Αναπαραγωγή Ερώτηση σχετικά με την γονιμότητα ή μη των αυγών

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Akis 7
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Akis 7

PB New Member
Εγγραφή
19 Μαρ 2009
Μηνύματα
4
Πόλη
Τρίκαλα
Καταρχάς χαιρετίζω όλους και ξεκινάω με την απορία μου..
Έχω ενα ζευγαράκι καναρίνια τα οποία μετά από κάποια προετοιμασία τα έβαλα μαζι πριν 10 μέρες και μόλις προχθες η θηλυκιά μου εκανε το πρώτο της αυγο:)..
Μέχρις εδώ όλα καλά.. Η διστακτικότητα μου εμένα όμως είναι ως προς την γονιμότητα αυτών των αυγων.. Δεν τα είδα να βατεύονται καθόλου(δεν ημουνα και απο πάνω τους συνέχεια βέβαια)και είδα τον αρσενικό ενώ στην αρχή φαινότανε πυρωμενος, οταν τα έβαλα μαζι να μοιάζει λίγο αδιάφορος.. Και τα δυο να τονίσω ειναι πουλιά που δεν έχουν ξαναζευγαρώσει, οπότε γι αυτο προβληματιζομαι λιγάκι..
Και ρωτάω κατι που μπορει να ακούγεται χαζο αλλά δεν το ξέρω:εαν τα πουλια δεν βατευτηκαν καθολου υπήρχε περιπτωση η καναρα λογω πύρωσης να γεννησε αυγα έτσι χωρις επαφή,ή για να γεννησει έχει υπαρξει επαφή απλώς η γονιμότητα των αυγών εξαρτάται απο τον αρσενικό😕;
Όποιος γνωρίζει σχετικά ας με διαφωτίσει λιγάκι:D..
 
Εφοσον δεν ειδες δεν ειναι σιγουρο οτι δεν εχουν βατευτει! Αλλα οσον αφορα την ερωτηση σου ναι ειναι δυνατον να κανει το θηλυκο αυγουλακια ασπορα φυσικα αφου δε εχει προηγηθει βατεμα! Οι πιο "παλαιοι" αρα και πιο εμπειροι απο εδω μεσα θα σου πουν να κανεις και ωοσκοπηση την 5η μερα να δεις αν το αυγο ειναι ασπορο ή οχι...Βεβαια ενα αυγο μπορει να ειναι και ασπορο ακομα και να εχουν βατευτει! Δε λεει κατι αυτο μπορει τα επομενα που θα κανει να ειναι οκ... Ελπιζω να βοηθησα λιγο και να μην σε μπερδεψα... :D
 
Έφη ευχαριστω και δεν με μπέρδεψες καθολου 😉.. Οπότε η υπομονή πάνω απ όλα.. Είδωμεν🙄..
 
μπορει να γεννησει και χωρις τον αρσενικο. Εγω ειχα ακριβως μια ιδια εμπειρια με σενα και δεν περιμενα να εχουν σπορο,τελικα ομως ειχαν σπορο και τα 5 αυγα που μου ειχε κανει η καναρα μου και στο τελος απεκτησα 2 καναρινακια.
 
Καλα ειναι δυνατον;Εκανε η καναρα αυγα με σπορο μονη της; 😀 καλο κ αυτο! Μπραβο παντως! :D
 
Καλα ειναι δυνατον;Εκανε η καναρα αυγα με σπορο μονη της; 😀 καλο κ αυτο! Μπραβο παντως! :D

Αυγά γόνιμα χωρίς αρσενικό ούτε κατά φαντασία. Απλά η συνέυρευση έγινε χωρίς να γίνει αντιληπτή.
Ένα σχετικό θέμα https://community.petbirds.gr/threads/Συχνότητα-συνεύρεσης-και-αντιστοιχία-σε-ένσπορα.3067/
 
Παιδια τι να πω ο καθενας λεει οτι ξερει... Εγω παντως δεν γνωριζω πουλι να κανει αυγα με σπορο...
 
μπορει να γεννησει και χωρις τον αρσενικο. Εγω ειχα ακριβως μια ιδια εμπειρια με σενα και δεν περιμενα να εχουν σπορο,τελικα ομως ειχαν σπορο και τα 5 αυγα που μου ειχε κανει η καναρα μου και στο τελος απεκτησα 2 καναρινακια.
O Sainer lei nai bori na genisi mia thiliki xoris arseniko.
Ala den lei pousena i dika tou thiliki genise xoris arseniko kai ta ayga itane sporiasmeno... lei mono ixe tin idia aporia me to Akis, ala ta ayga itane sporiasmeno, simenei ixe zefagri ala den ide pos batepsane gia afto den iksere ta ayga exoune mikra meza i oxi. Ala telika ola ta ayga itane sporiasmeno.
 
  • Like
Αντιδράσεις: boys
εγω εχω θυλικες που απο το πολυ το πυρωμα εκαναν μονες τους αυγα. Αρα δε δε σημαινει οτι οποσδηποτε τη βατεψε τοαρσενικο.
 
Οταν υπάρχει αρσενικό στην "παρέα", όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και μετά απο 20 ή 25 μέρες(να βγούν αυγά με σπόρο).Αν δεν υπάρχει αρσενικό ΠΟΥΘΕΝΑ στην όλη διαδικασία, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΠΟΡΟΣ (δεν μπορούν να υπάρξουν αυγά γονιμοποιημένα).
Δεν πειράζει να λέμε τα αυτονόητα, γιατί καμιά φορά παρεξηγούμε τα πράγματα.
 
Πειτε Κ. Μακη γιατι θα ξεχασουμε κ αυτα που ξερουμε! Ειναι δυνατον γενικα στη φυση παντου να αναπαραχθει ενα ειδος απο μονο του; Τι ειναι; Κατσαριδα;! Που κ αυτη δλδ αυγα βγαζει νομιζω! Αν σε καποιον εχει συμβει μια καναρα μονη της σε ενα κλουβι ολο το χρονο να εχει κανει αυγα και εν συνεχεια πουλακια ειναι θαυμα νομιζω!
 
Min ksexname prin 2009 xronia egine mia gineka aigios xoris andras...mipos tora einai i seira gia ta kanarinia.
 
Εγω πάντως το μόνο που ρώτησα ήταν εάν μπορεί χωρις βατεμα η καναρα να γεννήσει αυγα🙄.. Οχι να ειναι και γονιμα.. Μπορει να μην το έθεσα σωστά:D.. Και αν καταλαβα καλά και χωρις αρσενικό η καναρα μπορει να γεννησει, ασπορα βεβαια αυγα..
 
καταρχην για να λυσω την απορια ολων να σας πω οτι ενοουσα οτι δεν ειχα δει ποτε το ζευγαρι να βατευεται και εβλεπα γενικα μια αδιφορια αναμεσα στο ζευγαρι μου. Για αυτο το λογο πιστευα οτι δεν θα εχουν σπορο. Μετα την ωοσκοπηση ειδα οτι ολα ειχαν σπορο και τελικα βγηκαν 2 καναρινακια.σχετικα με τις υπολοιπες ερωτησεις αν αγορασουμε 1 καναρα μπορει απο καποιο pet-shop και ο ιδιοκτητης την ειχε σε κλουβα μαζι με αρσενικα μπορει να μας κανει αυγα ακομη και χωρις την παρουσια του δικου μας αρσενικου. Ο λογος ειναι απλος... Την ειψε βατεψει καποιος αρσενικος απο την κλουβα. Εχει τυχει αυτο σε φιλο μου.
 
Τωρα μας το εξηγησες καλυτερα!Βασικα τωρα το εξηγησες! Παντου υπαρχει τριγυρο ενας αρσενικος ετοιμος για βατεμα! Εξ'ου και τα αυγουλακια με σπορο!
 
ετσι ακριβως εφη. Οι περισσοτεροι ιδιοκτητες pet-shop εχουν σε μια μεγαλη κλουβα ανακατεμενα τα αρσενικα με τα θυληκα και οταν καποια πυρωσουν γινεται το αναμενομενο.
 
Back
Top