Αναπαραγωγή Ερώτηση για ζευγάρωμα καρδερίνας με κανάρα

Βασιλης

PB Member
Εγγραφή
18 Ιουν 2006
Μηνύματα
1.849
Πόλη
Αθήνα
Μετα απο αρκετες ατυχεις προσπαθειες επιτελους καταφερα να ζευγαρωσω καρδερινα με λευκη καναρα... εχουν 4 αυγα (το τελευταιο σημερα). Θελω να ρωτησω αν και ποτε πρεπει να βγαλω την καρδερινα απο τη ζευγαρωστρα. Η εμπειρια μου οσον αφορα τη συμπεριφορα της καρδερινας σε τετοιες περιπτωσεις ειναι μηδενικη. ευχαριστω εκ των προτερων...

Υ. Γ. Αραγε τι χρωμα να περιμενω στα μικρα;
 
Βασίλη, πιστέυω ότι ένας σοβαρός λόγος που έχουμε αποτυχίες σε τέτοιου είδους ζευγαρώματα είναι η ανυπομονησία. Έτσι δεν αφήνουμε τα πουλιά να έχουν αρκετό χρόνο να πυρώσουν να γνωριστούν μεταξύ τους, τα ενοχλούμε συνέχεια με το να βλέπουμε αν έχουν αυγά. Έτσι και αυτά γίνονται νευρικά και στο τέλος έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.

Τώρα σε αυτό που ρωτάς η γνώμη μου είναι ότι πρέπει να παρατηρείς από μακρυά τα πουλιά και να βλέπεις αντιδράσεις. Αν η καρδερίνα ταΐζει την κανάρα και γενικά προσέχει την φωλιά τότε μην την βγάλεις από μέσα. Αν πάλι παρατηρείς νευρική συμπεριφορά τσιμπήματα στην θηλυκιά και γενικά μία τάση να την ενοχλεί συνέχεια, τότε χώρισέτα.

Να ξέρεις ότι το ζευγάρωμα της καρδερίνας με την κανάρα είναι μεν πιο εύκολο απότι της καρδερίνας με την καρδερίνα, αλλά και πιο δύσκολό από το ζευγάρωμα των καναρινιών. Ο λόγος είναι ότι δεν πάνε όλες οι καρδερίνες με τις κανάρες και ειδικά τις ανοιχτόχρωμες. Βέβαια, αν τα πουλιά είναι περσινά γιαβριά έχεις περισσότερες πιθανότητες.

Για το χρώμα των μικρών δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα.

Πρέπει να έχεις υπομονή. Σου έυχομαι κάθε επιτυχία με υπομονή όμως και όχι βιαστικές κινήσεις.
 
Λοιπον να σου πω κι εγω;
Πρωτον αν δεν ξερεις την καρδερινα και η ζευγαρωστρα ειναι διπλη βαλε χωρισμα και ασε μονη την καναρα υπαρχουν πολλες πιθανοτητες η καρδερινα να σπασει τα αυγα.
Αν η καρδερινα βατευει δεν κανει διακρισεις σε χρωμματα ουτε σε πρωταρες η παλιες καναρες αυτο εχω δει εγω με τα ματια μου.
Εχω δυο καρδερινες αγριες που βατευουν ασυστολα οτι χρωμα και γενικα οτι καναρα βρουν μπροστα τους παλια καινουρια
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΒΑΣΙΛΗ. ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΕΙΧΕΣ ΜΑΖΙ;

Βασιλη καλησπερα! Ξερεις αυτος ειναι ο στοχος μου για φετος. Εχω 3 αρσενικες καρδερινες και 3 θυληκες καναρες. Θελω αν μπορεις να με βοηθησεις. Να μου πεις τη να κανω 😱
 
ΝΑ ΤΑ ΧΩΡΙΣΩ>?

οποιος μπορει ας βοηθησει...Αυτη τη στιγμη η καναρα εχει 4 αυγα και τα κλωσσαει.. Δεν γεννησε αλλο. Γενικα α πο την αρχη η καρδερινα αργησε να τη δεχτει... Τωρα ομως ειναι διπλα απο τη φωλια και συνεχεια κελαηδει δυνατα, δεν την ταιζει ομως.. Τι να κανω να την βγαλω απο τη φωλια; Και να τη βαλω σε κλουβι;η να ταφησω;δεν εχει πειραξει τιποτα και ειναι ηρεμη... Δεν εχω δυνατοτητα χωρισματος ειναι ενα απλο κλουβι ζευγαρωστρα..Αυτο ειναι το διλλημα που εχω και φοβαμαι αν αλλαξω την καρδερινα πως θα το παρει να προσαρμοστει παλι, η η καναρα αν θα συννεχισει το κλωσημα./..
 
Σε συνέχεια...
ο καρδερινος ειναι πυρωμενος, αλλα δεν κελαηδα οταν ειναι μαζι με την καναρα. Τα εχω μαζι περιπου 2 μηνες, με εξωτερική φωλιά & νήμα. Δεν θελω να πιασω την καναρα γιανα δω αν ειναι πυρωμενη, για να μην τα ταραξω... Τι να κάνω; Να περιμενω; Να τα χωρισω; Θα ερθει το αποτελεσμα να κανουν αυγα;

Ο καρδερινος ειναι πρωταρης, το ιδιο και η καναρα... ειναι περσινα πουλια...
 
Η ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ...ηταν ασπορα... Ξαναφτιαξαν φωλια τωρα παλι εχει 4 αυγα..η καρδερινα κελαηδαει συνεχεια τα χω μαζι, απο κει και περα ειναι θεμα θεου και τυχης... Ελπιζω αυτη τη φορα να δω αποτελεσμα.. Αλλα δεν απελπιζομαι.. Απλα εχω λιγοστες επιλογες απλα γιατι δεν εχω αλλα πουλιά.. Ισως να επρεπε να ξεκινοσα με το μικρό... Μπορει να δοκιμασω δεν ξερω.
 
Back
Top