Διατροφή Επιλογή τροφής για ένα καναρίνι

Canarinboy

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιαν 2020
Μηνύματα
26
Πόλη
Σέρρες
Καλή χρονιά σε όλους με υγεία.
Μετά από δέκα χρόνια συμβίωσης με το προηγούμενο καναρίνι μας, το οποίο απεβίωσε το καλοκαίρι, ο αη βασίλης την πρωτοχρονιά, μας έφερε ένα καινούργιο στην οικογένεια μας.Αποφάσισα λοιπόν να ασχοληθώ-ενημερωθώ λίγο περισσότερο για αυτά τα πανέμορφα πουλιά και οφείλω να ομολογήσω ότι διάβασα πολλές σελίδες από το forum οι οποίες στο θέμα της διατροφής οφείλω να ομολογήσω με μπέρδεψαν λίγο. Αν έχω καταλάβει καλά δεν θέλουμε τις premium γιατί προσφέρουν αρκετά αχρείαστα εξτρά -( σχετικό θέμα: Μείγματα σπόρων για καναρίνια σε μικρές συσκευασίες), από την άλλη όμως τα ιδανικά μείγματα του εμπορίου έρχονται σε συσκευασίες μεγαλύτερες του ενός κιλού και σε καμία περίπτωση δεν αγοράζουμε χύμα.
Θα ήθελα λοιπόν να μου πείτε ποια τροφή εμπορίου, μείγμα, προτείνετε για γενικής χρήσης δεδομένου ότι θα πρέπει να είναι σε συσκευασία ενός κιλού (δεν ξέρω αν μπορώ και λίγο περισσότερο), ότι δεν μπορώ να μοιραστώ μια μεγαλύτερη συσκευασία με κάποιον άλλο ούτε και αυτήν την στιγμή μπορώ να φτιάξω ένα δικό μου μείγμα για το καναρίνι.
Ξέρω ότι η διατροφή δεν μπορεί να είναι ίδια σε όλες τις φάσεις που περνάει το καναρίνι όμως θα ήθελα αν γίνεται να μου προτείνετε την βάση πάνω στην οποία θα προσθέτω ενδεχομένως κάποια εξτρά,όσο γίνεται λιγότερα.
Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω ότι πολλές από τις premium τροφές περιέχουν και συστατικά που έχουν να κάνουν με την υγεία των πουλιών και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι αυτό στο ως άνω σχετικό θέμα με τα μείγματα σε μικρές συσκευασίες δεν πολυαναφέρθηκε παρά μόνο ότι η κατανάλωση τους παραείναι πλούσια για τα καναρίνια.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας
 
Να το χαίρεστε το νέο σας καναρίνι!
Δώσε λίγες παραπάνω πληροφορίες για αυτό, είναι κάποια ιδιαίτερη ράτσα; καναρίνι φωνής ή χρώματος;
Αν μπορείς ανέβασε μια φωτογραφία.
 
IMG_20200106_194149.webp

Να σας πω την αλήθεια περισσότερες πληροφορίες δεν γνωρίζω καθότι η αγορά έγινε από την γυναίκα μου αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι δεν έχει σταματήσει να κελαηδάει εδώ και πέντε μέρες! Νομίζω πάντως πως δεν ανήκει σε κάποια από τις γνώστες ράτσες καναρινιών φωνής
 
Για κοινό καναρίνι φαίνεται. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το μείγμα της Deli nature που βγαίνει στα 800 γραμμάρια. Είναι πάρα πολύ καλή τροφή και περιέχει και αρκετούς έξτρα σπόρους πέραν από τους βασικούς. Εγώ αυτό το μείγμα χρησιμοποιώ. Πολύ καλά λόγια ακούγονται και για το μείγμα της Manitoba που βγαίνει στο 1kg. Όποιο και να επιλέξεις θα έχεις κάνει μια πολύ καλή επιλογή.
Στο κλουβί θα πρέπει να υπάρχει πάντα ένα κόκκαλο σουπιάς καθώς και ένα μπολακι με grit (τριμμένα όστρακα). Μια φορά την εβδομάδα μπορείς να βράζεις ένα αυγό για 15 λεπτά και να του δίνεις το μισό κόβοντας στο στην μέση (υπάρχει ειδική θήκη για αυτό). Θα πρέπει να του δίνεις και πολλές έξτρα τροφές τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα. Δες εδώ τι μπορείς να δίνεις : https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/page-2#post-2390165
Αποφεύγεις στικ και βιταμίνες που τυχόν μπορεί να σου πλασάρουν στο pet shop ως λιχουδιά. Αν θέλεις να του δίνεις κάποια λιχουδιά πέρα των λαχανικών και των φρούτων θα επιλέξεις τα τσαμπιά κεχρί (millet)
Για ότι άλλο θες ρώτα ελεύθερα! 😉
 
τα είχα εντοπίσει τα προτεινόμενα μείγματα όμως είχα διαβάσει και αυτά:
  • Deli nature canary menu: Πληρης τροφη για καναρινια με περισσοτερα απο 20 συστατικα. Συστατικα:Σπόροι, Δημητριακα, Βότανα, Φρούτα(5%), Αυγο, Εκχυλισματα φυτικων πρωτεινων, Ανόργανα μεταλλα και ιχνoστοιχεια, Διαφορα σακχαρα, Ελαια και λιπη.
    Περιέχει πολλά συστατικά και την κάνουν ακατάλληλη για περιόδους που απαιτούν πιο λιτή διατροφή όπως ο χειμώνας.
  • Manitoba Canary Best Premium Πληρης τροφη - μειγμα για καναρινια με Chia (2%), Nectar Manitoba (Eκχυλισμα θρεπτικων ουσιων μεγαλης βιολογικης αξιας), ιχνοστοιχεια, αυγα και βιταμινες. 1kg
    Επίσης περιέχει πολλά συστατικά και την κάνουν ακατάλληλη για περιόδους που απαιτούν πιο λιτή διατροφή όπως ο χειμώνας.
που όπως είπα με μπέρδεψαν απο το θεμα Μείγματα σπόρων για καναρίνια σε μικρές συσκευασίες του site
 
Εντάξει θεωρώ πως αυτό αναφαίρετε για ανθρώπους που εκτρέφουν καναρίνια και πρεπει να δίνουν ξεχωριστά μείγματα κάθε εποχή. Για ένα καναρινακι είναι μια χαρά και οι δύο!
 
Ευχαριστώ πολύ. Αν κατάλαβα καλά λοιπόν τα σχετικά του ως ανω θέματός αφορούν εκτροφείς ενώ ένας απλός ιδιοκτήτης θα είναι καλυμμένος με οποιαδήποτε από τα "premium" μείγματα σοβαρών εταιρειών του χώρου.
 
Απλά το όλο μπέρδεμα δημιουργήθηκε διοτι υπέθεσα ότι ένα θέμα με τίτλο"Μείγματα σπόρων για καναρίνια σε μικρές συσκευασίες " θα αφορά τον απλό ιδιοκτήτη δεδομένου οτι οι εκτροφείς χρησιμοποιουν μεγαλύτερες συσκευασίες μειγμάτων. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου. (Αν γίνεται και λίγη ακόμη βοήθεια στο θέμα του κλουβιού 🙂)
 
ένα θέμα με τίτλο"Μείγματα σπόρων για καναρίνια σε μικρές συσκευασίες " θα αφορά τον απλό ιδιοκτήτη
Όντως αφορά τους εκτροφείς με λίγα πουλάκια, προσωπικά χρησιμοποιούσα παλαιότερα την versele laga και τώρα χρησιμοποιώ την Manitoba best premium.
Αυτή την περίοδο την κάνω πιο ''ελαφριά'' προσθέτοντας στο μείγμα 250gr κεχρί.
 
Back
Top