Γενικά Επιτέλους ήρθε ο Κορνήλιος

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Antigoni
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Antigoni

PB New Member
Εγγραφή
16 Ιουλ 2008
Μηνύματα
31
Πόλη
Αθήνα
Επιτέλους ήρθε! Σήμερα μετά από 3 μήνες αναμονής ήρθε ο Κορνήλιος! Το 3ων μηνών African Grey που περίμενα πως και πως! Ειναι πολύ φιλικός και παιχνιδιάρης.. Στο petshop μου είπαν να του δείνω τη κρεμούλα του κάθε 2 ώρες, απλά ήθελα να ρωτήσω αν αυτό πρέπει να το κάνω και το βράδυ ή μήπως να τον αφήσω να κοιμηθεί για να μη τον ξυπνάω συνέχεια;
Ακόμα θα ήθελα να ρωτήσω, στο κλουβί μέσα δε μπορεί να σταθεί στο ξυλαράκι με αποτέλεσμα να πέφτει και να κοιμάται κάτω... Πειράζει αυτό?
Και κάτι ακόμα, δε πίνει πολύ νεράκι αν και του δίνω λίγο κάθε φορά με τη σύριγγα μετα απο κάθε γεύμα αλλά δε το τιμάει και πολύ.
Κατά τα άλλα κάθεται στο χέρι μου και χαλαρώνει με χαδάκια... Τεντώνεται με χορευτικές κινήσεις και παίζει συνέχεια με ότι βρεί μπροστά του! Τον έφερα σπίτι στις 18"00 και μετά απο 6 ώρες που είναι εδώ, με κάνει και νιώθω λες και τον έχω χρόνο! Είμαι πολύ χαρούμενη και ελπίζω να είναι και εκείνος! Αυτά απο εμένα και σύντομα θα βάλω και φωτογραφία του να δέιτε πόσο κούκλος είναι...
 
ήθελα να ρωτήσω αν αυτό πρέπει να το κάνω και το βράδυ ή μήπως να τον αφήσω να κοιμηθεί για να μη τον ξυπνάω συνέχεια;

Εγω θα ελεγα να μην τον ταιζεις και το βραδυ. Αν κοιμαται μην τον ξυπνας... Αν ξυπνησει αυτος και αρχισει να φωναζει τοτε ταισε τον.

Ακόμα θα ήθελα να ρωτήσω, στο κλουβί μέσα δε μπορεί να σταθεί στο ξυλαράκι με αποτέλεσμα να πέφτει και να κοιμάται κάτω... Πειράζει αυτό?

Μηπως δεν ειναι καλα βαλμενες οι πατηθρες και γι αυτο δεν μπορει να σταθει;
Προσπαθησε να τις διαμορφωσεις καπως αλλιως και παρατηρησε μηπως αλλαξουν τα πραγματα:)

Και κάτι ακόμα, δε πίνει πολύ νεράκι αν και του δίνω λίγο κάθε φορά με τη σύριγγα μετα απο κάθε γεύμα αλλά δε το τιμάει και πολύ.

Δεν θα πινει κι ολη την ημερα, αλλα εσυ να του δινεις μετα το φαγητο του κι ενδιαμεσα της ημερας... Αν δεις οτι δεν θελει μην τον πιεζεις... Θα το ''τιμησει'' οταν θα ειναι διψασμενος.
 
Μια χαρά είναι απλά μου φαίνεται σα να μη μπορεί να γατζωθεί, προσπαθεί να γυρίσει αλλά δε μπορεί... Δε ξέρω! Πάντως σε ευχαριστώ πολύ που μου απάντησες τόσο άμεσα! Του έχω βάλει και ένα κουκλάκι που έπαιζε μαζί του όλη τη μέρα για να είναι πιο ζεστά. Ξαπλώνει κάτω σαν ψώφιος, ακουμπάει και το κεφάλι μπροστά... Ελπίζω αυτό να είναι φυσιολογικό! Τώρα σηκώθηκε και κοιμάται όρθιος! Είμαι λίγο αγχωμένη γιατί είναι πρώτη φορά που συναναστρέφομαι με παπαγάλο :) Ευχαριστώ και πάλι!
 
Μια χαρά είναι απλά μου φαίνεται σα να μη μπορεί να γατζωθεί, προσπαθεί να γυρίσει αλλά δε μπορεί... Δε ξέρω!

Μήπως είναι χοντρές οι πατήθρες και γι' αυτό δεν μπορεί να γαντζωθεί; 😕
Όταν λες δεν μπορεί να γυρίσει, τι εννοείς; Δεν μπορεί να στρίψει λόγω του ότι δεν μπορεί να γαντζωθεί στις πατήθρες ή οι πατήθρες είναι κόντα στα κάγκελα και δεν μπορεί να στρίψει😕

Του έχω βάλει και ένα κουκλάκι που έπαιζε μαζί του όλη τη μέρα για να είναι πιο ζεστά.
Καλά έκανες και του έβαλες ένα παιχνιδάκι... Και γενικά να του παρέχεις παιχνίδια τα οποία να τα αλλάζεις συχνά για να μην βαριέται.
Με τα παιχνίδια τον κρατάς δραστήριο και αυτός δεν βαριέται και δεν προβαίνει σε άσχημες ''ασχολίες'' όπως είναι το μάδημα των φτερών.

Ξαπλώνει κάτω σαν ψώφιος, ακουμπάει και το κεφάλι μπροστά... Ελπίζω αυτό να είναι φυσιολογικό!
Πιστεύω ότι είναι κάτι το φυσιολογικό... Αν είναι κινητικός, τρώει και πίνει νερό κανονικά, είναι ολα οκ... Μην ανησυχεις!

Είμαι λίγο αγχωμένη γιατί είναι πρώτη φορά που συναναστρέφομαι με παπαγάλο
Όλοι ξεκινήσαμε με ένα πουλάκι.. Κι εμείς δεν ξέραμε πολλά πράγματα για αυτά αλλά μάθαμε..
Μην ανησυχείς... Θα μάθεις κι εσύ όπως έμαθαν όλοι, αρκεί βέβαια να δείξεις ενδιαφέρον.
Ένα καλό μέσο για να πλουτίσεις τις γνώσεις σου είναι αυτό το forum. Διάβασε τα posts που αναφέρονται σε παπαγάλους και δώσε περισσότερη σημασία στα posts που αναφέρονται στο συγκεκριμένο είδος.
Επίσης μπορείς να πάρεις κάποιο βιβλίο για παπαγάλους και να ενημερωθείς

Ευχαριστώ και πάλι!
Δεν χρειάζεται να ευχαριστείς. Εδώ είμαστε για να ανταλλάσουμε απόψεις και συμβουλές για να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες διαβίωσης των πτηνών μας 🙂
 
. Ξαπλώνει κάτω σαν ψώφιος, ακουμπάει και το κεφάλι μπροστά... Ελπίζω αυτό να είναι φυσιολογικό! Τώρα σηκώθηκε και κοιμάται όρθιος!
Χα.. Φυσιολογικο θα ελεγα οτι ολα τα μωρα ετσι κοιμουνται! Δεν γνωριζουν ακομη τον φοβο! Μην ανησυχεις απλα αγαπα τον οσο σε εμπιστευετε! Το αξιζει! Και ενα φιλι απο μενα για τον μικρουλι! Και φυσικα μπραβο που τον αγαπας τοσο κιολας..σκεφτομαι τι θα γινει αργοτερα!
 
Αντιγονη ακολουθησε τις οδηγιες που σου δωσανε για το ταισμα και για το νεροαν σου ειπανε, διαοφορετικα η φορμουλα περιεχει αρκετο νερο απο μονη της και δε χρειαζεται επιπλεον το πουλι γι αυτο και δεν πινει. 😉 Σου ειπανε ποτε να αρχισεις να μειωνεις τον αριθμο των γευματων και να προσφερεις και το φαγητο που θα τρωει; Για οταν ερθει εκεινη η ωρα σου προτεινω να αρχισεις κατευθειαν με πελετες ωστε να τα μαθει αμεσως και να μην εχεις τη σκοτουρα της αλλαγης της διατροφης του. Μη σε ανησυχει που δε στεκεται καλα ακομη, θα μαθει συντομα, και οσο για τη σταση υπνου ειναι φυσιολογικο! Παρτου πολλα παιχνιδια και εξοικειωσε τον με οσα περισσοτερα πραγματα μπορεις τωρα που ειναι μικρος.
 
Κάνω ακριβώς οτι μου είπαν! Το βράδι περίμενα πότε θα ξυπνίσει για να του δώσω να φάει αλλά μια η άλλη, κάθε 2 ώρες ακριβώς ξυπνούσε :D! Είπα να μου φέρουν pellets στο pet shop (είχα διαβάσει εδώ πέρα γι'αυτό το θέμα) μου είπε οτι είναι καλύτερη η τροφή με τα σποράκια αλλά επέμεινα και θα μου φέρει, απλά μου είπε να του δίνω και λίγο μηλαράκι που και που. Εχθές του έκοψα λίγο αχλάδι (γιατί δεν είχα μήλο)το εβαλά στο multi και το έκανα σαν κρέμα αλλα έφαγε πολύ λίγο! Δε μου είπαν αν και πότε πρεπεί να μειώσω τα γεύματα...☹ απλά μου είπαν οτι σε κανένα μήνα θα ξεκινήσει να τρώει κανονικά περίπου!
Όσο για τις πατήθρες είναι αρκετά χοντρές... Το κλουβί είναι αρκετά μεγάλο, ανοίγει τα φτερά του και κάνει σα να πετάει μέσα άνετα! Σήμερα βλέπω βελτίωη. Στέκεται με μεγαλύτερη ευκολία και δε κατεβαίνει κάτω 😎
Οταν πάει να τον πάρει ο ύπνος χάνει την ισορροπία του και κάνει σα μπεκρής:D
Έχει γέλιο...
 
Αντιγόνη καλησπέρα, καταρχήν γνωρίζεις πόσων εβδομαδων ειναι το μωρό σου;Είναι υπερβολικό να τρώει κάθε δύο ώρες εάν είναι πάνω απο 6 εβδομάδων. Μετά τις 9 εβδομάδες αρχίζει να πατάει καλύτερα στις πατήθρες και στίς 12 εβδομάδες ειναι έτοιμο να στέκετε κανονικά. Τουλάχιστον μέχρι τις 10 εβδομάδες είναι πολλές οι φορές που κοιμάται κουρνιασμένο στόν πάτο του κλουβιού. Πέλετς του δίνεις στίς 9 εβδομάδες, φρούτα και λαχανικά σε μικρά κομμάτια, σε μικρές ποσότητες και καλό ειναι να του τα ταίζεις εσύ. Τελευταιό γεύμα του δίνεις στις 23.00 και μετά το αφήνεις να κοιμηθεί τουλάχιστον μέχρι τις 07.00. Τα πουλια αυτά έχουν ανάγκη απο ύπνο για να είναι ήρεμα και δεκτικά.
 
να σου ζησει αντιγονη ο αφρικανικος. μπορει τωρα να πρωτοασχολεισαι με παπαγαλους οπως λες αλλα ξεκινας με το δημοφιλεστερο νομιζω ειδος. εχουν γραφτει πολλα βιβλια για τους γκριζους αφρικανικους και εδω μεσα εχουν ποσταρει παρα πολλοι και εμπειροι ιδιοκτητες τετοιων πουλιων. εχεις ολα τα εχεγγυα για να γινεις καλη μαμα!
 
Μου είπαν οτι είναι 3 μηνών! Ελπίζω τώρα να φανεί η φωτογραφία. Τα παιχνίδια που του βάζω τα δαγκώνει αλλα δε μπορώ να ξέρω αν μπορεί να φάει κομμάτια τροφής.
 
Back
Top