Διατροφή Ερωτήσεις σχετικά με τη διατροφή των καναρινιών μου

Johnkoukou

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουλ 2019
Μηνύματα
106
Πόλη
Ρέθυμνο
Καλημέρα σε όλους, καιρό τώρα ήθελα να ασχοληθώ μα τα καναρινια μιας και από μικρός θυμάμαι τον παππού και τον πατέρα μου να έχουν πάντα αυτά τα υπέροχα πουλιά, ήρθε λοιπόν η στιγμή που ξεκινάω την ενασχόληση μου.
Έχω πάρει ένα ζευγάρι και κάθε μέρα τα φροντίζω,έχω λοιπόν 2 ερωτήσεις
1:Σχετικά με την διατροφή τους, τους βάζω κάθε μέρα μήλο και το κλασικό καναβουρι και αυγοτροφη,τη άλλο μπορώ να τους δίνω και αν κάποιος ξέρει να κάνω σπιτική αυγοτροφη.
2:σκέφτομαι να κατασκεύασω αυτό το κλουβί και στην πορεία να πάρω και άλλο ζευγαρι, πως σας φένεται σαν ιδέα και θα είναι καλό για τα πουλιά.
 
Σχετικά με την διατροφή τους, τους βάζω κάθε μέρα μήλο και το κλασικό καναβουρι και αυγοτροφη
Δεν γίνεται να τρώνε μόνο καναβουρι... Πρέπει να αγοράζεις μια συσκευασμένη τροφή που να περιέχει πολλούς σπόρους και όχι έναν...
Και μη δίνεις καθημερινά μήλο. Γιατί περιέχει σάκχαρα...
Καθημερινά μπορείς να δίνεις φρέσκα βότανα και αποξηραμένα...
 
Αν δεν κανω λάθος η τροφή που περνώ περιέχει και άλλους σπόρους μεσα, είναι χύμα, πάντως θέλω να πάρω καλή τροφή, από βότανα τη μπορώ να βαζω;
Μου έχουν πει για τσοχο,έτσι το λέμε εδώ στο Ρέθυμνο είναι ένα είδος χορτου.
 
Μάλιστα. Αυτή την "αυγοτροφη" δεν θα την ξανά πάρεις. Είναι γεμάτη παχυντικα υλικά, ανακυκλωμένα αρτοποιήματα και συντηρητικά. Καλύτερα να τους δίνεις μια φορά την εβδομάδα βρασμένο αυγό (15 λεπτά) και να τους το αφήνεις στο κλουβί το πολύ 2 ώρες. Επίσης κοίταξε να βρεις καμία συσκευασμένη τροφή επώνυμης εταιρίας γιατί η χύμα πέρα του ότι είναι επικίνδυνες από την συνεχόμενη εκτεθειμένη θέση τους περιέχουν πολλά παχυντικα υλικά και έχουν λάθος αναλογία σπόρων. Αν δίνεις κάποιο στικακι το πετάς και αυτό.
Η διατροφή τους θα πρέπει να είναι πλούσια και να περιλαμβάνει έξτρα τροφές καθημερινά. Πχ αυτή την περίοδο μπορείς να τους δίνεις : κολοκυθάκι, κολοκύθα, αγγούρι, καλαμπόκι, πιπεριά, καρότο, αντράκλα, βλήτα, πεπόνι, καρπούζι αλλά και βότανα όπως μέντα, δυόσμο, ριγανι, θυμάρι, δενδρολίβανο, βασιλικό και μαντζουράνα. Τρώνε και άλλα πολλά τα οποία θα τα βρεις εδώ: https://community.petbirds.gr/threads/Ασφαλή-και-τοξικά-φυτά-και-καρποί-για-τα-πουλιά.26454/page-2#post-2390165
Στο κλουβί θα πρέπει να υπάρχει πάντοτε ένα σουπιοκόκκαλο καθώς και ένα μπολακι με τριμμένα όστρακα (grit) για να μπορούν τα πουλιά να προσλαμβάνουν ασβέστιο και άλλα ιχνοστοιχεία. Τέλος, θα πρέπει να κάνουν μπάνιο καθημερινά (πρωινές ώρες) για να μπορούν να έχουν ένα υγιές και καθαρό πτερωμα.
 
2:σκέφτομαι να κατασκεύασω αυτό το κλουβί και στην πορεία να πάρω και άλλο ζευγαρι, πως σας φένεται σαν ιδέα και θα είναι καλό για τα πουλιά.
Γιάννη, η δεύτερη ερώτησή σου βρίσκεται εδώ https://community.petbirds.gr/threa...σω-αυτό-το-κλουβί-για-τα-καναρίνια-μου.36048/
 
Αυγο κάθε Ποτέ μπορώ να δίνω και έχω ακούσει ότι είναι καλό να έχει και το τσόφλι.
 
Καθαρό νερό κάθε μέρα.
Καλής ποιότητας σπόρους.
Χορτα(ραδικια, αντράκλα, τζοχος, βλητα, μπρόκολο κα.,) κάνα δυο φορές την εβδομάδα.
Φρούτα - κυρίως μήλο αλλά και άλλα-και μια φορά νάτο δίνεις την εβδομάδα είναι καλά λόγω σαγχαρων.
Αυγό μια φορά τη βδομάδα την περίοδο συντήρησης αυξάνεις στην αναπαραγωγή και την πτερρορια.
Και ένα σουπιοκοκκαλο μόνιμα στο κλουβί.

Και είσαι Άρχοντας.
 
Για τη διατροφή ότι έχουμε πει παραπάνω.

Θα πας και θα αγορασεις ένα καινούργιο κλουβι κατά προτίμηση μια εξηνταρα ζευγαρωστρα για το ζευγάρι.
Αυτήν την εποχή θα προτιμούσα να είναι το ζευγάρι χωριστά έστω και με το διαχωριστικό της ζευγαρωστρα ς και να ενωθούν πάλι την περίοδο της αναπαραγωγης.

Α και να μην ξεχάσω ξηλινες πατηθρες.
 
Προς το παρόν το κλουβί, από αξεσουάρ δεν με ενδιαφέρει, πιο βασικό είναι να μάθω για την σωστή διατροφή.
Ευτυχώς έχω κήπο με κολοκυθάκια αγγούρια και άλλα και τουλάχιστον θα ξέρω την θα δίνω.
 
Back
Top