Ασθένειες Ερεθισμένο πόδι καναρινιου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης vag990
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Πύλος
Καλησπέρα,
Παρατήρησα σήμερα το αρσενικό μου καναρίνι να στέκεται στην πατήθρα και να ανασηκώνει το δεξί του ποδαράκι.
Το έπιασα και διαπίστωσα ότι δείχνει ερεθισμένο στο σημείο που ακουμπά στη βάση το δαχτυλίδι και ίσως και λίγο από κάτω.
Αγόρασα ένα προϊόν της vitacraft που φοριέται στην πατήθρα και λέει ότι κάνει καλό στο πέλμα και είναι και για να ξύνει το ράμφος του και τα νύχια. Μπορεί να αφαιρεθεί άμεσα αν μου πείτε ότι δεν είναι κάτι χρήσιμο.
Στο κλουβί που βρισκόταν πριν μπει στη ξευγαρώστρα για να γνωρίσει το θηλυκό που θα ζευγαρώσει τον επόμενο μήνα, του είχα τρεις διαφορετικούς τύπους πατήθρας (ίσιο, κλαδάκι και ένα ραβδωτό που αυξομειώνεται το μήκος).
Η καθαριότητα του κλουβιού είναι δεδομένη και είναι κατά τα άλλα υγιέστατο και δραστήριο.

Δείτε τις φωτογραφίες και πείτε μου τη γνώμη σας.

Συνημμένα

• DSC00663.webp
    DSC00663.webp
    9,4 KB · Προβολές: 106
  • DSC00664.webp
    DSC00664.webp
    8,8 KB · Προβολές: 103
  • DSC00665.webp
    DSC00665.webp
    9,4 KB · Προβολές: 92
  • DSC00666.webp
    DSC00666.webp
    55,6 KB · Προβολές: 96
Εχω δει και χειροτερη κατασταση με σε πιανει πανικος. Μια αλοιφουλα θα ηταν το καλυτερο τωρα γιαυτο που λες που βαζεις στο κλαδακι δε ξερω αν ειναι χρησιμο εγω δεν το εχω χρησιμοποιησει ποτε. Στο λαιμο του λειπουν πουπουλα η ειναι θαμπη η φοτο;

Όχι δεν του λείπουν πούπουλα. Ισως σε ξεγελάει η φωτογραφία.
Φαίνεται αυτό που του έχω βάλει, στη φωτό που είναι το πουλί στο κλουβί.
Να δοκιμάσω να του βουτήξω αρχικά το πόδι σε Betadine και να στερεώσω το δαχτυλίδι με ένα λευκοπλάστ για να μην ακουμπάει στη βάση;
Και για αλοιφή εννοείς την epithol φαντάζομαι.

Το μπεταντιν μου φαινεται υπερβολη δεν υπαρχει πληγη ενας απλως ερεθισμος ειναι.
-Για αλοιφη ναι εννοω την epithol.Αν δε βρισκεις σιγουρα θα βρεις της vitacraft
-Μπανακι με ''αλατα'' επισης θα κανει καλο
- Εγω κανω και το εξις τρικ καθε φορα που κοβω τα νυχια τους, αλοιφω τα ποδαρακια τους με NIVEA κρεμα χεριων. Θαυματουργα αποτελεσματα και ροζε ποδαρακια

Σε ευχαριστώ Θοδωρή για τις άμεσες απαντήσεις σου.

Για σήμερα θα το πλύνω με αλατόνερο και ίσως του εφαρμόσω με μια μπατονέτα λίγο betadine μιας και το έχω στο φαρμακείο μου. Κακό δεν θα του κάνει.

Τελικά το αλατόνερο το απέφυγα, το ξέπλυνα με νερό και εφάρμοσα λίγο μπεταντιν. Απομάκρυνα και το στικάκι και θα ψάξω για epithol αύριο.

Για την ιστορία το στικ είναι αυτό.

Συνημμένα

• DSC00667.webp
    DSC00667.webp
    14,2 KB · Προβολές: 54
πρόσεξε λίγο το μπεταντίν, να είναι αραιωμένο, 1/10, συμβουλή του πτηνιάτρου μου, για τα καναρίνια, γιατί αλλιώς είναι ισχυρό, προκαλώντας έγκαυμα στην περιοχή

Το βάμμα του ιωδίου(καθαρό ιώδιο) αραιώνουμε 1/10, συνηθέστερα με γλυκερίνη.
Το μπεταντίν είναι ήδη αραίωση, και το χρησιμοποιούμε ώς έχει.

Κε Μάκη θα κρίνατε σκόπιμο να αφαιρέσω το δαχτυλίδι (έστω και σε κάποιον γιατρό αν όχι μόνος μου) ή είναι κάτι που με την εφαρμογή της epithol για μερικές μέρες θα υποχωρήσει;

Κε Μάκη θα κρίνατε σκόπιμο να αφαιρέσω το δαχτυλίδι (έστω και σε κάποιον γιατρό αν όχι μόνος μου) ή είναι κάτι που με την εφαρμογή της epithol για μερικές μέρες θα υποχωρήσει;

Δεν βλέπω κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Μια ελαφρά μόλυνση, μάλλον μύκητες.
Μόνον Μπεταντίν για 5 μέρες(κάθε βράδυ πρίν τον ύπνο), και σχολαστική
καθαριότητα,ιδιαίτερα στις πατήθρες.

Υ. Γ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΜΠΕΤΑΝΤΙΝ (να βαφτούν όλα τα δάκτυλα και η κλείδωση)

Back