Φροντίδα Ερωτήσεις για τα νέα καναρινάκια μου

Giwrgakos28

PB New Member
Εγγραφή
4 Ιαν 2021
Μηνύματα
111
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Καλησπέρα φίλοι μου πριν 2 εβδομάδες αρχές Σεπτεμβρίου πήρα από ένα pet shop ένα αρσενικό καναρινάκι και τώρα 16 του μηνός ένα θηλυκό έχω κάποιες ερωτήσεις για να μπορέσω να κάνω την ζωή τους ακόμα καλύτερη.
  1. Μπορώ να τα έχω μαζί στο ίδιο κλουβακι (ζευγαρωστρα) και αν ναι με διαχωριστικό ή χωρίς?
  2. Στην περίπτωση που δεν κάνει να είναι μαζί επιτρέπεται να βλέπονται σε απόσταση 3 μέτρων που έχω τα κλουβιά στο μπαλκόνι?
  3. Μέχρι τώρα το θηλυκό το έχω σε άλλο κλουβί γιατί ήθελα πρώτα να μάθω από τους γνώστες αν θα πρέπει να γίνει καραντίνα 40 ημέρες για να μπουνε μαζί, μια ενημέρωση όμως ρωτάω αν πρέπει να γίνει καραντίνα γιατι στο pet shop ήταν στον ίδιο χώρο(όχι στο ίδιο κλουβί) πριν πάρω πρώτα το αρσενικό και τώρα το θηλυκό απλά δεν τα πήρα την ίδια μέρα.
  4. Για την διατροφή τους ξεκίνησα να βάζω από χθες αυγό και γλιστριδα σήμερα έβαλα λίγο μήλο ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται και ο βασιλικός σαν φυτό να τους δώσω και αν κάνει καλο?
  5. Από μείγμα σπόρων έχω αυτήν της versele laga
 

Συνημμένα

  • IMG_20210916_211150_800x368.webp
    IMG_20210916_211150_800x368.webp
    33,5 KB · Προβολές: 5
@Giwrgakos28
Καλησπέρα και καλώς ήρθες ξανά μετά από αρκετό καιρό.
Δεν είμαι ειδικός καναρινάς θα σου απαντήσω με βάση αυτά που γνωρίζω.

1. Μπορώ να τα έχω μαζί στο ίδιο κλουβακι (ζευγαρωστρα) και αν ναι με διαχωριστικό ή χωρίς?
Αυτή την εποχή θα πρέπει να βρίσκονται σε διαφορετικά κλουβιά. Στην ζευγάρωστρα με το διαχωριστικό θα τα βάλεις ένα μήνα πριν την αναπαραγωγή δηλαδή τον Φεβρουάριο για να γνωριστούν καλύτερα και να ξεκινήσει και η διατροφική προετοιμασία τους.

2. Στην περίπτωση που δεν κάνει να είναι μαζί επιτρέπεται να βλέπονται σε
απόσταση 3 μέτρων που έχω τα κλουβιά στο μπαλκόνι?
Ναι επιτρέπεται.

3 . Μέχρι τώρα το θηλυκό το έχω σε άλλο κλουβί γιατί ήθελα πρώτα να μάθω από τους γνώστες αν θα πρέπει να γίνει καραντίνα 40 ημέρες για να μπουνε μαζί, μια ενημέρωση όμως ρωτάω αν πρέπει να γίνει καραντίνα γιατι στο pet shop ήταν στον ίδιο χώρο(όχι στο ίδιο κλουβί) πριν πάρω πρώτα το αρσενικό και τώρα το θηλυκό απλά δεν τα πήρα την ίδια μέρα.
Η καραντίνα πρέπει να τηρηθεί οπωσδήποτε ειδικά αφού βρισκόταν σε διαφορετικό κλουβί.

4. Για την διατροφή τους ξεκίνησα να βάζω από χθες αυγό και γλιστριδα σήμερα έβαλα λίγο μήλο ήθελα να ρωτήσω αν επιτρέπεται και ο βασιλικός σαν φυτό να τους δώσω και αν κάνει καλο?
Επιτρέπεται και είναι και πολύ ωφέλιμος.

. Από μείγμα σπόρων έχω αυτήν της versele laga
Θεωρείται από τα καλύτερα μίγματα της αγοράς.
 
Ευχαριστώ πάρα πολύ @Vada και ευχαριστώ και για το καλωσόρισμα εκτός από το μείγμα σπόρων βάζω και κάτι βιταμίνες που μου δώσανε από το pet shop τις τρώνε πολύ και τα αρέσει, επιτρέπονται?
 
@Giwrgakos28 αφού δίνεις βασιλικό μπορείς να δίνεις και άλλα φρέσκα μυρωδικά σε ένα μανταλάκι λαχανικών. ( ρίγανη, δυόσμο, θυμάρι, δεντρολίβανο) Κάθε μέρα και διαφορετικό. Επίσης αγριόχορτα και λαχανικά εποχής κάθε δεύτερη μέρα.Το αβγό το βράζεις 15 λεπτά! Να τα χαίρεσαι και όλα να πάνε καλά!🙂
 
Back
Top