Αναπαραγωγή Εφταιγε η υγρασια για τα νεκρά πουλάκια μέσα στο αυγό;

CANARIANOR

PB New Member
Εγγραφή
17 Φεβ 2013
Μηνύματα
16
Πόλη
Θεσσαλονίκη
Σημερα ανοιξα τα δυο αυγα της καναρας την 16 μερα για να δω γιατι δεν βγηκαν.Αυτο που ειδα ηταν πληρως ολοκληρωμενα πουλακια με σπαΣμενη την μεβρανη του αεροθαλαμου και στο ενα αυγο το τσοφλι λιγο ραγισμενο, αλλα δεν καταφερε να βγει. Το πρωτο αυγο λογω των ημερων που ειχαν περασει ηταν εντελως στεγνο μεσα με τον νεοσσο και το αλλο με παχυρευστο κιτρινο υγρο και τον νεοσσο επισης ολοκληρωμενο. Το ερωτημα μου ειναι: εφτεγαι σιγουρα η υγρασια;..ψηλη ή χαμηλη΄και αν πως μπορω να το αντιμετωπησω στην επομενη γεννα;Επισης δοκημασα τις 3 τελευταιες μερες μπανιερα για αυξηση υγρασιας αλλα η θυληκια δεν μπαινει; Τελος υπαρχει κατι αλλο που μπορει να φταιει εκτος απο την υγρασια(πχ. σλκηρο κελυφος αυγου, πως το αντιμετωπιζουμε 😉; Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων για της απαντησεισ σας;
 
Η φύση είναι σκληρή Άρη.. Δυστυχώς καναρινάκια που δεν καταφέρνουν να βγουν από το αυγό σημαίνει ότι δεν είναι δυνατά να ζήσουν και να επιβιώσουν... Η φύση κρατάει τους πιο δυνατούς γεννήτορες ώστε να βελτιώνεται συνεχώς... Δυστυχώς δε γνωρίζω τι μπορεί να φταίει και τι πρέπει να κάνεις την επόμενη φορά... ☹ Πολύ κρίμα!
 
αρη εχω ακουσει και εχω χρησιμοποιησει με επιτυχια τη βρεγμενη πετσετα πανω απο τη φωλια τις τελευταιες μερες που ειναι να πεταχτουν οι νεοσσοι. Και πραγματικα βοηθαει. Δεν νομιζω οτι η υγρασια ειναι το προβλημα, εκτος αμα δρα αρνητικα, οτι υπαρχει στο χωρο συνεχεια και εχει αθροιστικο παραγοντα στο τελος.
 
Back
Top