Ασθένειες Ερώτηση για ερεθισμένο μάτι καναρινιού

Φανή

PB New Member
Εγγραφή
1 Ιουν 2008
Μηνύματα
65
Πόλη
Παλαιό Φάληρο
Γεια σας.
Ο κανάρος μου πριν 2-3 μέρες παρουσίασε ένα ερεθισμό στο ένα του ματάκι, φούσκωνε όλο και πιο πολύ και τον έβλεπα που το έξυνε, μάλλον, στο ξυλαράκι και γενικά όπου μπορούσε. Σήμερα το ματάκι του έκλεισε και είναι φουσκωμένο, ενώ άρχισε μάλλον να συμβαίνει το ίδιο και στο άλλο του ματάκι. Σκέφτηκα να του κάνω πλύσεις με χαμομήλι, τις οποίες δοκίμασα 2-3 φορές, με μικρό αποτέλεσμα. Λίγο φαίνεται να τον ανακούφισαν, αλλά δεν υποχώρησε τελείως το πρόβλημα.
Κατά τα άλλα πάντως δεν φαίνεται να του έχει χαλάσει ιδιαίτερα η διάθεση, τρώει και κινείται κανονικά.
Υπάρχει περίπτωση να είναι κάτι σοβαρό; Θα πρέπει να τον πάω να τον δει πτηνίατρος;
Περιμένω τις συμβουλές σας γιατί ανησυχώ!
Ευχαριστώ πολύ.
Φανή
 
Τα παραπανω συμπτωματα μαλλον οδηγουν στην επιφεφικιτιδα. Θα σου προτεινα για 5-7 μερες -2 φορες απο μια σταγονα στο καθε ματι-τις σταγονες tobrex(Χωρις κορτιζονη!)Τις εχω δοκιμασει σε αντιστοιχο προβλημα με αμεσα αποτελεσματα. Τις σταγονες αυτες τις βρισκεις σ΄ολα τα φαρμακεια. Περαστικα στο καναρινακι σου!
 
Θα συμφωνήσω με τον PRO. Βάλε tombrex παιδικό σε σταγόνες 2 φορές την ημέρα. Εγώ το εφάρμοσα για 1 εβδομάδα και το πρόβλημα λύθηκε. Πρίν από κάθε εφαρμογή καθάριζα τα μάτια με sodium chloride 0.9% σε αμπούλες μικρές (φυσιολογικός ορός) Επιπλέον θέλει καθημερινό καθάρισμα οι πατήθρες με dettoil (2 φορές ημερησίως) και πλήσιμο ο πάτος του κλουβιού (1 φορά ημερησίως)
Εφαρμόζωντας τα παραπάνω πιστεύω ότι σίγουρα σε 3-4 ημέρες θα δεις αποτελέσματα.

Επειδή το μάτι είναι κλειστό προτείνω την 1 ημέρα 3 εφαρμογές tombrex

Επιπλέον χορήγηση συμπληρωματικά βιταμίνης Α στην τροφή θα βοηθήσει. ΠΡΟΣΟΧΗ στην Βιταμίνη Α για υπερδοσολογία. Ακολούθησε τις οδηγίες (εγώ χρησιμοποιώ της bogena σε υγρή μορφή διαλυμένη στην αυγοτροφή 1 σταγόνα / 4 ημέρες)
 
Back
Top