Φροντίδα Ερμηνεια δακτυλιδιού καρδερίνας

λειλα

PB New Member
Εγγραφή
7 Νοε 2008
Μηνύματα
39
Πόλη
Πάρος
Γειά σας φίλοι, μετά απο πολύ καιρό αναζήτησης κατάφερα να βρω καρδερίνα εκτροφής πριν δυο μέρες την έφερα σπίτι απο το κατάστημα αγόρασα και την τροφή η οποία ομως μου μοιάζει πολύ φτωχή σε σχέση μ΄αυτά που διάβασα στο forum και συντομα θα παραγγείλω μια πιο πλούσια (του έβαλα αρακά και καρότο τριμένα αλλα δεν είδα να τα τρώει).
Το πουλί ήταν σχετικά ήρεμο το δαχτυλίδι γράφει CZ-2007 1356 . Δεν εχει κελαήδήσει αλλά φαντάζομαι οτί θέλει το χρόνο της, κπο τις πολύ χρήσιμες υποδείξεις του Αλέξανδρου έχει τα περισσότερα στοιχεία για αρσενικό. :D
Σήμερα όμως είδα ότι περνάει πολλές ώρες στο πάτο του κλουβιού και κάθετε μπροστά απο τη ταίστρα κουρνιασμένο η ακομα και με το κεφάλι μες τα φτερά.
Υποψιάζομαι πως είναι στρεσαρισμένη αλλά θα ήθελα και τη γνώμη των ειδικών.
Ευχαριστώ πολύ😕
 
Αυτά είναι κακά μαντάτα. Καρδερίνα με φουσκωμένο πτέρωμα που κάθεται μπροστά στην ταίστρα χωρίς να τρώει και το κεφάλι ανάμεσα στις φτερούγες είναι κακό σημάδι.
Πιάστην με ήρεμο τρόπο και φύσηξε την από κάτω. Δες για καρίνιασμα ή για πρησμένη κοιλιά. Μην την αφήσεις. Όσο πιο γρήγορα δεις τί έχει τόσο το καλύτερο.
Το πετ σοπ που την αγόρασες το ξέρεις; Δηλαδή του έχεις εμπιστοσύνη; Το πουλί το είδες πριν το αγοράσεις;
 
Ισίδωρε, εμπιστοσύνη δεν έχω σε κανένα Pet αλλά πέρασα αρκετή ώρα μπρόστα στη κλούβα μέχρι να επιλέξω αυτό.Ήταν αρκετά ζωήρο όπως και όλα δηλαδή απλά αυτό ήταν το πιό μεγαλόσωμο έτρωγε κανονικά και πήδαγε στα κλαδάκια του.
 
Ισίδωρε, εμπιστοσύνη δεν έχω σε κανένα Pet αλλά πέρασα αρκετή ώρα μπρόστα στη κλούβα μέχρι να επιλέξω αυτό.Ήταν αρκετά ζωήρο όπως και όλα δηλαδή απλά αυτό ήταν το πιό μεγαλόσωμο έτρωγε κανονικά και πήδαγε στα κλαδάκια του.
Αυτά είναι κάποιες ενδείξεις, θετικές.
Ο πιο φερέγγυος (& πιθανότερα μοναδικός) τρόπος
για να εκτιμήσουμε την κατάσταση ενός πουλιού
& ειδικότερα αγρίου που ταλαιπωρούντε από εντερικά
& το "δείχνουν" σε προχωρημένη κατάσταση,
είναι η μακροσκοπική(οπτική) εξέταση της κοιλιακής χώρας.
Το ίδιο χρειάζοντε & οι κουτσουλιές.
Μιλάω πάντα με δεδομένο ότι στην Ελλάδα είναι δύσκολη οποιαδήποτε μικροβιολογική εξέταση.
Τα παραπάνω δεν αποτελούν προσωπική μομφή,
αλλά γενικότερη παρατήρηση με αφορμή το μήνυμά σου.
Όσο για το πουλάκι,
σκούρα τα πράγματα...
Ξεκινάει... Μάχη.
 
Αν δεν τρωει κ πινει καθολου θα πρεπει να παρεις βιταμινουχο διαλυμα και να χορηγησεις στο πουλακι απευθειας στο στομα για να το προλαβεις.Ψηλαφησε του την κοιλια μηπως εχει εντερικα. (βλ. Ασθενειες).Αν παλι μπορει και πινει μονο του διελυσε σε μια ποτιστρα βιταμινουχο διαλυμα και σε μια αλλη αντιβιωση. Δυσκολα παντως θα το προλαβεις. Πες μου τελικα τι εγινε. Να θυμασαι παντα πως οταν βλεπεις ανορθωμενο πτερωμα σ'ενα πουλι(δηλαδη να φουσκωνει) ειναι ενδειξη οτι κατι δεν παει καλα! Καλη τυχη😉
 
Αν παλι μπορει και πινει μονο του διελυσε σε μια ποτιστρα βιταμινουχο διαλυμα και σε μια αλλη αντιβιωση.
Εάν βάλουμε 2 ποτίστρες δεν θα ξέρουμε πόση ποσότητα
& από που πίνει το πουλί.
Το πιθανότερο είναι να απορρίψει την αντιβίωση
επειδή συνήθως είναι πιο πικρή.
Αυτό δεν σημαίνει ότι χορηγούμε τα πάντα σε μία ποτίστρα,
εδώ μπαίνουν άλλα κριτήρια.
 
Ωραία όλα αυτά. Για το θέμα έχει κάποιος γνώση;
Εγώ άνοιξα το πόστ με την περιέργεια να διαβάσω
τις απαντήσεις σ' αυτό...
"Ερμηνεια δακτυλιδιού καρδερίνας"
 
CZ-2007 1356
Aν δε κανω λαθος ειναι πουλι Τσεχιας γεννημενο το 2007 τωρα τα αλλο νουμερο μαλλον ειναι αυξοντας αριθμος. Πρεπει να ειναι σαν εκεινα τα δακτυλιδια κλειστου τυπου με το αρχικο της χωρας σαν τα Gr που εχει το Culpret
 
Εχω ακριβώς την ίδια γνώμη, μιας και η χρονολογία υπάρχει ολόκληρη.
Στα συλλογικά γράφεται με τα δυό τελευταία(π.χ 07). Επείσης η χώρα δεν
αναγράφεται.Απλά υπάρχουν τα αρχικά των ομοσπονδιών ή των συλλόγων των χωρών.
Δεν υπάρχει ακόμη, η διάμετρτος του δακτυλιδιού που όπως ξέρουμε
χαρακτηρίζεται με κάποιο απο τα C,D,E κλπ.
-Βέβαια δεν θα αφήσω ασχολίαστο το γεγονός οτι όταν το αγόρασε ο φίλος μας έδειχνε καλά, ενώ στο σπίτι κάθεται κάτω και φουσκομένο.
Τα "άγρια" έχουν το συνήθειο, την ανάγκη να πούμε καλύτερα, να μην δείχνουν την αρρώστια όταν βρίσκονται στο κοπάδι.Αυτό το κάνουν όταν πλέον πλησιάζει το ΤΕΛΟΣ.
Είναι μια συμπεριφορά άμυνας ενάντια στις πιθανές παρενοχλήσεις των άλλων πουλιών της ομάδας. Δεν θέλουν να χάσουν τα προνόμια που τους εξασφαλίζει η υγειής παρουσία τους, την θέση τους στην ιεραρχία.
Οταν όμως απομονωθούν σ' ένα κλουβί στο σπίτι, ο πιο πάνω λόγος δεν υπάρχει και τότε
με μεγαλύτερη ευκολία εκδηλώσουν τα συμπτώματα αυτού που τους βασανίζει.
 
'Αρα άν κατάλαβα καλά το δαχτυλίδι έχει ελλείψεις δεν πρόκειται δηλαδή για κάποιον εκτροφέα φερέγγυο; Ρωτάω γιατί όσο έψαχνα καρδέρινα έπεμενα να έχει δακτυλίδι πρώτα για να είμαι σίγουρη ότι δεν είναι πίασμένο και έπειτα γιατί πίστευα ότι θα ήταν μεγαλώμενο τουλάχιστον υπο μέτριες συνθήκες. Εκ του αποτελέσματος το δεύτερο δεν ισχύει γιάτι το πουλάκι έφυγε πολύ γρήγορα μέσα σε 10 ώρες απο το πρώτο φούσκωμα και 40 ώρες που την έφερα σπίτι-εύτυχώς χαρη στο site έμαθα τη καραντινα και έτσι δεν έχω το αγχος και για τα άλλα πουλία μου-.Αυτός είναι ο λόγος που ανέφερα στο post για το δαχτυλίδι και την ασθένεια, αν ήξερα να διαβάζω το δαχτυλίδι θα έιχα αποφύγει όλη αυτή τη στεναχώρια ίσως. Ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια.☹
 

Σχετικά θέματα

Back
Top