Γενικά Ερωτήματα για τον 1ο μου παπαγάλο

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Gloria
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Gloria

PB New Member
Εγγραφή
6 Φεβ 2018
Μηνύματα
85
Πόλη
Νάουσα
Γειά σας. Πρόκειται να αγοράσω ένα παπαγαλάκι μπάτζι και έχω μερικές ερωτήσεις. Οπώς ας πούμε αν βάλω το κλουβί σε ένα αρκετά ψηλό τραπέζι αλλά όταν το χρησιμοποιώ το βάζω σε ένα ράφι θα έχει πρόβλημα;Ή αν δεν αγοράσω άμεσα τα παιχνίδια θα ενοχλήθει το παπαγαλάκι; Αν τα πάρω σε λίγες μέρες;
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οπώς ας πούμε αν βάλω το κλουβί σε ένα αρκετά ψηλό τραπέζι αλλά όταν το χρησιμοποιώ το βάζω σε ένα ράφι θα έχει πρόβλημα;
Τι θέλεις να πεις ακριβώς;
Ή αν δεν αγοράσω άμεσα τα παιχνίδια θα ενοχλήσει το παπαγαλάκι; Αν τα πάρω σε λίγες μέρες;
Γι αυτό σου απαντήσαμε σε άλλο θέμα. Να φτιάξεις δικά σου παιχνίδια.
Δεν θέλω να είμαι αδιάκριτη αλλά μπορείς να μας πεις περίπου την ηλικία σου; Αν είσαι κάπως μικρή να προσπαθούμε να εξηγούμε πιο αναλυτικά όσα ρωτάς :)
 
Εννοώ ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί το τραπέζι οπότε για μια μικρή χρονική περίοδο θα πρέπει να το βάζω στο ράφι. Δεν χρειάζεται γιατί τα λέτε είδη αρκετά αναλυτικά και αν έχω κάποια απορία θα ρωτήσω. Επίσης υπάρχουν τόσα άρθρα που μπορούν να με βοηθήσουν. Ευχαρίστω πάντως για το ενδιαφέρον και δεν γίνεσαι καθόλου αδιάκριτη.

Και τί ακριβώς παιχνίδια να κατασκευάσω; Επίσης ποιά υλικά θα χρειαστεί η κατασκευή;
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Καλό είναι η θέση του κλουβιού να είναι μόνιμη, περίπου στο ύψος των ματιών σου.
Τώρα αν η σωστή θέση είναι στο τραπέζι και το τραπέζι μπορεί να το χρειάζεσαι μια φορά στις 10 μέρες ας πούμε, εντάξει, δεν υπάρχει πρόβλημα.
Για την επιλογή της σωστής θέσης, διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/threads/Επιλογή-θέσης-κλουβιού-στο-σπίτι.25549/
Ιδέες για παιχνίδια διάβασε εδώ https://community.petbirds.gr/tags/parrot-toys/.
Τώρα παιχνίδι μπορεί να είναι ένα καπάκι όπως σου είπε ο Διονύσης ή ένα καλοπλυμένο κουκουνάρι. Σιγά-σιγά θα μάθεις τι αρέσει στο δικό σου παπαγαλάκι.
 
Γειά σας.*Πρόκειται να αγοράσω ένα παπαγαλάκι μπάτζι και έχω μερικές ερωτήσεις.
**Οπώς ας πούμε αν βάλω το κλουβί σε ένα αρκετά ψηλό τραπέζι αλλά όταν το χρησιμοποιώ το βάζω σε ένα ράφι θα έχει πρόβλημα;
***Ή αν δεν αγοράσω άμεσα τα παιχνίδια θα ενοχλήθει το παπαγαλάκι; Αν τα πάρω σε λίγες μέρες;

*Από pet shop θα το αγοράσεις; Γνωρίζεις την ηλικία του;
**Αν βάλεις το κλουβί σ΄ένα αρκετά ψηλό τραπέζι δεν υπάρχει πρόβλημα. Για το ράφι εξαρτάται, έχει αρκετό πλάτος και και μήκος; Είναι σταθερό?...
***Αν το πουλάκι αγοραστεί από κατάστημα δεν θα ενοχληθεί που δεν θα έχει (αμέσως) παιχνίδια, θα πρέπει να του τα μάθεις εσύ σιγά σιγά:) (όπως σου πρότεινε η Μαρία μπορείς να τα φτιάξεις εσύ)
 
Ευχαριστώ. Το διάβασα αρκετές φορές μέχρι να το κατανοήσω εκατό τα εκατό.Αποφάσησα να το βάλω στον τείχο.

Δεν ξέρω ακόμη την ηλικία του γιατί ήθελα να βεβαιωθώ για το κλουβί.Αύριο θα το έχω και θα στείλω μια φωτογραφία να μου πείτε την γνώμη σας.

Μετά θα προχωρήσω και στο πουλάκι.
 
Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Δεν ξέρω ακόμη την ηλικία του γιατί ήθελα να βεβαιωθώ για το κλουβί.Αύριο θα το έχω και θα στείλω μια φωτογραφία να μου πείτε την γνώμη σας.
Για το κλουβί, έχεις καθόλου υπόψη σου τις διαστάσεις, το διάκενο μεταξύ των καγκέλων, κλπ; Το έχεις πληρώσει ήδη; Σε ρωτώ γιατί αν όχι, να δούμε αν είναι κατάλληλο για μπάτζι, αν ναι, να δεις πως θα γίνει να μην το παραλάβει αλλά να πάρεις άλλο αντ' αυτού.
 
Κοίτα το κλουβί μου το κάνουν δώρο οπότε δεν ξέρω τι τιμή έχει.Αύριο θα το έχω οπότε θα σας στείλω φωτογραφία του κλουβιού και θα σας πω τις περιμέτρους μέχρι τώρα δεν γνωρίζω τίποτε.
 
Για τη θέση του κλουβιού και τα παιγνίδια σου είπαν παραπάνω αρκετά.
Το κλουβί να μην είναι κυκλικό αλλά τετράγωνο, είναι σημαντικό αυτό. Επίσης να εχει το σωστό διάκενο για το παπαγαλάκι γιατί μπορεί να προβεί επικίνδυνο. Ισως καλύτερα να σου έκαναν δώρο τα χρήματα για το κλουβί παρά το ίδιο το κλουβί.
Επίσης ξεκίνα "προετοιμασία" για να το βάλεις σε μια σωστή δίαιτα. Ενα καλό μίγμα σπόρων, εξοικίωση με φρούτα και λαχανικά κτλ.
Καλύτερο θα ήταν να μη το παρεις απο πετ σοπ αλλά απο εκτροφέα αφού θα ήσουν πιο σίγουρη για την ηλικία, την υγεία και την εξοικείωση με τον άνθρωπο, αλλά αν δε γίνεται, προχώρα.
Αντε καλή αρχή :)
 
Αν κάποιος είναι άρρωστος στο σπίτι κινδυνεύει το παπαγαλάκι;
 
Αν κάποιος είναι άρρωστος στο σπίτι κινδυνεύει το παπαγαλάκι;
Είναι πολυ γενικό το ερώτημα σου, για να απαντηθεί με ναι ή όχι. Σε γενικές γραμμές όμως μία ίωση, ένα κοινό κρυολόγημα δεν ειναι κολλητικό στα πουλιά απο τον άνθρωπο.
 
Δεν υπάρχει απλή απάντηση σε αυτό. Μπορεί κάποιος να έχει πυρετό για χίλιους λόγους. Πρέπει να ρωτήσεις το γιατρό σου, για να σου δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.
 
Δεν μπορώ να ανεβάσω κανένα αρχείο επειδή λέει ότι είναι πολύ μεγάλο. Ξέρει κανείς τι μπορώ να κάνω;
 
Back
Top