Ολοκληρη Κρητη ειναι! :D κατι θα βρεις δε μπορει! Εγω θα διαλεγα ενα τετραγωνο κλουβι οσο πιο μεγαλο μπορεις να αγορασεις! Να φροντισεις να μην ειναι στεναχωρα και να μην ακουμπαει η ουρα του στα καγγελα οταν καθεται στις πατηθρες! Επισης να υπολογισεις να μπορει να ανοιξει τα φτερα του μεσα στο κλουβι... 😉 και να χωραει τα μπολ του φαγητου και νερου και αρκετα παιχνιδια!


υ. Γ. και ευρυχωρη πορτα για να μπορει να μπαινει και να βγαινει ανετα, να υπολογισεις να χωρανε και τα χερια σου να τον βγαλουνε απο μεσα σε περιπτωση που κατι γινει και χρειαστει!
 
Ανεστη εδω που ειμαι εχει 3 πετ σοπ.. Πηγα και στα 3.. Δυστυχως ολα τα κλουβια ηταν ακαταλληλα πιστεψε με.. Μονο ενα ηταν καπως καλο αλλα δεν ηταν ψηλο ηταν παρα πολυ χαμηλο οποτε σκεφτηκα οτι ουτε αυτο θα ηταν καταλληλο.. Μονο με παραγγελια καποιο συγκεκριμενο μοντελο μου ειπαν... Ειχα δει σε ενα τοπικ εδω που ειχε ενας φιλος ενα ωραιο κλουβι και σκεφτηκα οτι κατι παρομοιο θα ηταν οτι πρεπει.. Δε θυμαμαι τιποτα παραπανω δυστυχως
 
Αν είσαι Ηράκλειο, έχει ένα καλό pet shop Μάχης Κρήτης και έχει αρκετά πράγματα για παπαγάλους.. Εγώ όταν σπούδαζα εκεί πήγαινα και η κοπέλα μέσα ξέρει πολλά και τους αγαπάει πολύ.. Δεν θυμάμαι πώς το λένε όμως..
 
Ναι ξερω, απο εκει εχω αγορασει το Πετρο.. Ομως το προβλημα ειναι οτι τωρα δεν ειμαι Ηρακλειο ειμαι Ιεραπετρα και εδω τα πετ σοπς ειναι πολυ περιορισμενα
 
Ναι ξερω, απο εκει εχω αγορασει το Πετρο.. Ομως το προβλημα ειναι οτι τωρα δεν ειμαι Ηρακλειο ειμαι Ιεραπετρα και εδω τα πετ σοπς ειναι πολυ περιορισμενα
Ωωωωχχ κατάλαβα.. Τότε είναι λίγο παίδεμα η κατάσταση..
 
Ναι ξερω, απο εκει εχω αγορασει το Πετρο.. Ομως το προβλημα ειναι οτι τωρα δεν ειμαι Ηρακλειο ειμαι Ιεραπετρα και εδω τα πετ σοπς ειναι πολυ περιορισμενα

Γιώργο το θέμα της αγοράς κλουβιού είναι πολύ σημαντικό και για το παπαγάλο αφού θα περνά εκεί αρκετό χρόνο αλλά και για σένα να είναι πρακτικό με ταψί που θα βγαίνει εύκολα στο κάτω μέρος για καθάρισμα και όλα αυτά που ανέφερε ο Ανέστης.Αν το μαγαζί έχει αυτό που θέλεις στο Ηράκλειο κάνε το κόπο και βρες τρόπο να το πάρεις. Δεν αγοράζουμε κάθε μέρα κλουβιά. Και να είναι αρκετά μεγάλο ειδικά για την Παταγόνιαν που είναι και μεγάλο πουλί.
 
Η γνωμη η δικη μου ειναι να παρεις ενα κλουβι ετοιμο και οχι χειροποιητο.
Αυτο το λεω γιατι ενα κλουβι του εμποριου εχει καποιες προυποθεσεις οπως τον τροπο που κλεινει το πρτακι του κλουβιου, (αυτο ειναι συμαντικο γιατι οι παπαγαλοι μαθαινουν ευκολα πως ανοιγει και δραπετευουν συχνα αν ειναι εφυκτο), διαφορες θηκες για τροφη, συρταρακι για να καθαριζει ευκολα κλπ.
Τέλος ειναι και ποιο οικονομικα μιας και μπορεις να βρεισ ενα αρκετα μεγαλο με 35-40 ευροπουλα 😛
 
Back
Top