Γενικά Επιτέλους εχω και εγω Budgerigar

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης LADY_P
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

LADY_P

PB Member
Εγγραφή
30 Σεπ 2008
Μηνύματα
121
Πόλη
Κρήτη
Για κοκατίλ πήγενα, και Budge μου 'ρθε...

Επιτέλους μετα απο πολύ καιρό εχω και εγω το δικο μου παπαγαλάκι. Βεβαια θα μου πειτε, σιγα το παπαγάλο, αλλοι εδω μεσα εχουν ziko, κοκατιλ, αμαζονιου, και δεν ξερω και εγω τι αλλο. Αυτοι ειναι παπαγάλοι, αλλα τι να κανουμε, μια χαρά ειναι και αυτό. Μου το έκανε δωρο my brother. Ηρθε στο σπίτι, χτες το βράδυ. Στις 9. Μια χαρα περασε το βραδυ του.
Το πρωι πηγα στη δουλειά αλλα απο το μεσημερι, μεχρι πριν μιση ώρα ήμουν μαζί του. Το ζάλισα το καημένο. Αλλα και αυτο με την πρώτη βρε παιδια δεν τον περιμενα με τιποτα... Σχεδον ολο το απογευμα το περασε πανω στο χέρι μου. Μέσα στο κλουβι όμως, δεν το εβγαλα εξω, και ας καθοτανε στο χερι μου, γιατι φοβηθηκα. Δεν ειναι εξημερωμένο, αλλα παρ' όλ' αυτά, ειναι αρκετα ημερο. Δεν ξερω ηλικία, δεν εχει δαχτυλίδι, αλλα απο την καμωσιά του, το μπόι του εβγαλα το συμπέρασμα ότι ειναι μικρό. Το ράμφος του, εχει ενα ελαφρο μπλε χρώμα, αλλα χωρις να ειμαι σιγουρη. Δεν ξερω αν εχει φταση σε αυτο το σημείο για να μου πει τι φύλο έχει. Νομιζω ειναι ακομα μικρό. Τα πήγαμε πολύ καλα οι δυο μας.

Δεν ανεβηκε μονο του πανω στο δάχτυλό μου. Εγω πήγενα το δάχτυλο πίσω απο το κλαδί και σιγα σιγά το εβαζα πανω. Αλλα αυτο καθοταν δεν εφευγε, και με τσιμπουσε τοσο απαλα που σχεδον δεν το καταλάβαινα, μια δυο φορες.
Καποια στιγμη υπάρχει περιπτωσ να ανεβει μονο του;
Και κάτι άλλο. Δεν έβγαλε και πολλές κραυγές. Μια δυο φορες μονο. Όλη μέρα μουγκα. Γιατι όμως; Επειδη ειναι μικρό ή μηπως φοβάται;

Σας ζάλισα ε;

Πάω να διαβασω για την εκπέδευση τους και την διατροφή.

Σας ευχαριστω όλους που με ακουσατε, και οτι συμβουλή έχετε θα παρακαλούσα να μου την πείτε.
 
Πόπη μου να σου ζήσει το καινούργιο σου φιλαράκι! Βάλε μας και καμιά φωτογραφία του 😛 Δείχνει φιλικόκατο απο αυτά που μας λες. Με υπομονή, φροντίδα και αγάπη θα κερδίσεις την εμπιστοσύνη του. Θέλει λιγάκι χρόνο και να ασχολείσαι συνέχεια μαζί του. Λογικό είναι στην αρχή να είναι λιγάκι φοβισμένο. Ολα θα πανε καλα!
 
Καλησπερα και να χαιρεσε το παπαγαλακι σου Ολα τα πουλια ειναι ισα και μπορουν να αγαπηθουν το ιδιο ασχετα απο το μεγεθος και την ικανοτητα ομιλιας τους Απο οτι καταλαβα εισαι πολυ οργανομενη μιας και ψαχνεις τοσο και καλα κανεις. Δεν φωναζει πολυ και τα λοιπα γιατι θελει να εξηκιοθει με το καινουργιο του περιβαλον με τον καιρο θα σου λεει τραγουδια και θα εξερευνει το σπιτι. Να τον χαιρεσε και παλι και να ξες οτι εισαι πολυ τυχερη ου βρηκες ενα τοσο φιλικο παπαγαλακι μιας ερχετε πανω σου απο τοσο νωρις!
 
Μπραβο..χαιρομαι γιατι θυμαμαι ηθελες πολυ ενα τετοιο παπαγαλακι! Ευχομαι να εξελιχθει πολυ γρηγορα η ''φιλια'' σας! Αλλα οι φωτογραφιες που ειναι;:D
 
Εβαλα και 3 φωτο. Μπορείτε να μου πειτε αν ειναι αρσενικό ή μικρο σε ηλικία;

Του έβαλα ενα stick αυγού, και ενα σουπιοκόκαλο, που απεξω εχει γευση μπανάνα. Αμεσως πήγε και στα δύο. Δεν ηθελε καθολου κοπο. Εφαγα κόλυβα(χ😀 εξω απο εδω, που τα θυμηθηκα και εγω), και του εδωσα, ενα αμυγδαλακι, με το χερι μου. Αμεσως αρχισε να το σκαλίζει. Πρώτη μερα, απο αυριο θα του βαλω μια φετα μήλο. Μεχρι στιγμής σε αυτα που του εβαλα, αμεσως αρχισε να τα δοκιμαζει. Μαλλον στο πετ πρεπει να τα ειχε μαθει.
 

Συνημμένα

  • 1 (Custom).webp
    1 (Custom).webp
    12,6 KB · Προβολές: 115
  • 2 (Custom).webp
    2 (Custom).webp
    22,1 KB · Προβολές: 113
  • 3 (Custom).webp
    3 (Custom).webp
    13,7 KB · Προβολές: 105
Πάρα πολύ όμορφο! Νομίζω κι εγώ ότι είναι μικρό σε ηλικία και από αυτά που λες τα πάτε πολύ καλά! Ένα σχόλιο μόνο.. Είναι καλύτερο να μην του βάζεις χαρτί από περιοδικά και εφημερίδα κάτω.. Το στικ λογικά θα παρατηρήσεις ότι τρελαίνεται οπότε δοκήμασέ το για την εκπαίδευση αργότερα! Κατά τα άλλα, είναι ένα κουκλί!
 
Πολυ ομορφο παπαγαλακι ειναι. Ειναι μικρο και αφου απο την αρχη σου εδειξε ποσο ηρεμο ειναι δε θα αργησει να σε συνηθησει και να γινεται αχωριστοι.
 
Είναι καλύτερο να μην του βάζεις χαρτί από περιοδικά και εφημερίδα κάτω.. Το στικ λογικά θα παρατηρήσεις ότι τρελαίνεται οπότε δοκήμασέ το για την εκπαίδευση αργότερα!

Και τι να του βάλω κατω;
Το στικ ναι του αρεσει. Αλλα πως θα το χρησιμοποιήσω για την εκπαίδευση; Δεν καταλαβαινω...

Να του πάρω παρεα, ναι το σκεφτηκα και εγω, γιατι το βλεπω και καθεται ησυχο μεσα στο κλουβι, και φοβαμαι να μην παθει κατάθληψη, επειδη ειχε παρέα και τωρα ειναι μονο του. Η να του βάλω ενα καθρεφτάκι; Τι λέτε; Γιατι διαβασα οτι αν εχει παρεα δεν εκπαιδευετε ευκολα.

Αλλα μετα θα μπορεσω να το εκπαιδεύσω;
 
Αν θες να το προσεγγίσεις και να το εκπαιδεύσης, όχι δεν θα σου συνηστούσα να του πάρεις παρέα.
Χαρτί από περιοδικά δεν κάνει να του βάζεις γιατί το μελάνι του είναι τοξικό για τα πουλιά.. Δες αυτό: https://community.petbirds.gr/threads/Στρώμα-υγιεινής-στους-πάτους-των-κλουβιών-των-πουλιών.57/ και θα δεις τί σε βολεύει καλύτερα.
Γενικά όταν θέλουμε να τα προσεγγίσουμε για να φάνε από το χέρι μας ή όταν θέλουμε να τα μάθουμε κάτι, για επιβράβευση τους δείνουμε κάτι που τους αρέσει πολύ. Αυτό ενοούσα ότι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην εκπαίδευση!
Επίσης μη του βάλεις καθρεφτάκι, δεν είναι πολύ καλή ιδέα! Οι καθρέφτες δεν κάνουν καλό, γιατί ή δενονται με κάποιο ανύπαρκτο πουλί πράγμα που δεν ισχύει ή τα αρσενικά προσπαθούν να βγάλουν τροφή από το στομάχι τους για να ταίσουν τον καθρέφτη και στο τέλος αρρωσταίνουν.
 
Καλορίζικο το παπαγαλάκι σου, να σου ζήσει και να περνάτε όμορφα! Μπράβο που είναι και τόσο φιλικό και ήρεμο! Καλή προσαρμογή & καλή εκπαίδευση!
 
Πόπη να σου ζήσει το καινούργιο σου φιλαράκι! Μόνο μια φιλική συμβουλή. Προσπάθησε να κρατάς τα κλαράκια του και τις ταίστρες του καθαρά, έτσι θα προλάβεις τυχόν ασθένειες και θα τον χαίρεσαι για χρόνια.
 
παρα πολυ ομορφο και φυσικα δενε χει σημασια που δεν ειναι καποιος μεγαλος παπαγαλος.
μια χαρα ειναι κι αυτος.
 
Πολυ ομορφο το νεο σου πουλακι Ποπη!

Θα συμφωνησω με τη Μαιρη! Οι ταιστρες πρεπει να πλυθουν και να καθαριστουν πολυ καλα. Μια φορα την εβδομαδα καλο ειναι να καθαριζεις πολυ καλα ολο το κλουβι και τα αντικειμενα του. Το υλικο που βαζεις στο πατωμα συχνοτερα βεβαια. 😉
 
Back
Top