Διατροφή Επιτρέπετε τα καναρίνια να τρωνε παστέλι για ανθρώπους;

Νεκτάριος

PB Member
Εγγραφή
19 Δεκ 2008
Μηνύματα
336
Πόλη
Αθήνα
Γειά σε όλους. καθώς χτές έτρωγα ένα παστέλι μου ήρθε η ιδέα να δώσω λίγο στα πουλιά μου. Δεν έδωσα όμως γιατί φοβήθηκα μην τα πειράξει😱. Έτσι ρωτώ εσάς κάνει να τους δώσω; Στα στικάκια έχω δεί πως γράφει ότι περιέχουν μέλι και αφού σουσάμι τους δίνω άφοβα τότε γιατί να μηντους δωσω παστέλι; Μεριμέν τις νώμες σας.
 
δε θα το συμβουλευα γιατι εχει ζαχαρη. εξαλλου και τα στικακια δεν ειναι καλο να τα δινουμε στα πουλια γιατι ειβαι παχυντικα.
 
Πιστεύω πως δεν θα τους κάνει κακό το παστέλι αλλά δεν θα πρέπει να το δίνεις συχνά για τον λόγο που προαναφέρθηκε. 😉
 
Εγω προσωπικά δεν θα έδινα παστέλι στα καναρίνια μου. Τους σπόρους σουσαμιού που πρέπει να πάρουν στην σωστή αναλογία τη βρίσκουν στο μείγμα σπόρων.
Επιπλέον το παστέλι εκτός από την αναλογία σουσαμόσπορου, περιέχει μεγάλο ποσοστό ζάχαρης και μελιού καθώς και σιρόπι γλυκόζης που μάλλον είναι αρκετά παχυντικά για την υγεία των καναρινιών μας.
 
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Άν τους έδινα σουσάμι με μέλι δίχως ζαχαρη; Σε ελάχιστες ποσότητες βέβαια.
 
Καλύτερα να δίνεις το μέλι 1 φορά εβδομαδιαίως (και με προσοχή για να μην παχύνουν) διαλυμένο σε χλιαρό νερό μαζί με την αυγοτροφή (ειδικά αν χρησιμοποιείς αγοραστή που θέλει αραίωση με χυμό ή νερό).
 
Το παστελι που κυκλοφορει στο εμπορια, περιέχει ακτος απο τα προαναφερομενα, κανελλα και γαρυφαλλο που ίσως να μην πρεπει να τα φανε τα πουλακια μας. (Εχω φτιαξει στο σπιτι παστελι και ξερω απο πρωτο χερι...)

Εγω τους ανακατευω σουσαμι με λιγο μελι και τους το δινω, μια φορα καθε 15 μερες περιπου. Τους αρεσει πολυ.

Χρήστος
 
Back
Top