Ασθένειες Ερεθισμός γύρω από το ράμφος κοκατίλ που ταΐζει νεοσσό

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ermeia
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ermeia

PB New Member
Εγγραφή
4 Αυγ 2022
Μηνύματα
4
Πόλη
Αθηνα
Γειά σας, είμαι νέο μέλος στην ομάδα σας, παρακολουθώ το site σας και είναι πολύ χρήσιμο.
Αποφάσισα να γραφτώ και εγώ, γιατί έτσι όποια προβλήματα προκύπτουν με την συζήτηση
πιό εύκολα βρίσκονται λύσεις. Έχω ένα πρόβλημα με το ράμφος της θηλυκής μου Κοκατιλ,
είναι 11 ετών και αυτή τη στιγμή ταίζει το δεύτερο νεοσσό , στο πρώτο δεν είχε πρόβλημα
απο το τάισμα. Δείχνει να είναι ερεθισμενο πολυ γύρω απο το ράμφος, όμως ειναι ενεργητική
τρώει, γενικά δεν δείχνει κάτι αρνητικό στην συμπεριφορά της, απλά όταν βγαίνει απο την φωλιά
είναι έντονο αυτό αλλά μετά κάπως ηρεμεί ο τόσος ερεθισμός, κάνει και μπάνιο.
Έχουμε συζητήσει με άνθρωπο που γνωρίζει απο κοκατίλ, λέει είναι φυσικό απο το τάισμα, αλλά φοβάμαι μήπως
έχει μολυνθεί ο ερεθισμός.
Θα σας ανεβάσω φωτογραφίες για να μου πειτε την γνώμη σας παρακαλώ.
 

Συνημμένα

  • Ermeia1.webp
    Ermeia1.webp
    169,7 KB · Προβολές: 16
  • Ermeia2.webp
    Ermeia2.webp
    169,1 KB · Προβολές: 16
@Ermeia Καταρχάς ειναι πολυ μεγαλη για αναπαραγωγη και κανονικά δεν θα επρεπε να εχει νεοσσούς σε τέτοια ηλικία και το καλοκαιριάτικα. Στην δεύτερη φωτογραφία στο προσωπο της πίσω απο το ράμφος ειναι σαν να εχει αίμα. Εαν εχει οντως τραυματισμό εκει περα βάλεις λίγο betadin αραιωμενο με νερό πανω του ωστε να μην μολυνθει.
 
Εαν εχει οντως τραυματισμό εκει περα βάλεις λίγο betadin αραιωμενο με νερό πανω του ωστε να μην μολυνθει.
Μπορεί να μπει μπεταντίν τόσο κοντά στο στόμα? Όχι τοσο για το θηλυκό, δεν φτάνει η γλώσσα της για να το γλειψει, αλλά για το μωρό.

Πόσες γέννες έχει κάνει γενικώς? Γέννες αυγών και πόσα μεγάλωσε.
 
Γειά σας και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Δεν ήθελα να κάνει και άλλα μωρά , έχει κάνει αρκετές γέννες αυγών , έχουμε 3 μεγάλα απο τις παλαιότερες γέννες, αλλά φέτος δεν ξερω γιατι ήθελε να κανει αυγά, τα έχω ελεύθερα σε ένα δικό τους χώρο, και επειδή ζούν μαζί μας, η ερμεία ερχόταν στο καθηστικό και της αρέσει να περπατά στο πάτωμα και να χώνεται κάτω απο τις πολυθρόνες, και εκει βρήκα ένα αυγό , της το μάζεψα και το έβαλα σε φωλιά και έκανε πέντε αυγά, απο αυτά μας βγήκε ο πρώτος νεοσσός ειναι τώρα 2 μηνών και είναι πολυ δυνατό μωρό και ανεξάρτητο, μετά εκανε 4 αυγά και και βγήκε το δεύτερο μωράκι ειναι 23 ημερών, Η Ερμεία έχει γενικά την τάση να γίνεται μάνα, είναι και ο χαρακτήρας της, τις αρέσει να φροντιζει .Μάλιστα ανησύχησα γιατι ηλικιακά δεν ήθελα να κανει αλλά μωράκια αλλά και για την εποχή, γιατι καθόταν μέσα στην φωλιά, μέσα με την ζέστη , δεν ήθελε να της αφαιρέσω την φωλιά, επέμενε, και βγήκαν τα 2 μωράκια.
Φυσικά η διατροφη τους περιεχει πολυβιταμινες ασβεστιο αυγο μαρουλι τροφη για παπαγάλους.
Δεν έχει αίμα αλλά όταν βγαίνει απο την φωλιά είναι πολυ ερεθισμένο, μετά ηρεμεί το ξεπλένει στην μπανιέρα, έχει και φαγητό
απο το τάισμα, στην φωτογραφία φαίνεται πιο έντονο, γιατι χρειάστηκε να φωτιστεί να φαίνεται καλύτερα. Τώρα ήταν δίπλα μου και έτρωγε παρατήρησα οτι δεν έχει αίμα, δεν ξέρω έχω δεί το μωράκι έχει σκληρό ράμφος μήπως είναι απο αυτό ειναι πολυ δυνατά και μεγαλωμένα πολύ. Αν δεν έχει κάποιο θέμα στο στόμα της τι βοηθά στον ερεθισμό.
Σας ευχαριστώ όλους
 
Αν δεν έχει κάποιο θέμα στο στόμα της τι βοηθά στον ερεθισμό.
Σε αυτή τη φάση, δε νομίζω να μπορεί να βοηθήσει κάτι. Μόλις ανεξαρτητοποιηθεί το μικρό, απέτρεψε την από το να συνεχίσει τις γέννες.

Η Ερμεία έχει γενικά την τάση να γίνεται μάνα, είναι και ο χαρακτήρας της, τις αρέσει να φροντιζει .Μάλιστα ανησύχησα γιατι ηλικιακά δεν ήθελα να κανει αλλά μωράκια αλλά και για την εποχή, γιατι καθόταν μέσα στην φωλιά, μέσα με την ζέστη , δεν ήθελε να της αφαιρέσω την φωλιά, επέμενε, και βγήκαν τα 2 μωράκια.
Τα ζώα καθοδηγούνται από τα ένστικτα, όχι από συνειδητές επιθυμίες. Την αναπαραγωγή την επιβάλλει, την απαιτεί η Φύση και την προκαλεί δημιουργώντας τις κατάλληλες περιβαλλοντικές συνθήκες. ΤΟΤΕ και μόνο τότε ξεκινούν την αναπαραγωγή. Τότε “θέλουν”. Στη φύση, όσο στοργικός γονιός και νά ναι ένα ζώο, δεν “θέλει” ποτέ να αναθρέφει και να φροντίζει μικρά εκτός εποχής.

Όταν μιλάμε για κατοικίδια, η ευθύνη να διατηρούν κάποιες βασικές φυσικές αρχές ανήκει σε εμάς. Το να τους παρέχουμε τις περιβαλλοντικές και όχι μόνο συνθήκες που δεν τα μπερδεύουν, δεν απορυθμίζουν το βιολογικό τους ρολόι, ανήκει στα πλαίσια της σωστής φροντίδας που τους παρέχουμε.
 
Γεια σας
Σε ευχαριστώ για την συμβουλή σου Σταύρο, συμφωνώ , προσπαθώ να μην βρίσκεται σε συνθήκες να έχει την ανάγκη της αναπαραγωγής. Φυσικά θα την προσέχω περισσότερο. Σήμερα την βλέπω καλύτερα βγήκε απο την φωλιά χωρις ιδιαίτερο ερεθισμό,
την παρακολουθώ συνέχεια.
 
Σήμερα την βλέπω καλύτερα βγήκε απο την φωλιά χωρις ιδιαίτερο ερεθισμό
Πολύ ωραία. Καθώς περνούν οι μέρες θα αραιώνει το διάστημα μεταξύ των γευμάτων και θα αρχίσει να πηγαίνει καλύτερα.
 
Back
Top