Διατροφή Επιτρέπεται στους παπαγάλους χουρμάς, χαρούπι, κάστανο;

Dimitris1973

PB Member
Εγγραφή
7 Οκτ 2008
Μηνύματα
409
Πόλη
Αθήνα
Γράφω μερικές λιχουδιές που αρέσουν στον μικρούλι. Αν γνωρίζετε επιβεβαιώστε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα (δεν ανήκουν στις απαγορευμένες ). Η καλύτερη λιχουδιά είναι ο χουρμάς κάνει σαν τρελός άμα τον δει από μακριά... Βέβαια το κλουβί κολλάει όλο μετά... Η επόμενη είναι το χαρούπι.. Του αρέσει να το μασουλάει... Και η τρίτη είναι το κάστανο ψημένο η και άψητο... Εχω και σχετική φωτογραφία όταν καταφέρω θα την ανεβάσω... 😀
τα παντα με μέτρο ετσι...
 
Εγώ το κάστανο που το έχω δοκημάσει, το σνομπάρει.. Του αρέσει πάντως το ξερό σύκο.. Τον χουρμά ξερό εννοείς έτσι;
 
Eπιτρεπονται. :) Ο δικος μου τρωει καστανο και του το δινω κομμενο στη μεση για να ειμαι σιγουρος οτι δεν ειναι χαλασμενο απο μεσα. Του αρεσει να ξεφλουδιζει το εξωτερικο και τρωει και το μεσα. Επισης τα καστανα ειναι απο τα λιγοτερο παχυντικα απο τους "ξηρους καρπους".

Τους χουρμαδες καλυτερα αραια και με μετρο διοτι περιεχουν πολλα σακχαρα και παχαινουν.
 
Εγώ το κάστανο που το έχω δοκημάσει, το σνομπάρει.. Του αρέσει πάντως το ξερό σύκο.. Τον χουρμά ξερό εννοείς έτσι;
ναι ξερό εχω δοκιμασει και αποξηραμενο ανανα.ηταν πολυ γλικος αν και βεβαιονουν οτι δεν περιεχει ζαχαρι, αλλα δεν του αρεσει οποτε...
 
Kάστανο βρασμένο, ξεφλουδισμένο ναι, το αναμιγνύω με τη βασική του τροφή μαζί με άλλους ξηρούς καρπούς. (Από τη βασική βγάζω τους ηλιόσπορους & δίνω λίγους για λιχουδίτσα - ευφραντικό).
 
Η δική μου τρώει ρόδι, κάστάνο βρασμένο και ξεφλουδισμένο, μήλο, μανταρίνι, πορτοκάλι και κάσιους ανάλατα.
 
εγω χρησιμοποιω τον χουρμα για τον οποιο τρελαινεται για να την
εκπαιδευση του.. Πχ αμα την εχει κοπανησει και δε θελει να μπει στο κλουβι
αμα του δειξω τον χουρμα τσακιζεται να μπει μεσα..φυσικα οταν τον τρωει γινεται ενας χαμος απο κολημενα κοματακια στον τοιχο στο χαλι και οπου αλλου.. Δε βαριεσαι ομως..χαλαλι του
 
Καστανο ψημενο της δινω λιγο, και της αρεσει, επισης τρωει μηλο, μπανανα, αχλαδι και ροδι.
 
Δοκιμαστε και καλαμποκι ψημενο αναλατο, η δικια μου το βλεπει απο μακρια και
παει να λιποθυμησει!
 
Ο δικός μου τρελαίνεται για κάστανα, μανταρίνια, μήλα Τριπόλεως, μαρμελάδα από κομμάτια φρούτων χωρίς ζάχαρη, καρύδια, μύγδαλα, λάχανα, μαρούλια, ραδίκια, φακές, φασόλια, ρεβύθια, ψωμί βουτηγμένο, σπανακόπιτα, πατάτες φούρνου, κοτόπουλο, ρύζι, μανέστρα. Είναι πολύ λαίμαργος, αλλά τον ελέγχω και τον αφήνω ελεύθερο όλη την ημέρα να πετά και να εξασκείται στο σκαρφάλωμα.
Α, και μην ξεχνάμε. Επειδή πολλά ακούγονται τώρα τελευταία. Πάρτε καμιά τροφή παραπάνω, μην έχουμε κανά θερμό επεισόδιο και ψοφήσουν τα πουλάκια μας από την πείνα!
 
Ξέχασα, τρώει και ρόδι σαν τρελός. Μια φορά ξεχάστηκα και άφησα μερικά πάνω σε ένα πιάτο, όρμησε, τα ρήμαξε και μού' κανε το τραπεζομάντηλο για πέταμα! Τον έχω μάθει και τα ονόματα των φρούτων, να τα ζητάει.
 
Back
Top