Διατροφή Ερωτήσεις περί διατροφής των Budgie μου

GiannisStl

PB New Member
Εγγραφή
22 Δεκ 2020
Μηνύματα
39
Πόλη
Σαλαμίνα
Καλησπέρα σε όλους!
Θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το τι άλλο μπορώ να βάζω στα παπαγαλάκια μου απο τροφή! Η αλήθεια είναι ότι μέχρι και πριν 1 μήνα τους έδινα χύμα τροφή μέχρι που διάβασα τους λόγους που δεν πρέπει να τρώνε χύμα τροφή και από τότε τους αγόρασα συσκευασμένη. Συγκεκριμένα, για να έχουν ποικιλία τους αγόρασα της Vitakraft, Beaphar XtraVital, καθως και της Deli Nature. Τους βάζω στο μπολ που έχουν από 1 με 2 κουταλιές από τη μεζούρα που έχει μέσα στη συσκευασία της Beaphar από την κάθε τροφή και τα ανακατεύω ώστε να έχουν ποικιλία, κάτι το οποίο τους άρεσει γιατί πέφτουν με τα μούτρα! Επίσης τους έχω βάλει πέτρα ασβεστίου από το pet shop και σουπιοκοκκαλο, ένω δεν λείπει και το κεχρί το οποίο ξετρελενονται! Έχω δοκιμάσει φρούτα και λαχανικά, με το μαρούλι να το προτιμάει πολύ ο Τζακ και πολύ λιγο η Αφροδίτη, ένω το αγγούρι να μην ενθουσιάζονται και τόσο. Γενικότερα λαχανικά δεν ξέρω τι άλλο κανει να φάνε και φοβάμαι να δώσω μην τυχόν δώσω κάτι που δεν πρέπει. Όσων αφορά τα φρούτα, πέρα από το μήλο που τρώνε λίγο, όλα τα άλλα ούτε που τα ακουμπάνε. Αυγό όσες φορές τους έβαλα δεν το άγγιξαν, ενώ δεν ξέρω πως θα μπορούσα να κάνω μια καλή συγοτροφη για αυτά. Επίσης, από το πετ σοπ μου είχαν προτείνει λιχουδια σαν ζελέ που είναι από χυμούς φρούτων, το οποίο η αλήθεια είναι ότι τους αρέσει να τσιμπάνε μια με δυο φορές τη μέρα, χωρίς όμως να το τελειώνουν γρήγορα. Στικ τα οποία τους έβαζα παλιά, πλέον τα αποφεύγω έπειτα από εξερεύνηση σε άρθρα του φόρουμ για αυτά.
 
Γιάννη, έχουμε έτοιμες τις απαντήσεις πίσω απο 1-2 κλικ σχεδόν για όλα όσα ρωτάς. Η Αναζήτηση μπορεί να σε βοηθήσει να τα ανακαλύψεις χωρίς πολυ ψάξιμο.

https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/#safe-vegetables
https://community.petbirds.gr/threads/Η-δικιά-μου-σπιτική-αυγοτροφή.18764/
και μερικά ακόμη ενδιαφέροντα και χρήσιμα
https://community.petbirds.gr/threads/Καλλιέργεια-βοτάνων-για-τα-πτηνά-και-την-οικογένειά-μας.27968/
https://community.petbirds.gr/threads/Η-διατροφή-των-παπαγάλων-από-τον-tony-silva.22447/
https://community.petbirds.gr/threads/Πώς-φτιάχνουμε-βλαστωμένους-σπόρους-για-τα-πουλιά-μας.17659/
https://community.petbirds.gr/forums/articles/?prefix_id=99

Στικ τα οποία τους έβαζα παλιά, πλέον τα αποφεύγω έπειτα από εξερεύνηση σε άρθρα του φόρουμ για αυτά.
Για τους ίδιους ακριβώς λόγους να αποφύγεις το ζελε που ανέφερες, στοιχηματίζω ότι περιέχει ζάχαρη.
 
@Φοίβος ευχαριστώ πολύ! Το ζελέ μου το πρότεινε στο πετ σόπ γι'αυτό το πήρα δοκιμαστικά.
Όσων αφορά τους βλαστομενους σπόρους, πρέπει να είναι με την τεχνική που λεει; Αν το κάνω με βαμβάκι και βάλω τους σπόρους μέσα σε σακουλάκι, όπου και γίνεται κανονικά η διαδικασία, υπάρχει πρόβλημα λόγω βακτηρίων; Γι'αυτό φοβάμαι να το κάνω αυτό, παρότι είδα ότι είναι πολύ θρεπτικό μην κάνω κάποιο λάθος και άθελά μου προκαλέσω πρόβλημα
 
@GiannisStl Η πιο ασφαλής διαδικασία είναι αυτή που περιγράφει το άρθρο. Το βαμβάκι ή άλλα υποστρώματα όπως σωστά σκέφτηκες ίσως ευνοήσουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών.
 
Back
Top