Αναπαραγωγή Εποχή αναπαραγωγής καναρινιών-καρδερίνων για καρδερινοκάναρα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Teoaua
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Teoaua

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουλ 2020
Μηνύματα
4
Καλησπέρα σας. Είχα την εξής απορία. Είχαμε καναρίνα με καρδερίνο και δώσανε κανονικά αβγά αλλά έγινε ένα λάθος και δεν τοποθετήσαμε σωστά τη φωλιά με αποτέλεσμα να πέσει και να σπάσουν τα αβγά τους. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι του χρόνου τον Μάρτιο-Απρίλιο μέχρι την επόμενη αναπαραγωγή ή μπορούμε με κάποιο τρόπο (ρύθμιση φωτοπεριόδου τεχνητή πχ) να αρχίσουμε μια εκ νέου.
[automerge]1593704682[/automerge]
Αν έχετε επαρκή βιβλιογραφία ή γνωρίζεται έναν χρήσιμο οδηγό διαχείρισης οικόσιτων πτηνών θα με βοηθούσε. Είμαι έμπειρος με τα ζώα μιας και είμαι γεωπόνος-ζωοτέχνης με εμφαση τη διατροφή και τη διαχείριση γαλακτοπαραγωγών βοοειδών και αβγοπαραγωγών και κρεοπαραγωγών ορνίθων.Ωστόσο μετά από προσωπικό ψάξιμο, δε κατάφερα να βρω αξιόπιστο εγχειρίδιο (πχ που να περιεχει και επιστημονικές αναφορές, χρονολογίες πειραμάτων, πιθανές βαθμολογήσεις από επιστημονικές σελίδες) και οι δικοί μου συνάδελφοι δεν έχουν γνώση επί τέτοιων πτηνών. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ποτε εγινε το ατυχημα; Ποσο ειχε προχωρήσει η εκκόλαψη; Υπήρχαν εμβρυα; Εαν ειναι σε δροσερό μέρος οριακα θα εκανα μια ακομα απόπειρα. Βεβαια υπάρχει παντα περίπτωση να μην υπηρξε ζευγαρωμα και τα αυτα να ηταν ασπορα.
 
Αφού έδωσαν φωλιά και αυγά τα πουλιά είναι σε φάση αναπαραγωγής. Δεν χρειάζεται διαχείριση της φωτοπεριόδου. Αν συνεχίσεις με τον ίδιο τρόπο (φωλιά, κλωστές, καλή διατροφή) η κανάρα θα δώσει αυγά. Το θέμα είναι οτι για πάρεις νεοσσούς απο μια νέα φωλιά θα μπούμε στον Αύγουστο. Δύσκολο ιδιαίτερα για την κανάρα αλλά και για τα μικρά. Το αποτέλεσμα είναι πιθανότατα μια νέα "στεναχώρια".
 
@sarpijk To ατύχημα έγινε σήμερα, είχαμε κάνει ωοσκόπηση και βρήκαμε 2 σίγουρα γονιμοποιημένα στα 6,2 σίγουρα αγονιμοποίητα και 2 που δεν είμαστε σίγουροι λόγω μικρή πείρα σε αυτά. Είναι σε σχετικά δροσερό μέρος δεδομένου οτι σκιάζεται, ειδικά τις πρωινές και απογευματο-βραδινές ώρες.Βρισκόμασταν γύρω στη πρώτη εβδομάδα
[automerge]1593712160[/automerge]
@mgerom Τι εννοείται με τον όρο "κλειστή"; H δυσκολία τον Αύγουστο που οφείλεται; Στη χαμηλή γονιμοποιητική ικανότητα του σπέρματος λόγω ηψηλών θερμοκρασιών ή τα καναρίνια έχουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο θερμικό stress; Πιθανή μειωμένη κατανάλωση τροφής λόγω των θερμοκρασιών;
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Teoaua

Τα πουλια αυτη την περιοδο προετοιμαζονται σιγα σιγα για την χειμερινη περιοδο.
Αυτο σημαινει οτι μπαινουν σε πτερορροια και στην συνεχεια σε αναπαυση αφηνοντας πισω πια την αναπαραγωγη.

Αρα καλο θα ειναι να τηρουνται αυτες οι περιοδοι και με την δικη μας βοηθεια και να μην μπερδευουμε τα πουλια δινοντας "εργαλεια" αναπαραγωγης αυτη την περιοδο.
 
H δυσκολία τον Αύγουστο που οφείλεται;
Στις υψηλές θερμοκρασίες. Στην δυσκολία των θηλυκών να διατηρήσουν την σωστή θερμοκρασία σε όλη την φωλιά και την μεγάλη πιθανότητα επιθέσεων απο κουνούπια (ευλογιά) και ψείρα (αφαίμαξη). Πέραν αυτού, μετά το θερινό ηλιοστάσιο (21 Ιουνίου) που η ημέρα αρχίζει να μικραίνει έρχεται και μια ορμονική διαφοροποίηση που θα οδηγήσει εν τέλη στην αλλαγή πτερώματος. Ολα αυτά μαζί συνθέτουν ένα πολύ άσχημο σκηνικό, για να στηθεί μια νέα "παράσταση".
Τι εννοείται με τον όρο "κλειστή";
Υ. Γ Δεν βλέπω κάπου να υπάρχει ο όρος "κλειστή" (συγγνώμη δεν μπορώ να καταλάβω)
 
Back
Top