Αναπαραγωγή Επιστροφή αρσενικού στη θηλυκιά που κλωσσάει

Εγγραφή
18 Νοε 2008
Μηνύματα
38
Πόλη
Βόλος
Σε ένα απλό κλουβί ζευγάρωσα 2 καναρίνια και μου βγάλαν 4 μικρά τα οποία είναι 30 ημερών. Όταν τα μικρά ήταν 24 ημερών η θηλυκιά ξεκίνησε να γεννάει καινούρια αυγά. Λόγω χώρου τα 4 μικρά και τον αρσενικό τα έβαλα σε κλούβα σε άλλο σπίτι κι ο αρσενικός τα τα'ί'ζει κανονικά. Η κανάρα κλωσσάει 4 αυγά. Τώρα που τα μικρά τρώνε μόνα τους, αν επαναφέρω τον αρσενικό στην κανάρα όταν τα αυγά θα είναι 10 ημερών, θα έχω κανένα πρόβλημα; 😕 Περιμένω απόψεις κι εμπειρίες.
 
μια φορα που επανεφερα τον καναρο στην καναρα ειχε ηδη 2 μικρα που ηταν 20 ημερων και ο αρσενικος αρχισε να τα τσιμπαει. Μπορεις να βαλεις τον καναρο μεσα και να καθησεις να δεις αντιδρασεις, αλλιως περιμενε να τα μεγαλωσει η καναρα μονη της. Ο καναρος 10 μερες λειπει απο το κλουβι της καναρας;
 
Κι εγώ το έχω πάθει πέρυσι, ο αρσενικός που επανέφερα να τσιμπάει τα 24 ημερών μικρά. Ο αρσενικός λείπει 6 μέρες από την κανάρα αλλά σκέφτομαι να τον επαναφέρω τη Δευτέρα για να τρώνε σίγουρα μόνα τους καλά τα μικρά (Δευτέρα θα είναι 36 ημερών).
 
θαναση τα μικρα ειναι αρκετα μεγαλα για να τρωνε μονα τους και μπορεις και σημερα να τον επαναφερεις. Εγω τα μικρα τα βαζω μονα τους απο 25 ημερων και δεν εχω κανενα προβλημα.
 
Επειδή ασχολείστε και με καρδερίνες χώρισα πριν2 μέρες το ζευγάρι. Θα τα κρατήσω 10 μέρες χώρια και μετά θα τα βάλω πάλι είναι αργά για αυτό
 
Επειδή ασχολείστε και με καρδερίνες χώρισα πριν2 μέρες το ζευγάρι. Θα τα κρατήσω 10 μέρες χώρια και μετά θα τα βάλω πάλι είναι αργά για αυτό

Σ' αυτόν τον χώρο δεν ασχολούμεθα με καρδερίνες t:
 
Θανάση, εφόσον ο κάναρος υπήρξες στοργικός πατερας για τους πρώτους νεοσσούς και τους φρόντιζε μεχρι πρότεινως, πιστεύω πως δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν τον επαναφερεις στην κανάρα. Ούτως η άλλως η κανάρα θα τον χρειαστεί για να την βοηθήσει και στο μεγάλωμα των δευτερων νεοσσών που όπου να ναι θα ξεπροβάλλουν.:)

Καλο θα ήταν να είσαι σε επαγρύπνηση και απο την στιγμή που θα ξαναβάλεις μαζί το ζευγάρι, να τα παρακολουθείς στενά για να διαπιστωσεις τυχών ενοχλητική συμπεριφορά προς την κανάρα.

Διαβασε και αυτο το άρθρο για τον Ιδανικό πατέρα
 
Τζωρτζίνα ακριβώς την ίδια άποψη έχω κι εγώ, αλλά ήθελα να ακούσω και κάποιες άλλες απόψεις -εμπειρίες. Σήμερα που τα 4 αυγά είναι 6 ημερών τα έκανα ωοσκόπηση και είδα πως τα 3 έχουν σπόρο.
 
Αυτό είναι πολύ ευχάριστο! Και μάλιστα σημαίνει πως ξέρει να τηρεί με ευλάβεια τα συζηγικά του καθήκοντα!:D

Νομίζω πως οι περισσότερες απόψεις θα συγκλίνουν προς την ίδια κατέυθυνση!
 
κανε αυτο που λεει η τζωρτζινα αλλα πρεπει να τα παρακολουθησεις τις πρωτες μερες για να μην εχεις κανενα απροωπτο.σου ευχομαι να βγουνε τα μικρα και να ειναι γερα!
 
Επισης κάλή ανασταση! Θανάση είναι αναλόγος τον κάναρο... Μου εχει τύχει να πανε ολα καλα μου εχει τυχει και να μην ειναι οκ ο κάναρος μετά αν και ηταν στοργικός. Μεγάλη σημασία παιζει να μην απομακρυνθει ο κάναρος αρκετά... Και πανω απο 5-6 μέρες. Ετσι εχω διαπιστώσει εγω.
 
θαναση σου ευχομαι να πανε ολα καλα! Καλη ανασταση και καλο πασχα!
 
Χρόνια πολλά, Χριστός ανέστη. Αφού ψήσαμε το αρνί και περάσαμε όμορφα ξανά στο χόμπυ μας. Το ζευγάρι πάει μια χαρά και περιμένω να σπάσουν τα αυγά σε 3-4 μέρες. Φέτος πάντως η χρονιά πάει καλά κι έχω ήδη 13 μικρά από 3 ζευγάρια. Τώρα κλωσσάνε τη δεύτερη φουρνιά των αυγών!
 
Back
Top