Φροντίδα Επιλογή κλουβιού για Budgerigar

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης xaris1965
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

xaris1965

PB New Member
Εγγραφή
30 Δεκ 2008
Μηνύματα
8
Πόλη
Ελευσίνα
Kαλησπέρα σε όλους/ες. Από την περασμένη εβδομάδα ένα ζευγάρι μωρά Βudgerigar μοιράζονται τις ζωούλες τους μαζί μας. Ειναι πολύ γλυκά. Επειδή θα τους αλλάξω κλουβί τι να προτιμήσω βαμμένο ή άβαφο; Αν άβαφο, επινικελωμένο(ασημί) ή επιχρωμιωμένο (χρυσαφί); ΘΕΛΩ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙ΄ΑΥΤΑ:)
 
Ευχαριστώ, mariah αλλά το έχω ήδη διαβάσει! Είναι όμως λίγο ασαφές επί του θέματος.
 
Αυτο που ξερω ειναι οτι επειδη οι παπαγαλοι ραμφιζουν τα καγκελα καλο ειναι να παρεις ενα κλουβι χωρις χρωμα πχ ασπρο. Μελλοντικα θα φυγει το χρωμα και θα σκουριασει και ειναι επικινδυνο για την υγεια των πουλιων. Εγω για τα δικα μου Lovebirds εχω παρει ενα ασημι χωρις χρωμα.
 
Καλημέρα
Το δικό μου ζευγάρι το έχω σε ανοξείδωτο (ασημί) παραλληλόγραμμο κλουβί, διαστάσεων 60x45x50 (μήκος, πλάτος, ύψος) με συρτάρι από ανοξείδωτη λαμαρίνα. Κόστος 50€
Πολύ γερή κατασκευή και έχω αφαιρέσει με κόφτη το πλέγμα της βάσης (δεν κατεβαίνουν ποτέ στον πάτο του κλουβιού τα πουλιά μου)
Στρώνω πάνω στο συρτάρι μισό τραπεζομάντιλο μιάς χρήσης. (Αυτά που βάζουν στις ταβέρνες και στα ουζερί). Το τραπεζομάντιλο έχει από πάνω χαρτί απορροφητικό, ενώ από κάτω πλαστικό. Έτσι δεν περνάει τίποτα πάνω στην λαμαρίνα του συρταριού.
 
Χάρη, δεν έχει τοσο σημασία αν θα είναι ασημί ή χρυσό, νομιζω οτι και τα δυο είναι εξ ίσου καταλληλα σαν υλικό κατασκευής. Εκείνο που πρέπει να προσέξεις ειναι να είναι ευρύχωρο και άνετο και τους προσφέρει δυνατότητες για σκαρφάλωμα, πέταγμα και πολύυυυ παιχνίδι!
 
  • Like
Αντιδράσεις: mariah
Back
Top