Γενικά Επιτρέπονται οι περιστερώνες στις ταράτσες των πολυκατοικιών;

GIANIS30

PB New Member
Εγγραφή
6 Ιουν 2020
Μηνύματα
12
Πόλη
Πειραιάς
Καλησπέρα. Νέος εδώ και σίγουρα οι συμβουλές σας θα φανούν χρήσιμες. Γείτονας σε παρακείμενη πολυκατοικιά έχει περιστερώνες στη ταράτσα. Αρκετά περιστέρια τα οποία ολη μερα ειναι κλεισμένα και τα αφήνει κάθε απόγευμα 6 με 9.Αυτά δε πετάνε, απλά πεταρίζουν. Επιτρέπεται αυτό; Συγνώμη δεν ειμαι καθόλου σχετικος με πτηνά αλλα τα βλεπω ολη μέρα κλεισμένα και αναρωτιόμουν.
 
Η εκτροφή, ο περιστερωνας δηλαδη, αν δεν εχει αδεια(που αποκλειω να εχει) ειναι κατα το νομο παράνομη.

Σε οτι αναφορα το δευτερο σκελος, δε νομιζω οτι υπαρχει διαταξη σε καποιο νομο που να οριζει τις μινιμουμ ωρες προαυλισμου των περιστεριων.
Αν υπαρχει περιπτωση να "πιασεις" καπου εναν κακο περιστερα θα ειναι στις υπολοιπες συνθήκες των πτηνων οπως πχ πληθυσμό ανα τετραγωνικό και λοιπες υγειονομικές ρυθμισεις που θα ορίζονται απο την αδεια λειτουργιας του εκτροφειου.
 
Ο νόμος στην περίπτωση των περιστεριών - ωδικών πουλιών είναι σκιώδης. Ειδικότερα με τις συνθήκες που επικρατούν στις ελληνικές πολυκατοικίες, που στο σύνολό τους δεν τηρείται κανονισμός, κλπ. , είναι λαβύρινθος. Ο Νόμος εστιάζει περισσότερο στους σκύλους ή τα άλλα ζώα παραγωγής. Γενικά οι περιστεράδες αγαπάνε τα ζωντανά τους, τις περισσότερες φορές θα τολμήσω να πω "σαν παιδιά" τους. Ένας κανόνας για να καταλάβεις περί τι είδους εκτροφέα πρόκειται είναι πόσο καθαρά και νοικοκυρεμένα έχει τα πουλιά του. Έχω παρατηρήσει εκτροφείς να τους μιλάνε σαν να πρόκειται για τους καλύτερους τους φίλους. Ένα άλλο που συμβαίνει είναι πως τα κουμάσια έχουν "ενοίκους" πλέον κάποιας αξίας (σε χρήμα ή ικανότητες) και δεν είναι δυνατόν να μένουν τα πουλιά ελεύθερα έξω όπως τα παγκούρια στις πλατείες. Ελπίζω να σε βοήθησα.
 
τα περιστέρια που δεν είναι αγωνιστικά, αλλα διακοσμητικά, από την φύση τους δεν απαιτούν ανάγκη για πολυ πέταγμα παρα μονο για ξεμούδιασμα. Που συνήθως μια-δυο φορες την ημερα είναι αρκετή. Τα διακοσμητικά περιστέρια συχνά είναι μεγαλόσωμα (υπέρβαρα), είτε έχουν μεγάλα φτερά (στα πόδια ας πούμε), είτε έντονα χρώματα... Που δεν τους βοηθούν στο πέταγμα ή στο να είναι ελεύτερης βοσκής (λογο αρπακτικών). Τα ίδια τα περιστέρια μετά από το ξεμούδιασμα προτιμούν να περπατάνε στο πάτωμα παρα να πετάνε.

Τα αγωνιστικά περιστέρια κάνουν προπονήσεις συχνά και όταν πετάνε μπορεί να είναι και μια ώρα στο αέρα... Πάνε σε άγονες και τα φροντίζουν στα όπα όπα. Τιμή κάποιον αγωνιστικων περιστεριών μπορεί να φτάσει παρα πολύ ψιλά και δεν είναι στα ενδιαφέροντα του περιστερα να το αφήσει ελεύτερο στην ταράτσα.

Όπως είπε και ο φίλος λίγο πιο επάνω... όλα έχουν σχέσει με το ποσο καθαρά τα έχει ο περιστεράς. Αυτός είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας στην εκτροφή τους.
 
Back
Top