Γενικά Επιτρέπεται αυτό το φυσικό κλαδί;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Evou88
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Evou88

PB New Member
Εγγραφή
22 Μαρ 2022
Μηνύματα
57
Πόλη
ATHENS
Καλησπέρα,ήθελα να ρωτήσω μιας και βρήκα ένα φυσικό κλαδί αΐλανθου,η αλλιώς βρωμοδεντρου,αν μπορώ να το κάνω πατηθρα για τα κοκατιλ μου.Γνωριζω ότι πρέπει να απολυμανθεί με νερό και ξύδι,να το ψήσω και να το αφήσω στον ήλιο για μέρες.Σε μια λίστα με τα ασφαλή ξύλα για πατήθρες δεν το βλέπω,το βλέπω στα ασφαλή φυτά όμως.Επίσης εχει εξωτερικά φλοιό,θα πρέπει να τον αφαιρέσω;
 
Ανέβασε μία φωτογραφία του κλαδιού που αναφέρεις ή πες μας την επίσημη ονομασία του αν την γνωρίζεις για να καταλάβουμε για τι ακριβώς μιλάμε.
 
Η επίσημη ονομασία είναι αΐλανθος.Εχω μια δυσκολία να ανεβάσω φωτογραφίες γι'αυτό δεν έβαλα.Θα προσπαθήσω ξανά.
 
Aυτό το φυτό έχει σχετικά τζούφια κλαδιά απ'οσο θυμάμαι, κάνω λάθος;
 
  • Like
Αντιδράσεις: ianos
@Φοίβος Δεν ξέρω τι εννοείτε με το Τζούλια,πάντως απ'εξω έχει φλοιό και στο κέντρο του κλαδιού είναι πιο σκούρο λίγο το χρώμα.θα το δω όταν προσπάθησω να το τρυπήσω!
[automerge]1674374965[/automerge]
@Stavros Σας ευχαριστώ πολύ!Σε αυτό είχα δει ότι επιτρέπεται!Απλά δεν το είχα δει στην άλλη λίστα και ηθελα μια επιβεβαίωση μην συνεχίσω την διαδικασίες χωρίς λόγο!
Να είστε καλά!
[automerge]1674375091[/automerge]
@Φοίβος Και όταν ο κορεκτορας κάνει τα μαγικά του αντί για τζουφια γράφει Τζούλια!🤣
[automerge]1674375126[/automerge]
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον κόπο σας!
 
Δεν ξέρω τι εννοείτε με το Τζούλ(φ)ια
Εννοεί ότι το κλαδί στο εσωτερικό του είναι κενό, έχει δηλαδή τον εξωτερικό φλοιό από ξύλο αλλά όλο το κλαδί δεν είναι συμπαγές, μέσα είναι κούφιο
 
@Φοίβος Δεν ξέρω τι εννοείτε με το Τζούλια....
Πως πρόκειται για κλαδί που δεν έχει αντοχή στον χρόνο, τα δαγκώματα του πουλιού κτλ αφού πρόκειται ουσιαστικά για κλαδί τζούφιο ή για κλαδί με μη συμπαγές "κέντρο".
 
@ianos Χθες που του έβαλα την βίδα δεν το είδα κούφιο.θα χρειαστώ ηλεκτρικό κατσαβίδι κιολας για να τα βάλω σωστά.αυτο είδα.
[automerge]1674479801[/automerge]
@Sissy Μάλιστα κατάλαβα!Αυτό δεν με πειράζει!Θα κοιτάξω να βρω και ελιάς κάποια στιγμή,απλα αυτό μου έτυχε τώρα.Το κλουβί ούτως ή άλλως είναι γεμάτο,απλά έλεγα να αντικαταστήσω τις "έτοιμες" ξύλινες πατήθρες του κλουβιου.
 
Back
Top