Φροντίδα Ερωτήσεις για το caiqueάκι μου!

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Καλημερα σας!
Εχω καποιες ερωτησεις για τον μικρο και θα ηθελα να με βοηθησετε!
1. Να τον ξεκινησω απο τωρα τα μπανακια; Και αν καθε ποτε; Θα πρεπει να το σκουπιζω μετα οπως κανει και ο Ροκακος;!(αχ αυτο το πουλι... 😛 )
2. Εχω παρατηρησει το εξης:οταν βαζω το μικρο για υπνο-με μεγαλη δυσκολια μπορω να πω γιατι αν και σκεπασμενος συνεχιζει για αρκετη ωρα να μου φωναζει...-δεν κουτσουλαει. Το πρωι οταν ξυπνησει αφηνει μια... Τεραστια! Ειναι φυσιολογικο αυτο; 🙄
 
Εγω πιστευω πως μπορει ανετα να κανει μπανιο απο τωρα. Αρκει να στεγνωνει σε δωματιο χωρις ρευματα. Αν θελεις να τον σκουπιζεις με μια πετσετα για να φευγουν τα πολλα νερα (μην τον τριβεις πολυ και χαλας τη δομη των φτερων του) δεν υπαρχει προβλημα, οχι ομως πιστολακι διοτι δεν κανει καθολου καλο στο φτερωμα.

Ειναι απολυτα φυσιολογικη η πρωτη πρωινη κουτσουλια να ειναι πολυ μεγαλυτερη. Ειναι καθαρο πουλακι, ετσι κανει κι ο Φοιβος, μολις του καθαριζουμε το κλουβι το βραδυ το κραταει πεντακαθαρο ως το αλλο πρωι που το ξεσκεπαζουμε και κανει μια τεραστια. Ετσι κοιμαται το βραδυ χωρις να βρισκεται πανω απο τις κουτσουλιες του. Τα πουλια απο ενστικτο δε λερωνουν το μερος που κοιμουνται εκτος απο τα μωρα που μενουν μεσα σε φωλιες. Βεβαια πολλες φορες στα κατοικιδια πουλια δε συμβαινει αυτο οπως και αλλα πραγματα που θα εκαναν διαφορετικα αν ζουσαν στη φυση.
 
H αληθεια ειναι πως τρομαξα βλεποντας την τοσο μεγαλη, αλλα οταν ειδα πως φαινεται φυσιολογικη τοτε ηρεμισα καπως!
μου φανηκε περιεργο γιατι ο Γιουτζι τις αφηνε κ το βραδυ!
Τωρα οσων αφορα το μπανιο εννοειται οχι πιστολακι!
 
Back
Top