Διατροφή Επιτρεπονται τα φουντουκια στους παπαγαλους;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pamel091
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pamel091

PB New Member
Εγγραφή
30 Ιουν 2008
Μηνύματα
25
Πόλη
Αθήνα
καλησπερα.. μπορω να δωσω τριμμενο φουντουκι στα λαβμπερντς;
 
Δεν ειναι στα απαγορευμενα φαγητα οποτε μπορεις να δωσεις,αλλα να ειναι αναλατο.
Οταν εννοεις τριμμενο;να το τριψεις εσυ; Ή ειναι ετοιμο;
 
μήπως τα μπέρδεψες με τα φυστίκια;
τα φουντούκια συνήθως ανάλατα είναι.
 
Υπαρχει ξηρος καρπος του εμποριου που να μην εχει αλατι; Αν ναι πειτε μου να ξερω γιατι εγω προσωπικα ξερω οτι ολα εχουν αλατι. Εξαιρουνται καποιες συσκευασιες που δεν εχουν αλατι αλλα το γραφει απ'εξω.
 
Τα φουντουκια δεν νομιζω πως ειναι αλατισμενα, ;δεν εχω καταλαβει κατι τετοιο (αλλωστε χρησιμοποιουνται και στην ζαχαροπλαστικη) Σε καταστηματα υγιεινης διατροφης η' και σε μεγαλα μαναβικα πωλουνται και με το κελυφος (διατηρουνται και πιο φρεσκα)
 
Κοριτσια οπα γιατι κατι δεν εγινε σωστα, δεν εννοω τα φρεσκα φουντουκια, για αυτο ρωτησα και πιο πανω αν ειναι ετοιμο τριμμενο.
Μπορει η Μαρια να μην ξερει και να δωσει ψημμενο φουντουκι και αυτα εχουν αλατι.
 
Aπο τους ξηρους καρπους του εμποριου ειναι μονοι αναλατοι πιστευω. Αλλα ειναι ψημμενα. Εγω δινω φουντουκι ολοκληρο στο Φοιβο 1-2 την εβδομαδα. Εχω διαβασει οτι ειναι πολυ θρεπτικος καρπος. Τα αγοραζω απο το σουπερ μαρκετ ολοκληρα με το τσοφλι και ειναι τελειως ακατεργαστα. Το ραγιζω λιγο διοτι ειναι πολυ σκληρο και του το δινω για να ασχοληθει και να το ανοιξει μονος του και να το φαει. Μπορεις να κανεις το ιδιο αλλα εσυ να τα ανοιγεις τελειως και να σπας ενα σε κομματακια. Προσοχη ομως με μετρο διοτι οι ξηροι καρποι παχαινουν και αφου αναφερεσαι σε Lovebirds τοτε η ποσοτητα δεν πρεπει να ειναι μεγαλη. 😉
 
Τα αγοραζω απο το σουπερ μαρκετ ολοκληρα με το τσοφλι και ειναι τελειως ακατεργαστα.

Αυτα τα φουντουκια ειναι χωρις αλατι και αυτα επιτρεπεται να φανε!

Οποιοςδηποτε ξηρος καρπος ψημενος εχει αλατι!
Συνεπως φουντουκι απο αυτα που θα τρωγαμε π.χ. με το ουισκυ εχει αλατι 😉
 
Για να μην ανοιξω αλλο ποστ, μιας κ η ερωτηση μου ειναι σχεδον παρεμφερης... Τα αμυγδαλα κανουν; Μου εστειλε η γιαγια μου φρεσκοτατα αμυγδαλα απο την αμυγδαλια της κ θα ηταν κριμα να μην τους προσφερω λιγα.
 
Για να μην ανοιξω αλλο ποστ, μιας κ η ερωτηση μου ειναι σχεδον παρεμφερης... Τα αμυγδαλα κανουν; Μου εστειλε η γιαγια μου φρεσκοτατα αμυγδαλα απο την αμυγδαλια της κ θα ηταν κριμα να μην τους προσφερω λιγα.

Κανουν και ειναι πολυ καλη τροφη, κι εξαιρετικη πηγη ασβεστιου καθως περιεχουν αρκετο. Με μετρο παντα. Εγω του δινω εναλλαξ μια μερα αμυγδαλο και μια φουντουκι, οταν εχουμε και καρυδια παλι ανα μια μερα διαφορετικο. :)
Ο Φοιβος κανει σαν δαιμονισμενος μολις βλεπει τη σακουλα με τα αμυγδαλα. Κι αυτα επειδη ειναι απο δικα μας δεντρα του τα δινω ολοκληρα με το τσοφλι και τα ανοιγει τελειως μονος του.

p.s. επιμενω οτι τα φουντουκια που εχω φαει εγω απο καβα ειναι μεν ψημμενα αλλα αναλατα. Επειδη ομως μπορει σε αλλες πολεις η σε αλλα μαγαζια να τα κανουν αλλιως καλυτερα να εχουμε το νου μας. 😉
 
ναι παιδιά κι εγώ με αφορμή την συζήτηση ρώτησα μια κάβα απέναντι από το γραφείο και μου είπε τα φουντούκια πάντα ανάλατα αλλά ψημένα, τώρα αν κάποιος τα αλατίζει είναι εξαίρεση
 
Ευχαριστω Ανεστη! Θα τους βαλω και θα δω αν θα το τιμησουν.
 
Back
Top