Επιτέλους Τελείωσα (κλούβα 1 Χ 1,85)

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pougas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pougas

PB New Member
Εγγραφή
7 Απρ 2008
Μηνύματα
73
Πόλη
Φλώρινα
Μετά από 5 μέρες σκληρής δουλείας κατάφερα και έφτιαξα μια κλούβα 1 μέτρο πλάτος Χ 1,85 ύψος, η οποία θα φιλοξενεί σε πολύ όμορφο περιβάλλον τα καναρίνια μου. Σας στέλνω φωτογραφίες για να την δείτε και να με συμβλουλέψετε για οτιδήποτε αλλά και να πάρετε ιδέες. Τα υλικά μου κόστισαν 180 €.

Καλό Πάσχα - Καλή Ανάσταση!
 

Συνημμένα

  • klouba1.webp
    klouba1.webp
    123 KB · Προβολές: 726
  • klouba2.webp
    klouba2.webp
    110,3 KB · Προβολές: 545
  • klouba3.webp
    klouba3.webp
    146,8 KB · Προβολές: 518
  • klouba4.webp
    klouba4.webp
    105 KB · Προβολές: 534
πολυ ωραια η κλουβα σου αλλα θα μπορουσες να της δωσεις λιγο ακομα φαρδος γιατι στα καναρινια αρεσει το φαρδος κατα τα αλλα ειναι μια ομορφη και καλοφτιαγμενη κλουβα.
 
Πολύ ωραία ιδέα και κατασκευή. Το χειμώνα θα την έχεις μέσα, νομίζω μεταφέρετε; Αν όχι θα πρέπει να προβλέψεις προστασία από κρύο και βροχή. Επίσης η στέγη ίσως πρέπει να έχει κλίση για περίπτωση βροχής. Για πάτωμα τι έχεις βάλει; Τέλος προστασία από αρπακτικά; Ίσως να βάλεις και άλλο σύρμα πιό πυκνό απέξω. Ώραία ιδέα το δένδρο που έχεις μέσα.
 
Ωραια η κλουβιτσα σου φιλε αν δεις εχω μια παρωμοια στο αλμπουμ μου.
Μου αρεσε το κολπο με το μπουκαλι που εχεις για ποτιστρα θελω να μου πεις πως το εφτιαξες για να βαλω κ εγω στην δικια μου ενα.
 
Πολυ καλη κατασκευη μπραβο. Αλλα θα συμφωνησω με τον lizard για το φαρδος και με τον dkard για την στεγη του κλουβιου.
 
φιλε μου πολυ ωραια η κλουβα σου μια και τα εχειs εξω θα μπορουσεs να κανειs ενα σκεπαστρο με ενα πανελ (αυτο που εχει την πολιουρεθανη αναμεσα το λεγομενο σαντουιτs) και να κλεισηs και απο πανω περιπου 30 ποντουs για να μπορουν να κουρνιαζουν τα πουλια. Φιληκη παρατηριση σακηs_40 καλο πασχα φιλε :)
 
Laziko, αγόρασα από ένα pet shop μια αλουμινένια κατασκευή η οποία κρατάει το μπουκάλι ανάποδα και έκοψα το σύρμα από έξω για να μπορεί να μπαίνει το στόμιο με το νερό, πρόσθεσα και κάποια δεματικά πλαστικά ώστε να μην χαλάσει το σύρμα από το βάρος. Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις. Στο πάτωμα έβαλα χώμα το οποίο και θα το αλλάζω. Έχετε δίκαιο για το μέγεθος, έπρεπε να την κάνω πιο πλατιά γιατί τα καναρίνια κάθονται πάνω. Για σκεπή θα φτιάξω μια ξύλινη όταν βρω χρόνο,τώρα έχω αυτό το νάιλον που είναι διπλό και δεν αφήνει νερό να μπαίνει μέσα.
 
Φίλε πολλή καλή η κλούβα σου και έξυπνη η ιδέα σου για το δέντρο.
Μια παρατήρηση μόνο, αν βλέπω καλά, έχεις μεγάλη πόρτα, θα μπορείς να κάνεις δουλεία(άλλαγμα-γέμισμα ταίστρας, άλλαγμα χώματος, να πιάσεις ένα πουλί που σου φαίνεται ότι δεν είναι καλά) εύκολα χωρίς να σου φεύγουν τα πουλιά.
Φιλικά Νεκτάριος και Καλή Ανάσταση.
 
Μετά από 7 μέρες παρατήρησης, διαπίστωσα τα εξής :
1. Έχουν απόλυτο δίκαιο τα μέλη που έλεγαν για περισσότερο φάρδος, τα πουλιά κάθονται ψηλά και κατεβαίνουν προς τα κάτω σπάνια!
2. Αυτή τη στιγμή έχω μέσα 3 αρσενικά και περιμένω να τελειώσουν οι θυληκές με την αναπαραγωγική περίοδο για να βάλω και αυτές μέσα μαζί με τα αρσενικά τους τους. Τα 3 αρσενικά που έχω μέσα τις περισσότερες φορές είναι ήρεμα αλλά παρατήρησα ότι τα δύο μαλώνουν με το τρίτο. Είναι σωστο να αφήνουμε τα αρσενικά μαζί; (περιμένω τις γνώμες όλων)
3. Πως τα βγάζω από μέσα, το Χειμώνα; :)
 
Εμείς που έχουμε μόνο κλουβιά και όχι μεγάλες κλούβες, λόγω έλλειψης χώρου, βάζουμε τα αρσενικά μόνα τους γιατί έχουν τη φυσική ροπή προς τον καυγά! Τα θηλυκά αντίθετα τα βάζουμε σε μεγαλύτερα κλουβιά, όλα μαζί, γιατί με αυτά δεν έχουμε καυγάδες.
 
Back
Top