Αναπαραγωγή Ερωτας χωρις ανταποκριση

kingXristos

PB New Member
Εγγραφή
21 Μαϊ 2014
Μηνύματα
232
Πόλη
Αθήνα
Πριν 2 εβδομαδες εφερα στο καναρινι μια καναρα εδιξε πως κεραυνοβολιθηκε αμεσως. Εκανε σαν τρελος στην μερια της καναρας και κεηλαδουσε. Αυτη ηταν ανετη! Τωρα μετα απο 2 εβδομαδες οι ρολοι αντιστραφηκαν αυτη φενεται πως θελει (χωρις βεβαια σαφη ξεκινημα χτισημο φωλιας) Τωρα ο αρσενικος συμπεριφερετε σαν 50αρις 25 χρονια παντρεμενος(αδιαφορος)
Λιγο που τα εβαλα μαζι αυτη εκανε σαν να ηθελε να τον φιλισει, αυτος ανοιγε το ραμφος τερμα σαν κροκοδειλος σαν να την φοβεριζε και αυτη στη συνεχεια απομακρινετε.
Μπορει καποιος να καταλαβει τι συμβενει
. Σορι για τα ορθογραφηκα.
 
Το Α και το Ω για μια επιτυχημένη αναπαραγωγικη σεζόν (2-3 γέννες δλδ) είναι η διατροφική προετοιμασία.
Θα χρειαστείς αυγό ή αυγοτροφή (Η δικιά μου σπιτική αυγοτροφή λαχανικά και φρούτα. Τον χειμώνα δίνουμε μια φορά την εβδομάδα αυγοτροφη ή αυγό και από μια φορά λαχανικά και φρούτα. Όσο πλησιάζει η άνοιξη και ανεβαίνει η θερμοκρασία αυξάνουμε τη συχνότητα χορήγησης της αυγοτροφης και των λαχανικών. Από μία φορά την εβδομάδα το κάνουμε 2 φορές για 2 εβδομάδες. Μετά 3 φορές, 4 και ούτω καθεξής μέχρι να φτάσουμε να δίνουμε καθημερινά. Αυτό που κάνουμε δλδ είναι να αυξάνουμε σταδιακά την πρωτεΐνη που λαμβάνουν μέσω της διατροφής όπως και στη φύση ώστε να καταλάβουν ότι έρχεται η περίοδος που θα ζευγαρώσουν. Δίνεις λοιπόν καθημερινά αυγοτροφη και λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι, μήλο, ραδίκια, αντίδια κτλ).
Αν τα έχεις σε εξωτερικό χώρο και ακολουθήσεις τα παραπάνω τέλη Μαρτίου θα έχουν πυρωσει λογικά.. Τα αρσενικά πυρωνουν δυσκολότερα από τα θηλυκά οπότε ίσως χρειαστεί να ξεκινήσεις πιο μπροστά την προετοιμασία στα αρσενικά. Αν τα έχεις σε εσωτερικό χώρο πρέπει να κάνεις κι άλλα με το φως και τη θερμοκρασία που δεν ξέρω ακριβώς..
Αφού λοιπόν τα έχεις χωρισμένα όταν έχουν πυρωσει θα το καταλάβεις επειδή θα ταιζονται/φιλιούνται από το χώρισμα, το αρσενικό θα κελαηδάει προς το θηλυκό και το θηλυκό θα κόβει χαρτιά από κάτω.. Τότε δίνεις νήμα και φωλιά στη θηλυκια. Αν είναι πυρωμενη θα τη στρώσει μέσα, σε 2 ώρες και πριν την τελειώσει θα βγάλεις το χώρισμα. Αν πετάει το νήμα κάτω και παίζει δεν είναι έτοιμη ακόμα.. Βγάλε φωλιά και νήμα και τα δίνεις μετά από λίγες μέρες ξανά..
Αν το ζευγάρι δεν γνωρίζεται να βγάλεις το χώρισμα λίγο πριν νυχτώσει ώστε το πρωί να ξυπνήσουν μαζί και να ζευγαρώσουν!
Συνεχίζεις να δίνεις καθημερινά αυγοτροφη και λαχανικά μέχρι να κάνει η θηλυκια και το τελευταίο αυγό. Μετά μόνο σπόρους και νερό και μόλις σκάει μύτη ο πρωτότοκος δίνεις καθημερινά φρέσκο καλοβρασμενο αυγουλάκι!
Το Σαπιοκαλαμο είναι απαραίτητο να είναι μόνιμα στο κλουβί και όταν θα τα ενώσεις θα τρίβεις Σαπιοκαλαμο και στην αυγοτροφη ώστε να παίρνει η θηλυκια το ασβέστιο που της χρειάζεται για την ωοτοκία!

Επειδή εσένα σε πιέζει ο χρόνος, άρχισε να δίνεις καθημερινά για καμιά 10άρια μέρες αυγό ή αυγοτροφή και λαχανικά και φρούτα, έχοντας τα χωρισμένα. Μετά πες μας αντιδράσεις! :)

Ξεκινά να διαβάζεις άρθρα από το φόρουμ για τη φροντίδα και την αναπαραγωγή καναρινιών! Είναι γεμάτα πληροφορίες και Θα σε βοηθήσουν πολύ!
 
Ευχαριστω πολυ! Απλα μου εκανε εντηπωση γιατι στην αρχη το αρσενικο ηθελε ενω τωρα ψιλο αδιαφορει

Γενικα τους δινω. Σπορους χυμα prenium 3e to kilo αυγοτροφη εμποριου αυγοτροφη δηκια μου (σφηχτο αυγο απο της κοτες μου τριμενω μαζι με φρυγανια ολικης χωρις ζαχαρη και λιγο λαδι) κιτρινη βηταμινη, μια αλλη στο νερο που ειναι γενικα για ζωα και καθε μερα ενα διαφορετικο λαχανικο. Αγγουρι μαρουλι λαχανο καροτο. Το καροτο δεν το πειραξαν καθολου!
Αν αρκει αυτη η διατροφη ποτε θα φανει ο αρσενικος την κανει ενα μηνα και η θυληκια 9 μερες απο την στηγμη που την εφερα δλδ. Ευχαριστω
 
Η θηλυκια επειδή τώρα την πήρες ίσως αργήσει λίγο αλλά και πάλι αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε.. Είναι ζωντανοί οργανισμοί και δεν έχουν την ίδια αντίδραση όλα..

Θεωρώ πως δίνεις πολλά για κάθε μέρα... Σπόροι καλύτερα να. Δίνεις συσκευασμενους και να τους αλλάξεις σταδιακά.. Αυγοτροφη δικιά σου ή αυγό βραστό αρκεί! Να το αφαιρείς από το κλουβί μετά από 7-8 ώρες γιατί χαλάει.. Η κίτρινη βιταμίνη μόνο λίπος προσφέρει.. Καλό θα ήταν να μην την ξαναδώσεις.. Και αυτό που βάζεις στο νεράκι να το βάζεις μόνο 2 φορές την εβδομάδα γιατί παραπάνω μπορεί να πειράξει το συκώτι τους.. Τέλος λαχανικά και φρούτα μέρα παρά μέρα όχι για πάνω από 5 ώρες στο κλουβί...
 
Ευχαριστω Σημερσ η θυλικια φενετε να ζηταει πολυ αυτος παλι χαλαρα

Δεν ειπαρχει κατι που μπορουμε να δοσουμε στον αρσενικο για αμεσοτερα αποτελεσματα; Πουλανε δυο βαζακια το ενα ειναι βηταμινη Ε και το αλλο γιατην αποροφιση της. Λενε πως με αυτα πυρωνουν συγουρα Να ισχυει κατι τετοιο;
 
Δεν υπάρχουν ματζουνια και πυρωτικες μαγικές τροφές.. Αυτό που κάνει να πυρωσουν τα καναρίνια και να θέλουν να αναπαραχθουν είναι ο καιρός και η διάρκεια του φωτος... απλά η διατροφή τα βοηθάει ώστε να είναι έτοιμα να φέρουν όλη τη διαδικασία εις πέρας! 😉
 
Πώς ξέρεις ότι είναι αδιάφορος; Τα παρακολουθείς όλη μέρα;
Συνήθως το ζευγάρωμα γίνεται νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα.
Συμβουλή! Άστα στην ησυχία τους και η φύση θα βρει το δρόμο της.
 
Κατι αλλο περιεργο που προσεξα σημερα μωλις πηγενε το καναρινι να φαει ερχοταν η καναρα για ταισμα στο στομα
Αυτος ανηγε το στομα πολυ και αυτη φοβοταν εγινε και το αντιστροφο αλλα οχι τοσο εντονα
Τωρα τους εβαλα οπτικο χωρισμα και τα 2 αντεδρασαν πολυ εντονα φανηκε η στεριση.
Ολα αυτα που γραφω ειναι αποριες μου οχι οτι θα σκασω αν δεν ζευγαροσουν
Απλα πηστευω πως εδω αναλυουμε τις συμπεριφορες των φιλων μας και ειναι ωραιο αυτο
Ευχαριστω
 
Θεωρώ ότι αυτό που περιγράφεις είναι ένα τσικ πριν τα ταισματα από το χώρισμα! 😉
 
Πιστεύω ότι πρέπει να αποφασίσεις τι θες από το ζευγάρι σου. Απογόνους ή κατάρτιση διατριβής για την συμπεριφορά των καναρινιών το οποίο σαφώς ακούγεται ενδιαφέρον.
 
Τα ειχα βαλει μαζι οταν γινοταν αυτο με το χωρισμα δεν εχω δει κατι τετοιο
Ειναι σε χωριστω κλουβι κολλητα κολλητα
 
Δεν ειναι θεμα διατριβης τοσο
Απλα πηστευω οτι καλο ειναι οτι κανεις να το κανεις καλα. Να κατανοεις αυτο που βλεπεις

Οσον αφορα, αυτο που ακουγετε συνεχεια αφηστε την φυση να κανει την δουλεια της. Φυσικα και ειναι το πιο σωστο..Αλλα γιατι να μην ξερω πως θα το κανει και ποτε θα το κανει και εμεις φυση ειμαστε!
Σε ενα αλλο θεμα ελεγα για της χηνεςπου εχω σε εναν φιλο.
Εκει μαλλον δεν ειδα τι κανει η φυση. Μετα απο 5 χρονια μονο 3 φορες ειδα βατεμα παρολο που τις παρακολουθουσα αρκετα
Κακο δεν ειναι να μην εχω δει πως το κανει η φυση;!
 
Back
Top