Φροντίδα Ερωτοτροπίες της παπαγαλίνας ξαφνικά

Εγγραφή
5 Φεβ 2009
Μηνύματα
21
Πόλη
Μυτιλήνη
Θα ήθελα να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου με σας πριν ένα μήνα αγόρασα ένα Budgie θηλυκό. Ήταν ήμερο τις πρώτες μέρες αλλά μια μέρα το έσκασε απο το κλουβί(ξαναμπήκε) και απο τότε τρόμαζε μόνο και μόνο όταν πλησίαζα το κλουβί. Προχτές είπα να κάνω προσπάθειες να με συνηθήσει. Έβαλα το κλουβί στη μέση του δωματίου να με βλέπει και χθές άρχισα να πλήσιάζω το κλουβί και να του μιλάω σιγά για να μη φοβάτε πλήσιάζοντας και το χέρι μου στο κλουβάκι. Τρόμαζε όλο και λιγότερο και σήμερα έβαλα το χέρι μου μέσα και το κρατούσα ακίνητο. Προσπαθούσα να το πλήσιάσω όλο και περισσότερο(ανάλογα με τις αντιδράσεις του σταμάταγα) και κάποια στιγμή με άφησε και το ακούμπησα. Ξαφνικά άρχισε να με ακουμπάει με το ράμφος της και έκανε όπως όταν περιποιούνται το φτέρωμα, σαν συνεχόμενες δαγκωματίτσες κατά μήκος των δακτύλων μου έχοντας τη γλωσσα έξω. Μου θημίζει πουλιά που ερωτοτροπούν αλλά είναι πολύ παράξενο έτσι ξαφνικά.
Μήπως είναι κάτι άλλο; Ακόμα πάντως δεν έχω προσπαθήσει να της δώσω φαφητό με το χέρι. Παραμένει αυτή η συμπεριφορά; Αν ξέρετε διαφωτίστε με παρακαλώ γιατι είμαι καινούριος στο είδος..
 
Πολύ καλή η παπαγαλία! Εμένα πάντως αυτό δεν μου ακούγεται τόσο ως ερωτότροπία. Μου φαίνεται οτι είναι περισσότερο περιέργεια. Οι παπαγάλοι έχουν ανεπτυμένη την αίσθηση της αφής στη γλώσσα. Με τη γλώσσα τους νιώθουν την υφή, τη θερμότητα και τη γεύση των πραγμάτων. Πάντως είναι καλό αυτό που κάνει η παπαγαλία γιατί έτσι δείχνει οτι θέλει να σε γνωρίσει.
 
Δεν το είχα σκεφτεί έτσι, λογικό φαίνεται. Ευχαριστώ Μαρία! Όταν λέμε να με γνωρίσει όμως τί εννοούμε; Να συνεχίσω αυτά που κάνω;
 
Γι' αυτήν είσαι ένα άγνωστο και περίεργο πλάσμα. Έτσι μαθαίνει σε πρώτη φάση "τί" είσαι. Αυτό είναι καλό γιατί δείχνει οτι δεν σε φοβάται.
Εσύ πρέπει να είσαι ήρεμος κοντά της και να μην κάνεις απότομες κινήσεις, ιδιαίτερα όταν το χέρι σου είναι μέσα στο κλουβί. Να της μιλάς γλυκά και ήρεμα. Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να την ταΐσεις κάτι απο το χέρι σου.
 
Back
Top