Αναπαραγωγή Επώαση και ανάπτυξη εμβρύων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης alicedros
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

alicedros

PB Supporter
Εγγραφή
21 Ιουν 2010
Μηνύματα
12.448
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα σας! Έχω μια απορία που αφορά την επώαση και την ανάπτυξη των εμβρύων μέσα στο αυγό που την είχα θέσει και σε κάποιο θέμα αλλά δεν καλύφθηκα..

Την ερώτησή μου θα σας την κάνω αναφέροντας τα 2 ζεγάρια μου που αυτές τις μέρες έχουν κάνει από 2 αυγά.

Στο πρώτο ζευγάρι η θηλυκιά έκανε το αυγό δεν το κλωσούσε συστηματικά, το βράδυ δεν μπήκε στη φωλιά. Την επόμενη σηκωνόταν λιγότερο αλλά δεν είχε κάνει αυγό.. Την τρίτη μέρα έκανε το δεύτερο αυγό και βιδώθηκε στη φωλιά..

Στο δεύτερο ζευγάρι η θηλυκιά έκανε προχθές το πρώτο αυγό και όλη μέρα δεν το κλώσησε το βράδυ όμως κοιμήθηκε στη φωλιά. Σήμερα το πρωί έκανε το δεύτερο και δεν τα κλωσάει ιδιαίτερα..

Η ερώτηση μου είναι η εξής: στην πρώτη θηλυκιά η ανάπτυξη των εμβρύων(αν φυσικά είναι ένσπορα τα αυγά) έχει ξεκινήσει, στη δεύτερη προφανώς ξεκίνησε όλο το βράδυ που κοιμήθηκε στη φωλιά, σωστά; Και σήμερα που δεν τα κλωσάει ιδιαίτερα δεν πρέπει να σταμάτησε η ανάπτυξη του εμβρύου στο πρώτο αυγό; Το κλωσούσε όλο το βράδυ και την επόμενη όχι... Ξεκίνησε η ανάπτυξη και μετά διακόπηκε, έτσι δεν είναι; Εγώ τουλάχιστον έτσι το έχω στο μυαλό μου...
 
Η ανάπτυξη ξεκινά όταν αρχίσει να κλωσσάει συστηματικά. Όταν δηλαδή η θερμοκρασία στη φωλιά ανέβει στο κατάλληλο επίπεδο και σταθεροποιηθεί για περισσότερες από 24 ώρες.
 
και σταθεροποιηθεί για περισσότερες από 24 ώρες.

Αυτό δεν ήξερα! Άρα η ανάπτυξη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα στο δεύτερο ζευγάρι! Σ ευχαριστώ πολύ Σταύρο!
 
Back
Top