Γενικά Ευθύνη φροντίδας μεγάλων παπαγάλων

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης StaVr0sSs
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

StaVr0sSs

PB Member
Εγγραφή
31 Ιουλ 2008
Μηνύματα
630
Πόλη
Χανιά
Βαζω αυτο το λινκ γιατι πολλοι απο εμας οπως και εγω σκεφτηκαμε να αγορασουμε καποιο cockatoo...
Με την πρωτη ματια ειναι πανεμορφα και θελουμε να τα παρουμε αλλα μετα απο αυτο που θα δειτε και θα ακουσετε αμφιβαλω αν καποιος θα μπορεσει να αναλαβει μια τετοια ευθυνη... Και αυτο δεν αφορα μονο τα cockatoos αλλα και πολλους αλλους παπαγαλους οπως τα επισης πανεμορφα macaws...

Αυτ ειναι το λινκ... All About Cockatoos - MyToos.com (δυστυχως ειναι στα αγγλικα)
 
Θα διαφωνήσω όσον αφορά τα παραπάνω μιας και το λινκ αναφέρεται αποκλειστικά στον Mollucan ένα πτηνό που δεν κάνει σε καμία περίπτωση, να γίνει κατοικίδιο. Φυσικά τα cockatoos είναι επιρρεπείς σε θέματα PBFD, φωνάζουν δυνατά και παράγουν ''κιλά'' πούδρας, αλλά όλα είναι θέμα αφοσίωσης στο πουλί, και φροντίδας του για να μην γίνει τίποτα απο τα παραπάνω. Μην ξεχνάμε οτι και το πιο μικρό είδος cockatoo είναι το πιο απαιτητικό πουλί και προτείνεται μόνο σε έμπειρους ιδιοκτήτες και σε άτομα που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητες της φυλής.
 
Όμορφος και αφοσιωμένος!

Αυτές είναι οι λέξεις που κανονικά χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν μία από τις φύσεις των λιγότερο ασυνήθιστων παπαγάλων, του Moluccan Cockatoo. Eίναι ασυνήθιστο κατά το ότι είναι ένα από τα πολλά "lap bird" , και μερικές φορές δρα περισσότερο σαν σκύλος παρά σαν πτηνό. Σαν τα μωρά, οι Moluccans τόσο εύκολα σου αγγίζουν την καρδιά που είναι δύσκολο να απομακρυνθείς από αυτά χωρίς να πάρεις ένα στο σπίτι σου. Τα απαλά τους μάτια μοιάζουν με μαύρες λίμνες από την περιέργεια, όπως προσεχτικά μελετούν τις εκφράσεις του προσώπου σου, κι εσύ μοιάζεις ικανός να κοιτάξεις καλά μέσα στην ψυχή τους. Και ο Moluccan και ο Umbrella cockatoos κατέχουν μια γλυκύτητα που λίγοι παπαγάλοι μπορούν να συναγωνιστούν, για λίγο. Όπως όλα τα καλά πράγματα πρέπει να αγκυροβολούν εντούτοις στο τέλος, η γλυκύτητά τους λήγει όπως των μωρών. Αυτό δεν είναι για να πούμε ότι μπορεί να γίνει η πλήρης αλλαγή, αλλά τα απομεινάρια είναι τέλεια, κι ότι επίσης εσύ θα ανακεφαλαιώσεις μετά από κάποια χρόνια, δεν είναι η γλυκύτητα και το φως που λάμπουν το σπίτι σου. Αλλάζουν όλα τα πουλιά; Όχι. Θα αλλάξουν σε κάποιο βαθμό; Είναι καλύτερα να το ελπίζεις! Και είναι αυτές οι αλλαγές που μερικές φορές οδηγούν τους ιδιοκτήτες σε διασώσεις.

Ένα από τους περισσότερο διανοητικούς και συναισθηματικά περίπλοκους παπαγάλους, για να συμφωνήσεις μαζί του, ο Moluccan είναι κάτι περισσότερο από ατίθασος για όλους αλλά είναι ο περισσότερο αφοσιωμένος παπαγάλος.

Λίγοι άνθρωποι μπορούν να φροντίσουν για τις πολλές ανάγκες αυτών των τέλειων πουλιών. Η απόδειξη γι' αυτό είναι το γεγονός ότι πολλοί διασωμένοι παπαγάλοι είναι περισσότερο Moluccan και Umbrella cockatoo, και η εφημερίδα ταξινομεί απ' την άλλη την εθνικότητατης "για δημοπρασία" κατ' εξοχήν γι' αυτά τα πτηνά.

Οι πιο περίεργες συνθήκες μπορούν να οφείλονται στο ότι αυτοί οι παπαγάλοι αυτοακρωτηριάζονται ή αποκορυφώνουν την ανησυχία των ιδιοκτητών τους. Η έλλειψη της απασχόλησης, οι λάθος τροφές, ή λάθος τοποθέτησή τους, τα ακατάλληλα κλουβιά και πολλά άλλα συντελούν και μπορούν να συμβάλλουν σε ένα "πρόβλημα" ενός cockatoo.

Πολλά έχουν αποτυπωθεί σε πολλές γλώσσες και προσπαθούν να λύσουν αυτά τα "προβλήματα'', και πολλά είναι χρήσιμα. Αλλά πολλά από τα ψυχοβιογραφικά έχουν αποτυπωθεί επίσης. Καθώς συνεχίζουμε να διαβάζουμε και να μελετούμε τα πάντα, μπορούμε να τους αναλάβουμε,όμως πολλοί Moluccan και Umbrella συνεχίζουν να καταστρέφουν τον εαυτό τους. Ωστόσο η "φύση" δεν διαβάζει βιβλία.

Η ουσία είναι, ότι είναι κάτι παραπάνω απ' αυτό που συναντά το μάτι, όταν λαμβάνεις υπόψιν έναν παπαγάλο, σαν αυτούς. Πολλά καταστήματα ζώων και εκτροφεία θέλουν μόνο να πουλήσουν πουλιά, και εάν γρήγορα πουν την αλήθεια, δεν θα είναι σε θέση να πουλήσουν, όσα πουλούν τώρα.

Καθώς η δημοτικότητα αυτών αυξάνεται, είναι περισσότερο δύσκολο να βρεις την αλήθεια. Να γιατί προτείνω να μιλάω με μεγάλη διάρκεια στους ιδιοκτήτες των cockatoo. (Με την μικρή διάρκεια ο ιδιοκτήτης δεν έχει το χρόνο να δει τα τελικά αποτελέσματα). Βρείτε όσο πιο πολλούς ιδιοκτήτες είναι δυνατόν και κάντε την έρευνά σας σε μέρη που δεν έχουν αδιάσειστο ενδιαφέρον στην πώληση παπαγάλων ή στην πώληση των προϊοντων για παπαγάλους. Επίσης μίλα στους πολλούς διασωμένους παπαγάλους. Θα σου δώσουν κανονικά την αληθινή βαθειά συναίσθηση, σε αυτά τα είδη και μπορεί πιθανώς να θέλεις να υιοθετήσεις αντί να αγοράσεις. Κάνοντας την έρευνά σου θα χρειαστείς πραγματικά να αποφασίσεις να αγοράσεις έναν από αυτά τα πανέμορφα αλλά επαχθή δημιουργήματα.

Παιδιά μέχρι εδώ μετέφρασα... Με την πρώτη ευκαιρία μου θα προσπαθήσω να μεταφράσω και το υπόλοιπο κείμενο αλλά δεν ξέρω πότε διότι αυτή την περίοδο έχω πολλά να κάνω.
 
Γρηγορη αν συνεχιζες πατωντας το κουμπι κατω που λεει <continue to mytoos.com> θα εβλεπες οτι δεν αναφερεται μονο στα mollucan αλλα και σε ολα τα ειδη cockatoo γενικα...
 
Γρηγορη αν συνεχιζες πατωντας το κουμπι κατω που λεει <continue to mytoos.com> θα εβλεπες οτι δεν αναφερεται μονο στα mollucan αλλα και σε ολα τα ειδη cockatoo γενικα...

Την σελίδα την ξέρω αρκετό καιρό και γνωρίζω που αναφέρεται. Την μετέφρασε και η Αναστασία πιο πάνω 😉 Συγκεκριμένα αναφέρεται στα ''αδέρφια'' Mollucan και umbrella
 
οσο ασχημο ειναι να παιρνει κανεις ενα μεγαλο σκυλι και να το κλεινει
σε ενα διαμερισμα 2χ2 αλλο τοσο ασχημο ειναι να παιρνει καποιος
ενα τετοιο πουλι και να μην διαθετει τις απαραιτητες προυποθεσεις
οπως μεγαλο σπιτι σε μη αστικη περιοχη χρονο χρημα και πολυ αγαπη...
 
Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν είναι όλα τα είδη κακατούα το ίδιο. Τα ''ιδανικότερα'', δεδομένου ότι έχει κάποιος το χρόνο να ασχοληθεί μαζί τους, είναι τα citron crested k τα lesser sulphur.Aλλά δυστυχώς ειναι στα cites 1 και απαγορεύεται να πωλούνται στην Ελλάδα.
 
Τι εννοεις ειναι στα cites1 και απαγορευονται να πωλουνται;
 
Γνωριζα για καποια πουλια που απαγορυονται σε καποιες χωρεσ οπως η αυστραλια αλλα και σε καποια <states> (sorry αλλα ξεχναω τη λεξη στα ελληνικα) της Αμερικης αλλα δεν ηξερα οτι αυτο συνεβαινε και στην Ελλαδα...

Ευχαριστω πολυ...
 
Πολυ ωραια αρθα Πωλινα... Το ενα μαλιστα απο αυτα το εχω ειδη διαβασει...
Ευχαριστω παρα πολυ...
 
η συνέχεια του post 3!

Επειδή...

Όπως ένα άτεκνο ζεύγος που σκέφτεται τι πάει να πει να έχεις παιδιά, (αλλά στ' αλήθεια δεν έχουν κάποιο στοιχείο μέχρι να το βιώσουν) πολλοί ιδιοκτήτες παπαγάλων ανακαλύπτουν τον σκληρό τρόπο επίσης. Ωωω βέβαια... Είναι θαυμάσιοι και έξυπνοι και διασκεδαστικοί. Αλλά ανάλογα με τα είδη, ένας παπαγάλος μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο, να προκαλέσει περισσότερη επιδείνωση, και να σας οδηγήσει στον εκνευρισμό σε ένα θέμα εβδομάδων! Να γιατί υπάρχουν τόσες πολλές διασώσεις παπαγάλων έξω εκεί. Φταίνε τα πουλιά; Φυσικά και όχι! Το λάθος είναι των ιδιοκτητών που τα αγοράζουν και δεν το είχαν ερευνήσει λεπτομερώς (και οι δύο θα υποστούν τις συνέπειες).

Η σωστή αντιμετώπιση... Δεν σκέφτομαι ότι τα μεγάλα cockatoos πρέπει να κρατηθούν για 90 έτη σε ένα κλουβί. Αυτά τα μεγαλοπρεπή πλάσματα αξίζουν να είναι ελεύθερα, όπως τα έχει προορίσει ο Θεός. Τώρα, που δεν αντιστέκονται, ξέρω ακριβώς ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Επίσης σημειώστε ότι δεν αποδέχομαι τη διαφήμιση. Τα περισσότερα site των παπαγάλων COM πληρώνονται από τις επιχειρήσεις προϊόντων παπαγάλων. Αυτό σημαίνει ότι το κάθε site πρέπει να είναι υπερ του παπαγάλου, αλλά το πιο σημαντικό η "υπερ ιδιοκτησία" που στη συνέχεια σημαίνει ότι όχι πάντα παίρνετε την ολόκληρη εικόνα για την ιδιοκτησία παπαγάλων και παπαγάλων. Αντέχουν να πουν όλες τις αρνητικές πτυχές επειδή έχουν χάσει τους διαφημιστές τους. Heck, είμαι υπερ των παπαγάλων, αλλά δεν είμαι υπερ της ιδιοκτησίας για τον κάθε Tom, Dick και Mary που έχει μερικά bucks, ή που είναι ακριβώς βαριεστημένοι και ψάχνουν κάτι που τους "κάνει" για μερικές ώρες ημερισίως. Υπάρχουν μερικοί καλοί "υποστηριγμένοι" ιστοχώροι έξω εκεί, αλλά οι νέοι άνθρωποι δεν έχετε μία ένδειξη, η οποία σας λέει πραγματικά την αλήθεια. Να γιατί δημιούργησα αυτή την περιοχή. Αρχίστε από εδώ και χρησιμοποιήστε τις πληροφορίες που σας παρέχω για να σας βοηθήσω να "βοτανίσετε" έξω τους κακούς κτηνοτρόφους - καταστήματα κατοικίδιων ζώων - ιστοχώρους και πολλές άλλες πτυχές της επιχείρησης των cockatoo. (Πρόκειται να χρειαστείτε όλες τις πληροφορίες και την βοήθεια που μπορείτε να πάρετε) έτσι, με αυτό στο μυαλό...

Εδώ πηγαίνουμε!

Εσείς και η καθημερινή εργασία των συζύγων σας (ή εάν είστε άγαμοι), αλλά θέλετε ένα συμπαθητικό πουλί. Ένας που θα καθίσει στο χέρι σας, και ακόμη να μιλήσει. Έπειτα ψάχνεται κάτι σαν ένα Cockatiel. Δεν ενοχλούνται πάρα πολύ από την απουσία σας, και δεν χρειάζονται πολλή προσοχή! Αλλά σας αφήνει να πείτε ότι θα μπείτε σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων (κακή ιδέα να αρχίσετε με ένα τέτοιο κατάστημα) και θα δείτε ένα όμορφο Moluccan Cockatoo, όπως απεικονίζεται παραπάνω:

Πρώτα... Καταβάλλετε ένα υψηλό χρηματικό ποσό, (2.000 δολλάρια και παραπάνω) και μερικούς μήνες αργότερα διαπιστώνετε ότι το πουλί έχει μαδήσει όλα του τα φτερά! Δεν είναι πια όμορφος! Και χειρότερος ακόμα, το νέο κατοικίδιο ζώο σας κραυγάζει τις δυνατότερες κραυγές που έχετε ακούσει ποτέ στη ζωή σας! Οι γείτονές σας παραπονιούνται τώρα! Και αναρωτιέστε τι πήγε στραβά. *Σημείωση: Υπάρχει μια διαφορά σε ένα cockatoo που κραυγάζει και σε ένα cockatoo που "παρουσιάζει" το Α, "παρουσιάζοντας" το cockatoo, να είναι ευτυχισμένο cockatoo και να είναι ότι θέλετε! Κάνουν συνήθως αυτό δυο φορές τη μέρα για περίπου 5 λεπτά ή έτσι. Ναι... Είναι εξίσου δυνατός σαν την κραυγή ενός Cockatoo. Γνωρίστε εντούτοις ότι τα μωρά των cockatoos είναι ήρεμα, και χαδιάρικα! Δεν θα κάνουν πολύ θόρυβο για ένα έτος ή και περισσότερο. Και οποιοδήποτε κατάστημα κτηνοτρόφων ή κατοικίδιων ζώων που θα σας πωλούσε ένα μωρό cockatoo (ομπρέλα ή moluccan) κάτω από 6 έως 7 μήνες της ηλικίας είναι μια θέση που αποφεύγεται με όλο το κόστος! Αυτοί είναι μύλοι πουλιών, και προκαλούν περισσότερη ζημία σε αυτά τα πλάσματα μακροπρόθεσμα από τίποτα που μπορώ να σκεφτώ.

Εντάξει

Στην περίπτωση ενός μεγάλου Cockatoo, εάν τους θεωρείτε ως παιδιά έπειτα αρχίζετε να παίρνετε τη μεγάλη εικόνα. Δεν θα κλειδώνατε ένα παιδί σε ένα κλουβί και δεν θα πηγαίνατε να εργαστείτε, και τόσο ούτε εσείς αφήνετε μέγαλα Cockatoos μόνα κάθε μέρα. Συστήνω να είναι κάποιος κατ' οίκον τις περισσότερες ώρες για να σκεφτεί να αγοράσει ένα Cockatoo. Είναι οι συναισθηματικότεροι όλων των ειδών. Σε αντάλλαγμα για τις "αγκαλιές", θα απαιτηθεί να επιστρέψετε την εύνοια με την πολύωρη ασχολία μαζί τους. "Τις περισσότερες φορές" εντούτοις δεν σημαίνι 8 ώρες ημερισίως. Συγχρόνως, 8 ώρες ημερισίως μακριά από το σπίτι λόγω της εργασίας σας είναι πάρα πολύ. Μην το δοκιμάσετε. (Έχετε πραγματικά χρόνο για αυτό; )

Τώρα, γιατί είναι σαν παιδιά; Γιατί δεν τους επιτρέπουμε να είναι πουλιά! Δεν τους παρέχουμε τα μεγάλα υπαίθρια κλουβιά που χρειάζονται πραγματικά. Δεν κρατάμε την απόσταση για να μην δεθούν μαζί μας πολύ και πηγαίνουν όπου πάμε κι εμείς. Αυτά τα πουλιά συνδέονται τόσο γρήγορα με τους ανθρώπους, έτσι κέρδισαν το όνομα "πουλιά Velcro". Γιατί; Επειδή όταν το μόνο που έχουν είναι εκείνος, ο έξοχος ευφυής εγκέφαλος και... Μένουν σ' εκείνο το σπίτι με εσάς... Νιώθον ατονία σε εκείνο το κλουβί για να τα κοιτάτε εσείς... Τότε εσείς είστε αυτοί που πρέπει να τους παρέχετε όλη την διασκέδαση και τις αλληλεπιδράσεις που χρειάζονται. Γι' αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να τον αποκτήσουν. Επειδή εάν δεν μπορείτε να του παρέχετε όλα τα παραπάνω, κάνετε ένα παιδί τέρας, και αυτό το παιδί θα είναι 2 χρονών για 90 έτη. Πόσο χρονών είστε τώρα;

Πράγματα που δεν σας λένε...

Πάμε να συζητήσουμε για τη συντήρηση και τις ιδιορρυθμίες; Φυσικά πρέπει να έχουν πολλά ακριβά παιχνίδια (εκτός αν τα φτιάχνετε μόνοι σας) για να τους κρατήσετε απασχολημένους! Πρέπει επίσης να έχουν ένα πολύ μεγάλο κλουβί. Αυτό θα σας στοιχίσει περίπου 800.000 ή και περισσότερα δολλάρια. (Το φθηνότερο κλουβί Α είναι άχρηστο!) Σημείωση πάλι: Ένα μεγάλο cockatoo χρειάζεται πραγματικά ένα πολύ μεγάλο κλουβί, όχι μόνο ένα απλό κλουβί, και ποτέ μην προσπαθήσετε να βάλετε ένα μεγάλο παπαγάλο σε ένα μικρό κλουβί.

Κατόπιν, εκείνη η σκόνη των Cockatoo, πολύ απ' αυτή! Έχεις εσύ ή κάποιος από την οικογένειά σου αλλεργίες; Λανθασμένο πουλί!

Και... Τα Cockatoos έχουν πολύ μακριά φτερά στο κεφάλι τους που τα καθιστά απρόσιτα. Αν έχετε μόνο έναν Cockatoo, σχεδιάστε να "φτιάχνετε" το κεφάλι του κάθε λίγες μέρες. Αυτό κάνει δύο πράγματα: Βοηθά στην ενασχόλησή του και είναι η καλύτερη πρακτική ανάμεσα στο πουλί και εσάς. Τίποτα δεν το χτυπά.

Κατόπιν, είναι και τα παιδιά σας... Τα Cockatoo κανονικά δεν συμπαθούν τα μικρά παιδιά. Έχω δει "κανονικά" Cockatoos να επιτίθονται σε μικρά παιδιά για κανέναν λόγο. Είναι επειδή τα παιδιά είανι γρήγορα ή επιπόλαια; Είναι η φωνή τους ή οι ιδιομορφίες τους; Δεν γνωρίζω την απάντηση σε αυτό. Όλοι ξέρουν ότι ακόμα κι αν το Cockatoos σας (ή οποιοσδήποτε παπαγάλος) είναι συμπαθητικό στα παιδιά σας, μην τους επιτρέψετε ποτέ να πάνε κοντά του το πρόσωπό τους, χωρίς πλήρη επίβλεψη, ακόμα και τότε παίρνετε κάποιο ρίσκο. Η πλαστική χειρουργική επέμβαση δεν είναι κάτι το οποίο θέλετε να υποστεί το παιδί σας! Είναι δικιά σας η κλήση!

Πόσο περίπου φαγητό; Κανένας σπόρος...όχι όχι!

Μαγείρεψτε γι' αυτούς! Αυτό είναι το σωστό! Τα πράσινα φασόλια, το καλαμπόκι, τα καρότα (οποιοδήποτε λαχανικό), τα καφετί φασόλια, το ρύζι και η λίστα συνεχίζεται... Κατόπιν οι αναφερόμενοι σβόλοι ή chows, φρούτα και καρύδια και ούτω καθεξής. Πήρατε μια γεύση; Είστε σίγουροι ότι θέλετε να το κάνετε;

Αλλά όπως είπα νωρίτερα, το σημαντικότερο είναι ο χρόνος που πρέπει να τους αφιερώσετε! Πρέπει να τους βγάζετε έξω κάθε μέρα (συνήθως, αρκετές φορές ημερισίως) και να παίζετε μαζί τους! Ακριβώς όπως με ένα παιδί! Παρακαλώ λάβετε υπόψη σας ότι μιλώ για μεγάλο Cockatoo εδώ. Άλλοι παπαγάλοι είναι αρκετά διαφορετικοί. Κάντε έρευνα για διάφορα είδη και ρωτήστε τους ανθρώπους, που είναι οι ιδιοκτήτες τους, να μην τους πουλήσουν...

Ειδική σημείωση στις κυρίες:

Τι συμβαίνει εάν μείνετε έγκυος; Οι περισσότεροι Cockatoos αναγκάζονται να αγαπήσουν το σπίτι τους λόγω της εγκυμοσύνης όχι από τίποτα άλλο (εκτός από το διαζύγιο) λόγω του γεγονότος ότι τώρα η γυναίκα έχει ένα νέο ενδιαφέρον στο οποίο πρέπει να εστιάσει, και δεν τους χρειάζεται. Οι απαιτήσεις 2 μωρών... Ο θόρυβος που κάνει το Cockatoo μπορεί να τρομάξει το νεογέννητο...ή ο πιθανός κίνδυνος ενός μεγάλου ζηλότυπου πουλιού στο ίδιο σπίτι με ένα μωρό.. Σκεφτείτε αυτά τα πράγματα σε περίπτωση που μείνετε έγκυος. Σε περιπτώσεις διαζυγίου, πολλές προηγούμενες μητέρες-νοικοκυρές πρέπει να εισαχθούν στο εργατικό δυναμικό, και πολλές να μετακομίσουν από μια μονοκατοικία σε ένα διαμέρισμα. Αυτό είναι ένα διπλό θανάσιμο χτύπημα και το πουλί πρέπει να φύγει. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα που πρέπει να σκεφτείτε από πριν. Έτσι σας ρωτάω για να σκεφτείτε τις πιθανότητες κάτω στο δρόμο, και να προσπαθήσετε να σκεφτείτε τι θα κάνετε εάν... (Προσπαθήστε να έχετε ένα δεύτερο σχέδιο για όλες τις περιπτώσεις)

Τώρα...ρώτα τον εαυτό σου αυτές τις ερωτήσεις

1. Η ιδιοκτησία ενός πουλιού μπορεί να κοστίσει χρήματα. Οι τροφές, τα παιχνίδια και οι κτηνίατροι μπορούν σύντομα να προσθεσθούν. Έχετε έναν πτηνίατρο στην περιοχή σας;

2. Πολλά πουλιά περνούν μια περίοδο ρύθμισης. Μπορούν να σας δαγκώσουν ή να σας αποφεύγουν. Έχετε την υπομονή να συμφιλιωθείτε με αυτό χωρίς να αποθαρρυνθείτε; Μπορεί να πάρει ένα μακροχρόνιο διάστημα εάν τα πουλιά δεν διαχειρίζονται σωστά.

3. Ένας παπαγάλος μπορεί να ζήσει από 10 έως 90 έτη. Μπορεί να είναι ένα κατοικίδιο ζώο διαρκείας. Είστε έτοιμοι γι' αυτό; Και τι θα συμβεί στο πουλί αν πεθάνετε; Σκεφτείτε το!

4. Όταν πηγαίνετε διακοπές, ποιος θα φροντίσει το πουλί; Πολλοί άνθρωποι φοβούνται τους μεγάλους παπαγάλους. Τι θα γίνει εάν το πουλί βγει έξω απ' το κλουβί του; Θα μπορέσουν να το χειριστούν;

5. Έχετε χρόνο για να αφιερώσετε στο πουλί; Θα είστε ικανοί να παίξετε μαζί του κάθε μέρα, και ίσως να το αφήσετε να πετάξει ακίνδυνα; Το πουλί θα έχει περισσότερο χώρο σε σχέση με το κλουβί του;

(Γνωρίστε επίσης ότι τα Cockatoos είναι πολύ ενεργές για να καθίσουν σε μια θέση. Μόλις αφήνετε το δωμάτιο, είναι outta εκεί!)

6. Έχετε το δωμάτιο για ένα μεγάλο κλουβί; Και τι γίνεται με τις βρωμιές εδώ κι εκεί; Σκεφτεστε την μερική καταστροφή στα πράγματα του σπιτιού σας; Θα συμβεί, πιστέψτε με! (ίσως περισσότερη καταστροφή.)

7. Είναι κανένας στην οικογένειά σας αλλεργικός στα φτερά και στην περίπτωση που το Cockatoo παράγει πολλή σκόνη; (Πώς νομίζετε ότι μένουν τόσο άσπροι; )

8. Έχετε άλλα κατοικίδια ζώα στο σπίτι; Θα μένουν μαζί με το πουλί σας; Οι γάτες μπορούν να σκοτώσουν ένα πουλί μόνο με το σάλιο τους. Είστε πρόθυμοι να το διακινδυνεύσετε;

9. Οι παπαγάλοι κανονικά είναι πολύ ντροπαλοί στα μικρά παιδιά και δεν σας προτείνω να αγοράζετε μεγάλους παπαγάλους όσο τα παιδιά σας είναι σε παιδική ηλικία. Αλλά αν δώσετε σε ένα παιδί ένα πουλί είστε πρόθυμοι να πάρετε την ευθύνη αν το παιδί ασχολείται μαζί του ελάχιστα ή αν κουράζει το πουλί; Αν συμβεί είναι δικό σας το λάθος!

10. Ξεχάστε τα πάντα που ξέρετε για τα κατοικίδια ζώα όταν ασχολείστε με τα πουλιά. Πολλά πουλιά είναι εξίσου συναισθηματικά με τους ανθρώπους. Μπορείτε να συμφιλιωθείτε με αυτό; Μπορείτε να συμφιλιωθείτε με τον σύζυγο/ την σύζυγο/ τα παιδιά; Αν όχι, καλύτερα μην ασχοληθείτε με παπαγάλους! (Δείτε τη σελίδα συμπεριφοράς)

*Μερικοί ιδιοκτήτες πουλιών θα βλέπουν την σελίδα υπερβολικά αρνητική...

Πριν πάρω το Cockatoo μου έκανα μεγάλη έρευνα γι' αυτό το είδος. Κατόπιν, βρήκα αυτή τη σελίδα και μετά είπα Θεέ μου δεν μπορεί οι άνθρωποι να μην λένε τίποτα ωραίο γι' αυτά τα πουλιά, αυτοί είναι τόσο αρνητικοί. Ήμουν λάθος! Η κατοχή ενός cockatoo σας κα΄νει πραγματικά να σκεφτείτε δυο φορές και να θελήσετε πραγματικά να τα διαβάσετε όλα. Τώρα έχω μάθει να διαβάζω ότι βρίσκω μπροστά μου.

*Προσπαθώ να μην είμαι, αλλά οι άνθρωποι με καλούν και στέλνουν μήνυμα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάθε εβδομάδα με την ίδια ιστορία: "Δεν είχα καμιά ιδέα γι' αυτό που έπαιρνα!". Μου λένε ότι τα πουλιά τους κραυγάζουν συνεχώς... Μαδάνε τα φτερά τους...ή χειρότερα (μέχρι να αιμορραγήσουν και να οδηγηθούν στον θάνατο) Τώρα, είναι εδώ μια ερώτηση που έλαβα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο πρόσφατα: "Γιατί υπάρχει μια τέτοια διαφορά μεταξύ των Moluccan Cockatoos (ή των cockatoos γενικά) και Macaws ή άλλων παπαγάλων; Δεν είναι άγρια ζώα κι αυτά;"... Η απάντησή μου: Λοιπόν... Μου αρέσει να λέω ότι όλα τα πουλιά είναι πουλιά. Πραγματικά, τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι περαιτέρω από την αλήθεια. Η διαφορά μεταξύ ας πούμε... Κοινού finch και ένα παπαγάλου, είναι σχεδόν η ίδια διαφορά, όπως η διαφορά μεταξύ ενός σκουληκιού και ενός σκυλιού. Η διαφορά μεταξύ του "μέσου" παπαγάλου και ενός μεγάλου cockatoo είναι σχεδόν η ίδια, όπως η διαφορά μεταξύ ενός σκυλιού και ενός ανθρώπου ηλικίας 3 ετών. Με άλλα λόγια, εκεί είναι μια μεγάλη διαφορά. Οι ιδιοκτήτες των cockatoo θα βεβαιώσουν αυτό το γεγονός. Πείτε στους λαούς να γυρίσετε την ένταση του ήχου για την αληθινή εμπειρία των Cockatoo. Τον Cockatoo που πήρα (ακόμα έναν) ακρωτηριάζοντας έναν moluccan χθες και έλεγξα τα μηνύματα για να βρω ακόμα έναν άλλο που με θέλει για να τον πάρει. Pluckers, φωνακλάδες, biters, mutilators, δολοφόνοι συντρόφων... Που είναι ευτυχείς όταν δουν κάποιον να λέει κάτι όπως πραγματικά είναι. Χρόνια πριν πήρα πολλά ανεπιθύμητα conures από τίποτα άλλο, σήμερα, είναι κορυφή η λίστα των cockatoos. Διάσωση παπαγάλων Dee, MD.

Σας παρακαλώ...ραγίζει η καρδιά μου να βλέπω τα τελικά αποτελέσματα από το τι μπορεί να γίνει, όταν κάποιο άτομο δεν έχει κάποιο στοιχείο. Και ξέρω ότι μετά από όλα αυτά, μπορεί να είναι δύσκολο να πεισθούν ότι οι παπαγάλοι είναι τα πιο θαυμάσια ζώα στη γη. Αλλά είναι ή μπορούν να είναι...όλα εξαρτώνται από εσάς!

Κλείνοντας: Μην γίνεις ένας από αυτούς τους "φτωχούς" ανθρώπους που μου στέλνουν γράμματα σαν αυτό:

"Ευχόμαστε να είχα δει το site σας 5 1/2 χρόνια πριν πάρουμε τον Moluccan. Αυτά είναι όμορφα πουλιά και σφουγγάρια αγάπης, όπως όλοι αναφέρετε. Αλλά είναι σαν Jackel/Hyde. Είμαι εξαιρετικά αναστατωμένος. Έπρεπε να σταματήσω το M2 μου την προηγούμενη βδομάδα σε ένα μέρος διάσωσης μετά να είσαι το έλαχιστο 3 φορές στο πρόσωπο. Ένας που με έστειλε στο E.R. Έχω δαγκωθεί αμέτρητες φορές στα χέρια, στις άκρες των δαχτύλων και στην πλάτη. Χτύπησε επίσης στη γωνία του ματιού μου δυο φορές (δόξα το Θεό είχα τα γυαλιά μου πάνω ή θα έχανα ένα μάτι) εγώ έχω χαραχτεί και έχει χαραχτεί γύρω από το σπίτι. Τώρα, δεν είναι το πουλί σαν να με μισεί. Στην πραγματικότητα σκέφτεται ότι είμαι ο σύντροφός του. Θα μισούσα να ήμουν κάποιος που μίσησε! Και όταν είναι "η στιγμή του μήνα" για μενα θα έπρεπε να τον είχα κρατήσει στο κλουβί του. Αυτά τα πουλιά έχουν ένα ισχυρό μεγάλο ράμφος και μπορούν να τεμαχίσουν μέσω των ανθρώπινων χειλιών, όπως ένα μαχαίρι το λιωμένο βούτυρο. Τον αγαπώ αλλά για την ασφάλειά μου τον έδωσα επάνω. Ανέφερα το μάδημα και την κραυγή; Θα μπορούσα να τα ανεχτώ αλλά όχι και τις επιθέσεις. Επίσης είμαι βραχνός από τότε που τον πήρα και μπορώ μετά βίας να αναπνεύσω απ' την μύτη μου. Το ξέρω ότι όταν βλέπετε έναν από αυτούς τον "ερωτεύεστε" αλλά οι άνθρωποι χρειάζεται να διαβάσουν αυτό το site πριν πάρουν έναν." Nicole

Φανείτε λαοί...

Μόνο το 10% των ιδιοκτητών παπαγάλων εκεί έξω είναι πραγματικά σε θέση να καλύψουν όλες τις ανάγκες ενός μεγάλου πουλιού. Και ελπίζω ότι είστε μέσα σ' αυτούς. Πολλοί σκέφτονται ότι είναι, και πολλοί προσπαθούν. Αλλά πραγματικά πρέπει να διαθέτετε ελεύθερο χρόνο, υπομονή και αφθονία αγάπης. Αλλά αν είστε ο "μέσος" αγοραστής, επίσης θα τρέχετε στις αγγελίες, όπως αυτούς θα βοηθάτε στην καταστροφή οποιαδήποτε μελλοντικής εμπιστοσύνης που θα μπορούσε να σας είχε το πουλί. Απ' την άλλη, ενδεχομένως το πουλί θα ήταν πολύ καλύτερα χωρίς την δική σας παρουσία στη ζωή του. Παρακαλώ σκεφτείτε προσεκτικά για το τι είστε έτοιμοι να κάνετε. Σώστε την λύπη του πουλιού αλλά και την δική σας. Θέλετε να δείτε το πρόσωπο της κατάχρησης και της ικανοποίησης; Κλικάρετε εδώ!


Συγνώμη που δεν σας το μετέφρασα πιο πριν, αλλά δεν προλάβαινα λόγω υποχρεώσεων!
 
Back
Top