Αναπαραγωγή Ετοιμη και η φωλιτσα μας (Budgie)

pepe&pipi

PB New Member
Εγγραφή
28 Ιουν 2015
Μηνύματα
84
Πόλη
Πάτρα
πηραμε και την φωλια μας. και τωρα ειμαστε ετοιμοι!
 

Συνημμένα

  • rsz_1dsc_1353.webp
    rsz_1dsc_1353.webp
    88,2 KB · Προβολές: 78
  • rsz_dsc_1353.webp
    rsz_dsc_1353.webp
    88,2 KB · Προβολές: 80
Δε νομιζω οτι επρεπε να τη βαλεις τετοια εποχη. Απο το φθινοπωρο και μετα.. Τωρα τα πουλια περνανε πτερορροια δεν πρεπει να προχωρησουν σε αναπαραγωγη.
 
Ναι όταν είπα έτοιμοι δεν εννοούσα να κάνουν αυγουλακια. Απλά δυσκολεύτηκα να πάρω πράγματα λόγο οικονομικής αδυναμίας και τώρα τα κατάφερα. Πήρα κλουβί. Παιχνίδια λιχουδιές και τέλος φωλιά. Αυτό εννοούσα ότι τα συμπληρώσα. Και ήθελα να μοιράστω την χαρά μου. Αλλά...
 
Τα πουλιά όμως σε τι κατάσταση είναι; Έχουν περάσει την πτερόρροια; Είναι πυρωμένα;
Αν δεν έχεις πλάνο για άμεση αναπαραγωγή καλύτερα να απομακρύνεις την φωλιά. Δεν την χρειάζονται.
Αν πάλι έχεις σκοπό την αναπαραγωγή ο Αύγουστος δεν είναι ο καλύτερος μήνας για αυτό.

Είναι προτιμότερο να τα προετοιμάσεις διατροφικά και όταν δεις ότι αρχίζουν να είναι ανήσυχα και ''ψάχνονται'' τότε τους προσφέρεις και την φωλιά.
 
  • Like
Αντιδράσεις: Myra
Καλημέρα. Όχι δεν έχω σκοπό την άμεση αναπαραγωγή πάρα μόνο αν το θελήσουν. Ακόμα δεν έχω καταλάβει πιο είναι το αρσενικό και πιο το θηλυκό. Τη φωλιά την είχα παραγγείλει και ήρθε πριν λίγες μέρες. Την άφησα δύο μέρες για να την γνωρίσουν γιατί από τα παιχνίδια πρόσεξα ότι τις πρώτες μέρες τα κοιτάνε από μακριά.
 
Η φωλιά μάλλον τα φοβίζει. Πόσο καιρό τα έχεις;
Από την φωτογραφία στο avatar θα έλεγα ότι είναι ζευγάρι (αρσενικό το γαλάζιο). Αν μπορέσεις να βγάλεις καθαρές φωτογραφίες από το χαλινό τους ίσως κάποιο μέλος να μπορέσει να σε βοηθήσει στην εξακρίβωση του φύλου τους.
 
Μου τα έφεραν στις 27 Ιουνίου. Το Μάιο που τα ζητήσαμε δεν ήταν έτοιμα ακόμα. Τα πήραμε από εκτροφεα. Λογικά είναι 4 η 5 μηνών. Τα μας είπαν ότι είναι ζευγάρι. Θα βγάλω φωτογραφίες
 
Να επιβεβαιώσεις ότι δεν είναι αδέρφια, αν δεν το έχεις κάνει ήδη.
Τα πουλάκια είναι μικρά για αναπαραγωγή. Θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ενός έτους. Συνεπώς το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απομακρύνεις την φωλιά και να κάνεις σωστή διαρρύθμιση μέσα στο κλουβί ώστε να αυξήσεις τον ωφέλιμο χώρο.
Εγώ θα έβγαζα την κούνια και θα άφηνα 2 πατήθρες στην μέγιστη δυνατή απόσταση που να μην ακουμπάνε οι ουρές τους στα κάγκελα.
 
σημερινες φωτογραφιες. το γκρι με την μπλε μυτη δεν γινει καλά ειναι λιγο πιο εντονο το μπλε.
ναι το επιβεβαιωσα δεν ειναι αδερφια ειναι απο αλλη γεννα.
 

Συνημμένα

  • rsz_dsc_1363.webp
    rsz_dsc_1363.webp
    48,5 KB · Προβολές: 53
  • rsz_dsc_1361.webp
    rsz_dsc_1361.webp
    48 KB · Προβολές: 55
  • rsz_dsc_1367.webp
    rsz_dsc_1367.webp
    30,7 KB · Προβολές: 54
Το γκρι είναι μάλλον αρσενικό. Το πράσινο δεν ξέρω ακόμα η μύτη του είναι λίγο γαλάζιο λίγο ροζ που και που και μπεζ. Θα φτιάξω και την συνταγή με το αυγό
 
Back
Top