Αναπαραγωγή Εποχη ζευγαρωματος παπαγαλων καταλληλα ειδη προς αναπαραγωγη

theofanisz

PB New Member
Εγγραφή
4 Απρ 2009
Μηνύματα
32
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα,
Θα ηθελα να ρωτησω εαν τα Budgieriegar ,Lovebirds,cockatiel,red rumped (ωδικο παπαγαλακι),
1) εχουν συγκεκριμενη περιοδο αναπαραγωγης
2)Μπορουν να μεινουν σε υπαιθριο, προστατευμενο απο ρευματα αερα αναθρεπτηριο.
3)Χρειαζονται το καθε ζευγαρι τον χωρο του ή μπορουν να ειναι περισσοτερα μαζι, οταν υπαρχη αρκετος ελευθερος χωρος.

Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις, παντα μου αρεσαν οι αναπαραγωγες και ιδιαιτερα η εξημερωση των μωρων. Ποτε ομως δεν ειχα αρκετο χωρο και παντα ηταν τυχαιο το εαν θα εχω νεοσσους. Θελω πλεον να ασχοληθω σοβαρα με αναπαραγωγες, εφ οσον απεκτησα χωρο.
ευχαριστω πολυ!
 
1) Από τη στιγμή που τους έχεις τις κατάλληλες συνθήκες μπορούν να αναπαραχθούν οποιαδήποτε εποχή. Επειδή όμως οι καλύτερες συνθήκες είναι κάτι δύσκολο να επιτευχθεί τεχνητά (φως, ζέστη, υγρασία) η καλύτερη εποχή για αναπαραγωγή είναι η άνοιξη.

2) Χωρίς εσωτερικό κατάλυμα όχι. Μπορούν να μείνουν αν υπάρχει και η επιλογή για κλειστό θερμαινόμενο χώρο. Να μπορούν δηλαδή να μπουν μέσα για το βράδυ. Μην ξεχνάς ότι οι παπαγάλοι προέρχονται από τροπικά κλίματα και το χειμώνα στη χώρα μας πολλές φορές η θερμοκρασία πέφτει κάτω από το μηδέν. Σε εκτροφείο με εσωτερικό χώρο πάντως έχω δει φωτό παπαγάλων να κάνουν μπάνιο στο χιόνι.

3) Μπορούν να είναι περισσότερα μαζί (πάντα ανάλογα με το είδος) αρκεί να υπάρχει αρκετός χώρος. Αν μιλάμε για σοβαρή εκτροφή πάντως τότε η αναπαραγωγή πρέπει να γίνεται ελεγχόμενα και κάθε ζευγάρι πρέπει να είναι μόνο του τουλάχιστον την περίοδο αναπαραγωγής.
 
Ευχαριστω παρα πολυ για τις απαντησεις.
Ελενχομενη εκτροφη σκευτομαι να αρχισω εφ οσον αποκτησω αρκετα ζευγαρια απο εκτροφη πολλαπλασιασμου διοτι δεν μπορω εξ αρχης να διαθεσω μαζεμενα πολλα χρηματα για ζευγαρια εξ αρχης.
 
αποκτησω αρκετα ζευγαρια απο εκτροφη πολλαπλασιασμου

Απλά να έχεις στο νου σου ότι δεν μπορείς να ζευγαρώνεις αδέρφια κλπ.
 
Ποιος ο λόγος να κάνεις στην αρχή ανεξέλεγκτη εκτροφή και μετά ελεγχόμενη; Με την ανεξέλεγκτη δεν έχεις κάποιο πλεονέκτημα ώς προς την ποσότητα των μικρών που θα βγάλεις, αντιθέτως έχεις μειονέκτημα αφού όποιο πρόβλημα και αν δημιουργηθεί δεν μπορείς να το εντοπίσεις και να το αντιμετωπίσεις τόσο εύκολα.
 
παντα ηταν τυχαιο το εαν θα εχω νεοσσους. Θελω πλεον να ασχοληθω σοβαρα με αναπαραγωγες


Καλησπερα!
Οταν λες σοβαρα, εννοεις επαγγελματικα;
Γιατι και αυτοι που ασχολουνται με αναπαραγωγες χρειαζονται κατα πολυ την τυχη😉
Αν δεν εισαι τυχερος να πετυχεις ζευγαρι που ταιριαζει, καλους γονεις.. Τοτε δεν πετυχαινει και παλι!
Εσυ πρεπει να προσφερεις τις αναλογες προυποθεσεις...
Ιδανικη φροντιδα(διατροφη, διαμονη,ιατρικη μεριμνα, καταλληλη επιλογη πουλιων..) και προπαντων γνωση μεσα απο μελετη και για αρχη κατα την γνωμη μου ξεκινα με ενα-δυο πουλακια να δεις τι παιζει και μετα βλεπεις...
 
δε μπορεις να ζευγαρωνεις αδερφια...
μπορεις να ζευγαρωνεις πουλια απο ιδιους γονεις, αλλα διαφορετικες γεννες;
 
δε μπορεις να ζευγαρωνεις αδερφια...
μπορεις να ζευγαρωνεις πουλια απο ιδιους γονεις, αλλα διαφορετικες γεννες;

Αυτα δηλαδη δεν ειναι αδερφια; 😕
Τι σημασια εχει ποτε γεννηθηκε το καθε αυγο αφου θα προερχεται απο τους ιδιους γονεις; Αν δηλαδη ενα ζευγαρι ανθρωπων κανει διδυμα την πρωτη φορα και τη δευτερη φορα αποκτησουν ενα μονο μωρο τοτε αδερφια θα ειναι μονο τα διδυμα μεταξυ τους;
 
ξεκινα με ενα η δυο το πολυ ρατσες οχι παραπανω, αφου δεν εχεις πολυ εμπειρια το μονο που θα γινει ειναι να δυσκολευτης παρα πολυ και σαν αποτελεσμα θα εχεις να μην μαθεις πραγματικα της αναγκες καθε ρατσας, οποτε θα τα βρεις σκουρα στην εκτροφη σου. Γνωμη μου να ξεκινησης με μια ρατσα που δεν ειναι και πολυ γνωστη.
 
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν μπορεί κανεις "να ζευγαρώνει αδέρφια;" Ισχύει ότι ακριβώς συμβαίνει γεννετικά και με τους ανθρώπους;

(Συγχωρήστε με αν ρωτάω βλακείες, μα πρώτη φορά το ακούω αυτό...)
 
Να ρωτήσω κάτι; Γιατί δεν μπορεί κανεις "να ζευγαρώνει αδέρφια;" Ισχύει ότι ακριβώς συμβαίνει γεννετικά και με τους ανθρώπους;

(Συγχωρήστε με αν ρωτάω βλακείες, μα πρώτη φορά το ακούω αυτό...)

Καμία ερώτηση δεν είναι βλακεία 😉 Διάβασε λίγο αυτό για να έχεις μια καλύτερη εικόνα
https://community.petbirds.gr/threa...υγάρωμα-πάτερα-με-κόρη-και-γιου-με-μάνα.1448/
 
Back
Top