Αναπαραγωγή Εσείς πως τα πάτε με τα εξωτερικά ζευγαρώματα φέτος;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Nikfree
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Nikfree

PB Member
Εγγραφή
19 Απρ 2016
Μηνύματα
684
Πόλη
Αθήνα
Εσεις πως πατε με τα εξωτερικα ζευγαρωματα; φετος η ειναι νωρις ακομα αλλα δεν βλεπω πολυ ζωηραδα και εχω κανει 2,5-3 βδομαδες προετιμασια με αυγο μηλο λιγο ριγανη που και που αυγοτροφη απο φιλη (σπιτικι)
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
Δωσε χρόνο στα πουλιά, οι εξωτερικές εκτροφές αργούν να βρουν τον ρυθμο τους. Και εγώ ζευγάρι που έχω έξω είναι ανέτοιμο ακόμα.φρόντισε τη διατροφή τους και παρακολούθα την συμπερίφορά τους.
 
Εσεις πως πατε με τα εξωτερικα ζευγαρωματα;
2 φωλιές χτίζονται και άλλα 2 ζευγάρια ταίζονται αραιά και που. Όλα τα υπόλοιπα.. Πέρα βρέχει! Είναι νωρίς ακόμα. :)

Νίκο από διατροφική προετοιμασία πως πάει;
 
  • Like
Αντιδράσεις: Stfns
2 φωλιές χτίζονται και άλλα 2 ζευγάρια ταίζονται αραιά και που. Όλα τα υπόλοιπα.. Πέρα βρέχει! Είναι νωρίς ακόμα. :)

Νίκο από διατροφική προετοιμασία πως πάει;
2,5-3 βδομαδες καναμε
 
Εμείς όλο τον Φλεβάρη προετοιμασίακαι συνεχιζουμε, μας κάνει και καλές μέρες με 20 βαθμούς και ήλιο και που και που συννεφιές αλλά δε έχω παρατηρήσει ούτε ταισματα ακόμα τι να πω δεν ξέρω; Είναι και πρώτη μου αναπαραγωγή και έχω αγχωθει αν πάνε όλα καλα.
Μακάρι να πάνε όλα καλά με τα πουλάκια σου!
 
Είναι και πρώτη μου αναπαραγωγή και έχω αγχωθει αν πάνε όλα καλα.
Μακάρι να πάνε όλα καλά με τα πουλάκια σου!
Γιώργο δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεσαι και να ανησυχείς. Και θα σου πω τον λόγο... η ιδανική διάρκεια ημερήσιου φωτισμού όπως έχω πει πολλές φορές, είναι 13 με 14 ώρες. Εδώ: meteo.gr/meteoplus/tools.cfm βλέπουμε πως σήμερα η διάρκεια της μέρας ήταν 11 ώρες και 40 λεπτά. Άρα βλέπεις πως ακόμα είναι νωρίς. Συνέχισε τη σωστή διατροφή την προετοιμασία, την καθαριότητα και μην αγχώνεσαι γιατί το άγχος περνάει στα πουλιά. Άστα και όσο πλησιάζουμε στον Απρίλη θα έρθουν και τα δείγματα ότι πύρωσαν. Όλα πυρώνουν... απλά μερικά είναι λιγάκι πιο βιαστικα!
 
Εμένα και τα 4 ζευγάρια εχουν φωλιές και κλωσανε.

Βασικά δεν πρόλαβα καν να κανω την προετοιμασία όπως την είχα σκεφτεί, μιας και με πρόλαβαν αυτά. Επί της ουσίας δεν έκανα προετοιμασία. :D

Βέβαια αυτά μου έδειχναν ότι είναι έτοιμα γι'αυτό και τα ενωσα νωρίτερα απ'ότι υπολόγιζα.
 
Αν και ο φετινός χειμώνας ήταν κρύος, η Gemma πρωτοστάτησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέρνοντας στον κόσμο τα πρώτα μικρά για το 2017, τα οποία είναι σήμερα τεσσάρων ημερών. Η Fina και η Ornella κλωσσάνε με πιθανή ημερομηνία εκκόλαψης 21 και 22 Μαρτίου αντίστοιχα.
 
Εμένα και τα 4 ζευγάρια εχουν φωλιές και κλωσανε.

Βασικά δεν πρόλαβα καν να κανω την προετοιμασία όπως την είχα σκεφτεί, μιας και με πρόλαβαν αυτά. Επί της ουσίας δεν έκανα προετοιμασία. :D Βέβαια αυτά μου έδειχναν ότι είναι έτοιμα γι'αυτό και τα ενωσα νωρίτερα απ'ότι υπολόγιζα.
Αυτό που λές σημαίνει οτι έκανες την καλύτερη προετοιμασία που γινόταν. 👍
Γιατί προετοιμασία σημαίνει να φέρουμε τα πουλιά με την σωστή διαχείρισή τους στην καλύτερη δυνατή φόρμα,υγεία και ενδιαφέρον για αναπαραγωγή την κατάλληλη στιγμή. Αυτές οι ερωτήσεις "προετοιμασία έκανες; " και "πόσες μέρες έκανες προετοιμασία; " δεν λένε απολύτως τίποτα, για πουλιά τα οποία διαβιούν σε όχι "φιλικό" περιβάλλον όλο το προηγούμενο διάστημα.
 
Back
Top