Φροντίδα Ερωτηση για κλουβι καναρινιου

vasilios

PB New Member
Εγγραφή
10 Ιουν 2015
Μηνύματα
16
Πόλη
Καλαμάτα
Γεια σας! Διαβάζοντας ένα ποστ του του μέλους κοτσαρου μου γεννήθηκε η απορία γιατί το κλουβί είναι ακατάλληλο επειδή είναι μεζονέτα (34.5χ28χ47) και ένα κλουβί ατομικό που συνήθως δεν ξεπέρνα (29χ19χ25) είναι καλύτερο;ξέρω ότι ένα μη ορθογώνιο-τετράγωνο κλουβί στρεσάρει το πουλί άλλα δεν είναι ποίο στρεσογονο ένα μικρότερο κλουβί-κελί;
 
Γεια σου, καλώς ήρθες και να χαίρεσαι τα καναρινάκια σου!

ΓΙΑΤΊ ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΕΊΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΕΠΕΙΔΗ ΕΊΝΑΙ ΜΕΖΟΝΕΤΑ (34.5Χ28Χ47) ΚΑΙ ΈΝΑ ΚΛΟΥΒΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕΝ ΞΕΠΕΡΝΑ (29Χ19Χ25) ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ;
Προφανώς το συμπέρασμα είναι δικό σου, γιατί κανείς δεν πρότεινε απ' όσο θυμάμαι να πάρει εναλλακτικά ένα τόσο μικρό κλουβάκι επειδή είναι ορθογώνιο.
Επειδή υπάρχουν και άλλα ακατάλληλα κλουβιά, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να συμβουλεύουμε σωστά. Εξάλλου η συμβουλή δεν υποχρεώνει, την κρατάει υπόψιν του και αν και όταν μπορεί το αλλάζει.

Για πες μας δύο λόγια και για τα δικά σου πουλάκια :)
 
Τα καναρινια θελουν μηκος να πετανε. Οχι υψος για να σκαρφαλωνουν οπως οι παπαγαλοι. Αυτο ειναι το γενικο. Απο κει και περα οσο μεγαλυτερο-μακρυτερο τοσο καλυτερα.
 
Αν δεν κάνω λάθος ειδικά για τα αρσενικά περνάνε την μοναχική ζωή τους μέχρι την περίοδο αναπαραγωγής σε κλουβιά του μεγέθους που ανέφερα ή και μικρότερα. Κατ εμέ υπάρχουν πολύ μικρά κλουβιά που δεν βρίσκω καν το λόγο ύπαρξης τους αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό παρά μόνο να εξασφαλίσω στα δικά μου κάτι μεγαλύτερο. Δεσμεύομαι να συστηθώ με φωτογραφίες το συντομότερο:)
 
Γεια σας! Διαβάζοντας ένα ποστ του του μέλους κοτσαρου μου γεννήθηκε η απορία γιατί το κλουβί είναι ακατάλληλο επειδή είναι μεζονέτα (34.5χ28χ47) και ένα κλουβί ατομικό που συνήθως δεν ξεπέρνα (29χ19χ25) είναι καλύτερο;ξέρω ότι ένα μη ορθογώνιο-τετράγωνο κλουβί στρεσάρει το πουλί άλλα δεν είναι ποίο στρεσογονο ένα μικρότερο κλουβί-κελί;
Συνήθως μικρά κλουβιά χρησιμοποιούνται στην εκμάθηση - δασκάλεμα των καναρινιών φωνής... μια και μειώνουν τις άλλες δραστηριότητες και περιορίζουν όλη την "ενέργεια" στο τραγούδι.
Τα 45-50 εκατοστά σε μήκος νομίζω είναι το αδιαπραγμάτευτα ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε υγεία στα πουλιά μας.
Φυσικά έχω δει πολύ χειρότερα από κάθε άποψη κλουβιά από αυτό που αναφέρεσαι...
Λάθος επιλογές κάνουμε όλοι... ακόμη κι όσοι κρίνουν...
Aυτό όμως δεν σημαίνει πως αγνοούμε το σωστό... Ούτε πως δεν θα πρέπει να το λέμε.
 
Κοιταξε, και οταν υπαρχει ενα μικρο κλουβακι (μονιμα) στο πουλακι, σε post εχω δει συχνα να δινεται η συμβουλη για μεγαλυτερο, η' για τις πατηθρες, κλπ. Καθε ενα διαφορετικο εχει και την συμβουλη του. Το ενα ειναι ακαταλληλο λογω σχηματος, αλλα και μεσα (δυσκολια στις ταιστρες και την τοποθετηση τους για παραδειγμα, εχει μια επικυνδινοτητα οταν πετανε στο κλουβι που αναφερεις να χτυπησουν(ετσι νομιζω). Εχω δει και μικρα ατομικα ξυλινα κλουβακια που χρησιμοποιουνται στα καναρινια(αρσενικα)και τα πουλια δεν ειναι στρεσαρισμενα και ας ειναι μικρος ο χωρος.Βεβαια χρησιμοποιουνται προσωρινα και για αλλους λογους. Με αυτο θελω να σου πω οτι δεν ειναι μονο η διασταση για να κρινεις αλλα και ο λογος χρησης και χρηστικοτητας του κλουβιου. Εγω προσωπικα χρησιμοποιω ενα τετοιο κλουβι (στα δυο μικρα καναρινια) που αναφερεις (παπαγαλων), μεγαλυτερων διαστασεων 52 μηκος,40πλατος, ασε το υψος δεν βοηθαει, που με καποια μικρη μετατροπη το εκανα λιγο μεγαλυτερο στο χωρο του, αφου δεν εχω και αλλο.
 
Φίλε μου @vasilios (Βασίλης 😉 και τα χρυσόψαρα χρειάζονται τουλάχιστον 30 λίτρα το καθένα και βλέπεις μέσα σε στρογγυλές γυάλες να τα έχουν 2-2. Εγώ μαζί σου δε θα έπρεπε να υπάρχουν τέτοια κλουβιά (μόνο για την μεταφορά) αλλά δυστυχώς υπάρχουν και υπάρχουν και πουλάκια που έχουν ζήσει ολόκληρη τη ζωή τους μέσα σε ένα τέτοιο κλουβάκι. Δυστυχώς.. Οπότε δώστους χώρο (σε μήκος) να πετάνε και να είσαι σίγουρος πως θα είναι πιο υγιή και ευτυχισμένα! 😉
 
Back
Top