Διατροφή Επιτρέπονται το σέλινο και τα ραδίκια στα παπαγαλάκια;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης MARAKI
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

MARAKI

PB Member
Εγγραφή
29 Ιαν 2009
Μηνύματα
243
Πόλη
Έδεσσα
γεια σε ολους! Εχω μια απορια.. Μαιντανος ξερω οτι δεν κανει στα παπαγαλακια... Κ ηθελα να μαθω..σελινο κανει;οπωσ επισεις ραδικια, χορτα(πυ τρωμε.. Που τα βραζουμε.. Καταλαβατε;τους εδωσα ικ τα εφαγαν ομα βεβαια.. Απλα επειδει ειναι πολυ σκλυρα κ τραχια δεν ξερω αν κανει;)ροκα, ανιθο, δεντρολιβανο φρεσκο, κ τα φασολακια τα πρασινα;(κ πως βρασμενα;)αν κ τα βραστα κ οσα ειναι βρεγμενα δεν τα προτειμανε... Παντζαρι;ομο ή βρασμενο;να υπενθυμησω οτι εχο ενα μικρουλι κ ενα μεγαλο κοκατιλακι... Ευχαριστώ
 
Εγω προσωπικα θα σου ελεγα να μην δωσεις τίποτα απο αυτα που πρανεφερες στα κοκατηλ σου διοτι 1 στο εκατομμυριο να μην εχουν πληθη καλα θα εχεισ προβλημα οποτε καλυτερα να αποφευγουμε τις τροφες που θελουν πολυ καλο καθαρισμα πριν τις φαμε ακομα και εμεις.

Αυτη ειναι η γνωμη μου, χωρις αυτο να σημαινει οτι ειναι και το σωστο.
 
εμενα παλι τα δικα μου cockateil δεν τρωνε τιποτα. Ουτε μηλο ουτε αχλαδι ουτε μαρουλι ουτε αυγο... Τιποτα. Μονο αυγοτροφη και τροφη κανονικη. Παντος μια χαρα ειναι και ετσι. Οχι οτι δεν τους δινω εγω, απλα αυτα δεν τρωνε.
 
Αυτό που αναφέρεις οτι αν τους έλειπε θα έτρωγαν δεν μπορεί να υποστηριχθεί. Οι παπαγάλοι που έχουν γεννηθεί στην αιχμαλωσία, αν δεν γνωρίσουν τροφές, και αν δεν δοκιμάσουν τροφές δεν μπορούν απο μόνοι τους να τραφούν σωστά μόνο με σπόρους και αυγοτροφές. Η διατροφή τους πρέπει να είνιαι πλούσια και όλες τις βιταμίνες που χρειάζονται, κάτι που δυστηχώς δεν μπορούν να το πάρουν μόνο απο τα σπόρια και την αυγοτροφή.
 
οπως ειπα και παραπανω εκανα οτι επρεπε για να φανε τα διαφορα φρουτα. Θεωρω και ετσι λενε δηλαδη, οτι οι παπαγαλοι ειναι απο τα εξυπνοτερα πτηνα. Οταν για παραδηγμα τους εβαλα σουπιοκοκαλο το τσακισαν κυριολεκτικα. Τρωνε την τρωφη τους και τιποτα αλλο, φυσικα περνουν και βταμινες μεσα στο νερο τους. Το να τα αφησω νυστικα για 2 μερες να αναγκαστουν να φανε φρουτα δεν το θεωρω σωστο. Οπως ειπαμε ειναι απο τα εξυπνοτερα πτηνα, νομιζω οτι ξερουν τη χρειαζονται, οσο και να εχουν γεννηθει στην αιχμαλωσια, το ενστικτω δεν χανετε ειδικα στην διατροφηκαι επιβιωση, οχι μονο στα πτηνα αλλα σε ολους τους οργανισμους.
 
1)Ραδικια δεν θα φανε ουτε του χρονου και ειναι δυσπεπτα
2)Δεντρολιβανος και ανηθος ειναι απαγορευμενα

Για τα χορτα και τα φασολακια επιτρεπονται!
 
Tα φύλλα και τα κοτσάνια του σέλινου να δίνεις. Δεν απαγορεύονται οι ρίζες, ούτε ο άνιθος που γράφει το παραπάνω μήνυμα ούτε τα ραδίκια σαφώς τα οποία θεωρούνται εξαιρετική τροφή όπως και τα λουλούδια τους.
 
Back
Top