Ασθένειες Ετοιμοθάνατο καναρίνι

Πόλη
Άλιμος
Αγαπητοί φίλοι, τον περασμένο Ιούνιο, ένα Σάββατο που είχε τρελή ζέστη, είδα ένα καναρινάκι να πετάει γύρω από την τέντα στο μπαλκόνι. Με τα πολλά, για να μην μακρυγορήσω, το έπιασα μετά από μία ώρα. Το πουλάκι ήταν πολύ λαχανιασμένο, διψασμένο και πεινασμένο. Δεν φαινόταν άρρωστο. Με το πέρασμα των ημερών διαπίστωσα ότι το καναρινάκι έκανε μόνο κάτι ήχους σαν "πιπ" και καθόλου κελάηδημα. Πόυ και πού τα φτεράκια του έδειχναν σα να είναι κάπως ανακατεμένα, αλλά δε μου φάνηκε ύποπτο. Πριν από 3 μήνες, διαπίστωσα ότι αναπνέει πολύ γρήγορα, χωρίς ήχο ή κάτι τέτοιο. Του έδωσα aviomycin αλλά αφότου πέρασε ο χρόνος εφαρμογής και δεν είδα βελτίωση, του έδωσα vybramycin (το χρησιμοποιούσα στο Budgie μου, το οποίο δυστυχώς δεν κατάφερα να σώσω). Τίποτα το πουλάκι. Συνέχισε το λαχάνιασμα, έκανε και κάνα πιπ πού και πού. Στο δίμηνο, έχασε τελείως την φωνή του και έδειχνε πολύ αναμαλλιασμένο, με τα φτερά ριγμένα στο πλάι του κορμιού του και την ουρά του ανασηκωμένη. Κοίταξα μήπως υπάρχει πρόβλημα με αυγό ("εγκυμοσύνη") αλλά τίποτα. Με τη συπλήρωση του 2ου μήνα (δλδ πριν από ένα μήνα) το πουλάκι ξεκίνησε να ανοίγει και το στόμα και να δείχνει πολύ άρρωστο. Πριν από 20 ημέρες ξεκίνησε να πέφτει από τα κλαδάκια του και να μη μπορεί να ανέβει. Τελικά έχασε τελείως τη δύναμή του και παραμένει στον πάτο του κλουβιού εδώ και 15 ημέρες. Είναι χάλια, τρώει ελάχιστα, δείχνει ότι υποφέρει πολύ και κάνει έναν ήχο σαν βαρύ άσθμα. Το πήγα στον γιατρό και μου είπε ότι αυτό το πουλάκι δεν θα γίνει καλά ποτέ. Το αναπνευστικό δε ξέρει από τι προήλθε και το χειρότερο: εσωτερικά αλλά κα εξωτερικά στα φτερά του, έχει κάτι μεγάλα πράγματα σαν όγκους. Ο γιατρός είπε ότι μάλλον όγκοι είναι, ίσως και αποστήματα. Το περίεργο είναι ότι ειναί συμμετρικοί (ένας σε κάθε μεριά, στο ίδιο σημείο). Το πουλάκι έχει μείνει μόνο με τα κοκκαλάκια, είνα εξαιρετικά αδύναμο και κάποιες φορές πέφτει ανάποδα με την πλάτη και δε μπορεί να γυρίσει μόνο του. Έχω απελπιστεί, τουλάχιστον να μπορούσα να το ανακουφίσω λίγο.. ☹

Το καημενο το καναρινακι. Προσπαθησε να κανεις οσα μπορεις. Και οσο αντεξει!

Δεν θα αντέξει πολύ.. Κι αυτό που με σκοτώνει είναι ότι είναι μια σταλίτσα και ταλαιπωρείται τόσο πολύ.. Μεγάλη αμαρτία.. :-(

Τουλάχιστον βάλε στον πάτο του κλουβιού φαγητό και νερό.

😱 τρομερο! Κριμα το καημενο! ☹ ευχομαι να γινει καλα αν και δυσκολο ακουγεται αλλιως καλυτερα να μην ταλαιπωρειται αλλο δεν αξιζει... μα καλα τι γιατρος ειναι αυτος που ειπε τιποτα δεν γινεται και περασε τοσος καιρος απο τοτε... αν ητανε καποιος πτηνιατρος πιστευω κατι θα ειχε κανει... σε πτηνιατρο το πηγες; και κακως εδωσες αντιβιωσεις χωρις να ξερεις τι δινεις και για ποιο σκοπο... ισως του εξασθενισαν τον οργανισμο περισσοτερο παρα καλο του εκαναν. ☹

Αχ το καημενο. Τα ειχαμε περασει κ εμεις πριν λιγες μερες. Ειχε πολλη φροντιδα. Ετρωγε μονο βιταμινη κ επινε λιγο νερο. Μας κοιτουσε κ εβγαζε μια κραβγουλα με παραπονο. Αλλα δεν αντεξε, επεσε στο πατωμα κ ξεψυχσε. Λες κ ηταν ανθρωπος. Κουνησε τα φτερακια του, ανοιγοκλοισε το ραμφος του. Αυτο ηταν... Ξεψυχησε. ☹
Ηταν για ενα μηνα χαλια, αλλα ειχε πολλη φροντιδα.

Έχω από την πρώτη στιγμή νεράκι και φαγητό στον πάτο του κλουβιού, αλλά όσο περνάνε οι μέρες χειροτερεύει. Δυστυχώς δεν το πήγα εγκαίρως στον γιατρό :-( Νόμιζα ότι είναι άσθμα και ότι μπορώ να το καταπολεμήσω..

☹κριμας λυπαμαι πολυ για το καναρινι σου κανε οτι μπορεις και οτι καταφερεις!

Ευχαριστώ για την συμπαράσταση.. Είχα χαρεί τόσο πολύ πέρυσι, νόμιζα ότι το "έσωσα".. Τώρα αισθάνομαι τελείως άχρηστη.. Καθόμουν από πάνω του με τις ώρες, αλλά με φοβάται και γι' αυτό δεν τον πλησιάζω και πολύ, αλλά τον παρακολουθούμε όλοι ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Χειροτέρεψε ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες.. Και αυτοί οι "όγκοι" δεν υπήρχαν σίγουρα πριν, γιατί το είχα ωαχουλέψει εγώ πριν από έναν μήνα και ήταν καθαρό το δερματάκι του.

'Ηθελα να σας ενημερώσω ότι μόλις γύρισα από τον γιατρό. Είδε ξανά το "βρέφος" μου (έτσι είναι το όνομά του) και μου είπε ότι δεν θα επανέλθει. Απλά να το διατηρώ καθαρό και όσο γίνεται να νιώθει καλά, να έχει γύρω γύρω τα φαγάκια του κλπ.. Μου έχει σπάσει η καρδιά.. Από χθες ξεκίνησα ανθοϊάματα Bach, με είχαν βοηθήσει υπερβολικά την πρώτη φορά που είχε αρρωστήσει ο παπαγάλος μου. Δεν περιμένω να γίνουν θαύματα, αλλά δε μπορώ να χάσω την ελπίδα μου..

Νικολετα η ελπιδα να ξερεις πεθαινει τελευταια λενε... Μακαρι να γινει καλα το καναρινακι που με τοση φροντιδα προσεχεις

Μακάρι παιδιά να πάνε όλα καλά.. Κάτι το τρώει το πουλάκι, γιατί και το λίγο φαγάκι που με δυσκολία τρώει δε το πιάνει.. Είναι μεγάλο μαρτύριο αυτό που του συμβαίνει..

Νικολεττα παρε στο τηλ 210 8992283 ειναι ενος κτηνιατρου του κυριου βλαχοκωστα ο οποιος ειναι και ο ιδιος μελος συλλογου καναρινιων. Εχω επικοινωνησει παλιοτερα μαζι του και ειναι πολυ εξυπηρετικος. Πιστευω θα εχει τις γνωσεις και την εμπειρια επειδη ειναι εκτροφεας να σε βοηθησει. Ευχομαι το καλυτερο για το μικρουλι!

επεισης μπορεις να του χτυπας στο μπλεντερ λιγο αυγο με μηλο να κανεις εναν καλο χυλο και να του το βαζεις διπλα του στον πατο του κλουβιου για να τρωει γιατι απο οτι καταλαβα τρωει σπορακια αλλα δεν χορταινει αυτο θα πει οτι τρωει ελαχιστα αφου δεν μπορει να τα σπασει καλα. Με αυτο τον τροπο σιγουρα θα το δυναμωσεις και θα εχεις περισσοτερες ελπιδες για την επιβιωση του καναρινιου σου. Σου ευχομαι τα καλυτερα για το πουλακι.

Το αυτό να είναι βρασμένο πριν; Δε το έχω ξανακούσει αυτό γι' αυτό σας ρωτάω

Με το που θα γυρίσω σπίτι, αν δε γυρίζει η μητέρα που πριν από μένα, θα του το κάνω. Με κάθε καινούργια πληροφορία που διαβάζω, με πιάνει μεγάλη ταραχή γιατί σκέφτομαι ότι ίσως να μπορούσα να'χα κάνει πολύ περισσότερα πράγματα αν ήμουν γνώστης.. :-(

Το αρρωστάρι μου είναι πολύ χάλια απόψε.. Μετά δυσκολίας στέκεται και αναπνέει.. Του έκανα τον πολτό βραστό αυγό-μήλο αλλά ούτε που το ακούμπησε. Απ' ότι είδα είχε φάει λίγα μαύρα σποράκια (που μοιάζει με τρουφίτσα) και από τα κανονικά του άλλα λίγα. Αλλά είναι πολύ λίγα. Ήταν τόσο καμαρωτό και δεμένο πουλάκι, δε μπορώ να καταλάβω τι το κατατρώει.. Να ρωτήσω και κάτι άλλο; Χθες ο γιατρός εξέτασε πρώτα τον άρρωστο και μετά τον φούσκα χωρίς όμως γάντια ή κάτι τέτοιο. Υπάρχει περίπτωση να κόλλησε κάτι ο υγιής μου; Ο γιατρός είπε ότι δεν είναι σίγουρος, αλλά αυτό που έχει το μωρό δεν πρέπει να είναι κολλητικό. Με έχει πιάσει παράκρουση από την τρομάρα μου. Σα να βλέπω και τον χοντρό να αναπέει γρήγορα κάπως. Τα καναρίνια αναπνέουν γρήγορα γενικά ή έχω αρχίσει και το χάνω από τον πανικό μου; help ☹

Back