Γενικά Ερωτησεις για τους φτερωτους μας φιλους

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης melagio80
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

melagio80

PB Member
Εγγραφή
20 Οκτ 2008
Μηνύματα
1.993
Πόλη
Αθήνα
Εχω καποιες αποριες σχετικα με το μικρο που με απασχολουν και πιστευω πως μπορει και εσεις να εχετε τις ιδιες για τα δικα σας.
Το να βαζουμε κολωνια ειναι επιβλαβες;
Στο μικρο αρεσει να καθεται πανω μου, να παιζει με τα μαλλια μου αλλα και να κουρνιαζει κατω απο το πηγουνι μου, σημειο οπου μπαινει η κολωνια. Μπορει να υπαρξει καποιο προβλημα υγειας;
Επισης... Μπορει στον υπνο τους κατα τη διαρκεια της νυχτας να "παραμιλησουν";Υπαρχουν στιγμες που το ακουω να "μουρμουριζει"... Αναψα το φως,ξεσκεπασα τη μια πλευρα του κλουβιου και το ειδα οτι μαλλον κοιμοταν γιατι ειχε το κεφαλακι του στη φτερουγα του.
Ειναι δυσκολος γενικα με τον υπνο, αν υπαρχει και το παραμικρο φωτακι αναμενο δεν κοιμαται με τιποτα! 🙄
 
Με την κολωνια το εχω σκεφτει και εγω, πιστευω πως δεν τους κανει καλο να εισπνεουν αρωματικες ουσιες.
Οσον αφορα για τον υπνο και το δικο μας(κοκατιλ)παραμιλαει στον υπνο του... Βλεπει ονειρο τι να πω..
 
Κοιτα εγω οταν βαζω πχ ενα αρωμα, το βαζω εξω απο το δωματιο μου, ωστε να μην μυρισει το παραμικρο, ετσι κατευθειαν φευγω και γυρναω μετα, οσο για οταν επιστρεφω το αρωμα εχει εξασθενισει αρκετα, ε... με το μπανιο φευγει τελειος. Αν ειναι λιγο δεν πειραζει. αν βαζει καποιος πχ μια ντουζινα channel φυσικο ειναι να παθει ασφυξια το πουλακι :)!
 
Εχω παρατηρησει παντως οτι το πιανει φτερνισμα.
Κατα ποσο ειναι ομως επικινδυνο για την υγεια τους;
 
Φαντασου οτι με το υπερβολικη δοση αρωματος μερικες φορες μιας πιανει και εμας μια δυσφορια, μια ζαλαδα, ακομα σε μερικους τασεις ασφυξιας.. ε φαντασου τωρα ενα οργανισμο τοσο μικρο οσο του caique σου..
Προχθες εβαψα λιγο τον τοιχο σε μερικα σημεια με πλαστικη μπογια, ο δικος μου εκεινη την μερα ειχε μετακομισει στο διπλανο δωματιο..
 
Και εγω θα συμφωνησω με τον Σωτηρη, εδω κανει κακο σε εμας ποσο μαλλον σε ενα μικρο πουλακι. 😉
 
Οσον αφορα το παραμιλητο και τα δικα μου παραμιλανε και 3 τη νυχτα ενω ειναι απολυτη ησυχια! Μαλλον βλεπουν παπαγαλο-ονειρα! 😀...
 
Και εγω αυτο αναρωτηθηκα οταν τον πρωτοακουσα!
Ο Γιουτζι-το ringneck που ειχα ποτε μα ποτε δεν ειχε ακουστει το βραδυ και να φανταστειτε τον εβαζα διπλα μου το βραδυ!
 
η κολωνια πραγαμτι σε μεγαλες ποσοτητες ειναι επιβλαβης. σε βιβλιο της julie rach διαβασα πως για αυτο το λογο το μπανιο μας δεν ειναι και το καλυτερο μερος για εναν παπαγαλο. η εντονες μυρωδιες ισως του προξενησουν ακομα και ζαλη
 
Τα μικρα σε ηλικια κυριως νομιζω κι εγω πως μπορει να παραμιλανε. Το εκανε στις αρχες και το κοκατιλ που ειχα. :)

Οσο για το αρωμα αφου το παρατηρησες οτι φτερνιζεται τι αλλο να πουμε, δεν φτανει αυτο; Κι εγω βαζω παντα αρωμα εξω απο το δωματιο που βρισκεται το πουλι. Εξαλλου το οτι μυριζει κατι ομορφα στις μυτες τις δικες μας δε σημαινει οτι κι αυτα εχουν απαραιτητα την ιδια αποψη.
 
Και εγω εξω απο το δωματιο το βαζω αλλα τι να κανω, αφου θελει μια τελευταια εξοδο!
Απο δω και περα ομως τελος, δεν ειναι πλακα.
Και κατι αλλο βρε παιδια!
Οταν τρωει, εχει το συνηθιο να πινει και νερο μαζι. Σημερα,ριχνει το φαγητο του μεσα στο νερο και παιζει. Εχει πιει ομως τοσο νερο που οι κουτσουλιες του βγαζουν πολυυυ υγρο!
 
Και εγω εξω απο το δωματιο το βαζω αλλα τι να κανω, αφου θελει μια τελευταια εξοδο!
Απο δω και περα ομως τελος, δεν ειναι πλακα.
Και κατι αλλο βρε παιδια!
Οταν τρωει, εχει το συνηθιο να πινει και νερο μαζι. Σημερα,ριχνει το φαγητο του μεσα στο νερο και παιζει. Εχει πιει ομως τοσο νερο που οι κουτσουλιες του βγαζουν πολυυυ υγρο!

Συνηθως οταν πεφτουν με τα μουτρα στο φαγητο ετσι κανουν, πινουν και νερο ενδιαμεσα, τα δικα μου τουλαχιστον παντα ετσι εκαναν. :)

Δεν ξερω αν τα caiques το κανουν τοσο εντονα οπως οι ροζελες οι οποιες κανουν το νερο τους σουπα πετοντας μεσα το φαγητο τους συνεχεια.
 
Έχουν *πολύ* ευαίσθητο αναπνευστικό σύστημα, οι περισσότερες μη φυσικές οσμές τους είναι επιβλαβείς και οι κολώνιες επίσης, εφόσον περιέχουν και οινόπνευμα.

Όσο για το νερό... εμένα τρελαίνεται να κάνει παπάρες... 😛
από ψωμί μέχρι πιπεριές και φρούτα.
μερικές φορές μάλιστα τσαντίζεται όταν πάω να του βάλω καινούριο νερό γιατί του χαλάω την παπάρα του... 😛
 
Ναι αλλα με την παπαρα πινει και πολυ ποσοτητα νερου...
 
παπαρες! Που την θυμηθηκατε αυτη την λεξει ρε παιδια 😀
θυμαμαι τον παππου μου που την ελεγα οταν ετρωγε σουπα και βουταγε ψωμια, 😀!
 
Back
Top