Διατροφή Επιλογή προϊόντων για lineolated parakeet

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης charpan
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

charpan

PB New Member
Εγγραφή
13 Δεκ 2023
Μηνύματα
9
Καλησπέρα και πάλι,
Διαβάζοντας όλο και περισσότερο και ψάχνοντας για το κατάλληλο παπαγαλάκι για εμένα βλέπω πως επίσης θα με ενδιέφεραν και τα lineolated parakeet. Από ότι κατάλαβα είναι παρόμοιων αναγκών, μεγέθους και μάλλον πιο ήσυχα για όποιον ενοχλείται από την φωνή τους. Είναι πολύ όμορφα και αυτά. Δύσκολα όμως βρίσκεις κάποιον εκτροφεα που να ασχολείται. Και δεν βλέπω τροφές που να αναφέρουν ότι είναι αποκλειστικά για αυτή την φυλή. Να υποθέσω πως ότι θα έπαιρνε κάνεις για budgie θα είναι κατάλληλο και για αυτά; Αν τα γνωρίζετε θα με βοηθούσε πολύ η άποψη σας.
Ευχαριστώ
 
Να υποθέσω πως ότι θα έπαιρνε κάνεις για budgie θα είναι κατάλληλο και για αυτά;
Είναι δραστήρια πουλιά πού στη φύση σκαρφαλώνουν συνέχεια αλλά τους αρέσει να περπατούν κιόλας. Τρώνε συχνά και σχεδόν τα πάντα. Από σπόρους, φρούτα και λαχανικά έως μικρά έντομα και προνύμφες.

Ως βασική τροφή χρειάζονται ένα μείγμα σπορών για μικρούς παπαγάλους. Καλό θα είναι να του δίνεις πέλλετς επίσης για μικρούς παπαγάλους ως βασική τροφή και συμπληρωματικά τους σπόρους.

Γενικά, επιλέγεις προϊόντα για μικρούς παπαγάλους καθώς δεν υπάρχει εξειδικευμένη κατηγορία για τα lineolated parakeets. Η καταγωγή τους είναι από την κεντρική και νότια Αμερική οπότε μπορείς να συμπεριλάβεις και αυτό το κριτήριο στις επιλογές των προϊόντων που θα προμηθεύεσαι.
 
@φιλομαθης καλημέρα. Ναι ρε γμτ δεν βλέπω γενικώς να ασχολούνται με την φυλή εκτροφείς. Τον συγκεκριμένο τον είχα δει και έχω στείλει μήνυμα. Ελπίζω να απαντήσει πως διαθέτει.
[automerge]1703142998[/automerge]
@Stavros ευχαριστώ για την απάντηση. Άρα λοιπόν με μια τροφή εξειδικευμένη για budgies μπορώ να δίνω και στα lineolated.
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@charpan
Καλο διαβασμα και πολλες ωρες μελετης ευχομαι
 
Back
Top