Διατροφή Ερώτηση για την ανάμειξη αυγοτροφής με συμπληρώματα

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης mpalitsas
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

mpalitsas

PB Member
Εγγραφή
7 Σεπ 2018
Μηνύματα
190
Πόλη
Αθήνα
Αν σε μια αυγοτροφή ή μαλακή τροφή του εμπορίου (πχ 1 κιλού) αναμείξω βιταμίνη σε σκόνη, και τη βάλω σε αεροστεγές βάζο, το μείγμα διατηρείται κανονικά ως την ημερομηνία λήξης του;
 
@mpalitsas την βιταμίνη πχ mutavit την αναμιγνύουμε 1 μεζούρα του στα 100 γρ αυγοτροφής. Κ την δίνεις για τρεις μέρες την εβδομάδα όσο διαρκεί η πτερόροια. Μάλιστα την έδινα για τρεις μέρες την εβδομάδα μέρα παρά μέρα κ όχι συνεχόμενες. Μετά το υπόλοιπο μείγμα το έβαζα σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να το δώσω όλο.
 
Ναι, οι βιταμίνες δεν επηρεάζουν ούτε θετικά, ούτε αρνητικά την διάρκεια ζωής της αυγοτροφής ή της μαλακής τροφής η οποιασδήποτε άλλης τροφής.
Το ζητούμενο είναι να γίνεται σωστά η απορρόφηση τους από τον οργανισμό.
 
Αν σε μια αυγοτροφή ή μαλακή τροφή του εμπορίου (πχ 1 κιλού) αναμείξω βιταμίνη σε σκόνη, και τη βάλω σε αεροστεγές βάζο, το μείγμα διατηρείται κανονικά ως την ημερομηνία λήξης του;
Καταρχήν εδώ έχουμε δύο ημερομηνίες λήξεως: της βιταμίνης και της βιταμίνης. Επομένως το μείγμα έχει ημερομηνία λήξης την κοντινότερη εκ΄των δύο.
Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι, διότι κάποιες αυγοτροφές (τουλάχιστον η cede morbido που χρησιμοποιώ ο ίδιος - είναι πατέ - ) έχουν υγρασία σε χαμηλά μεν ποσοστά ή / και τραβούν υγρασία από το περιβάλλον άμεσα με την έκθεσή τους, αλλά και άλλα συστατικά που μπορεί να αλληλεπιδράσουν με αυτά της βιταμίνης, αλλοιώνοντας τη βιταμίνη ή όπως είπε ο Βάιος πιο πάνω, να επηρεάσουν το μεταβολισμό βιταμίνης ή αυγοτροφής.
Επομένως, προσωπικά, θα έβαζα ξέχωρα τη βιταμίνη και την αυγοτροφή. Και θα κρατούσα και τα δύο στον περιέκτη τους (τη συσκευασία στην οποία τα αγόρασα) κλειστά μέσα στο ψυγείο (σε σακούλα κλεισμένη η κάθε συσκευασία).
 
@ianos Γιάννη όμως το μείγμα των 100 γρ. Αυγοτροφής (δεν είναι μεγάλη ποσότητα) με την μεζούρα mutavit δεν μπορεί παρά να ανακατευθούν για να δοθούν μέχρι να τελειώσει. Το υπόλοιπο μείγμα κ εγώ όσον αφορά την αυγοτροφή την φυλάω στο ψυγείο στην σακούλα της καλά κλεισμένη κ στο ντουλάπι την mutavit. Ενώ το μείγμα με την αυγοτροφή κ την βιταμίνη σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο μέχρι να δοθεί όλη.
 
Back
Top