Ασθένειες Εφυγε ο Φραζάκος μου

• Θεματοθέτης Θεματοθέτης redbird
  • Ημερομηνία Ημερομηνία
Πόλη
Αθήνα
Καλημέρα. Ξύπνησα σήμερα και με περίμενε μια πολυ δυσάρεστη έκπληξη. Το ασπρο μου το καναρινάκι πέθανε! Και δεν ήταν ούτε πολύ μεγάλο σε ηλικία ούτε αρρωστο. Εχτές όλη μέρα κελαηδούσε.

Βέρρα λυπάμαι για την απώλειά σου...

Μήπως μπορείς να μας περιγράψεις τι είχε προηγηθεί, συμπτώματα, κάποιες παρατηρήσεις σου και γενικά τη σειρά των γεγονότων μέχρι τη δυσάρεστη κατάληξη;

κριμα για τον φιλαρακο σου βερα☹. Παντως και μενα με προβληματιζει το ξαφνικο της υποθεσης. Ενα καναρινακι που εχει προβλημα ειναι λιγο δυσκολο εστω και στα τελευταια του να μην το δειξει και ενα εχει κεφια να κελαηδαει. Τουλαχιστον οταν βρισκεται στην αιχμαλωσια γιατι σε αρκετους ειναι γνωστο το " τα πουλια πεθαινουν τραγουδωντας >. Αν και δεν ειμαι σιγουρος οτι και αυτο ισχυει

Λυπάμαι για το καναρινάκι σου.. Αλλά πώς έτσι ξαφνικά; δεν είχες παρατηρήσει κάτι;

Kριμα το καημενο το καναρινακι. ☹ Μηπως ειχε κατι η τροφη του;

Κριμα το καημενο ☹. Μηπως ειχες το κλουβακι του εξω κ το αφησες εξω το βραδυ και το τρομαξε κατι;

To καναρινάκι το έχω συνέχεια μέσα. Δεν μου είχε δώσει κάποιες ενδείξεις για να με ανησυχισει. Κελαηδούσε σαν τρελλό όλες αυτές τις μέρες.Απο τροφή μόνο καναβούρι το οποίο το είχα αγοράσει απο σούπερ μάρκετ γιατί ήταν Τετάρτη και τα πετ ήταν κλειστά! Ούτε φουσκώμενο ήταν ούτε άκεφο... Θα σκάσω...

Ισως επαθε τροφικη δηλητηριαση ο καημενουλης. Πολυ λυπαμαι ☹

To καναρινάκι το έχω συνέχεια μέσα. Δεν μου είχε δώσει κάποιες ενδείξεις για να με ανησυχισει. Κελαηδούσε σαν τρελλό όλες αυτές τις μέρες.Απο τροφή μόνο καναβούρι το οποίο το είχα αγοράσει απο σούπερ μάρκετ γιατί ήταν Τετάρτη και τα πετ ήταν κλειστά! Ούτε φουσκώμενο ήταν ούτε άκεφο... Θα σκάσω...

Aυτο το μόνο καναβούρι και μάλιστα απο σουπερ μάρκετ είναι λίγο ύποπτο. Είχε ημερόμηνία λήξεως; Ηταν καθαρή η τροφή; Δεν είχες άλλη τροφή στις ταίστρες; Αν μαλιστα το συνδυάσεις με κάποιο λαχανικό που δεν πλυθηκε καλά...🙄

Καλημέρα. Δεν έβαλα καθόλου λαχανικά ούτε αυγό. Ούτε εγω ήθελα να πάρω απο μάρκετ αλλά δεν είχα καθόλου. Την τροφή βεβαια την πέταξα και ευτυχώς το δεύτερο καναρινάκι που έχω είναι μια χαρά. Οσο για την ημερομηνια είχε μεγάλο περιθώριο, αλλά δεν έχω και μεγάλη εμπιστοσύνη σε οτι γράφουν! Ο μόνος ασφάλης τρόπος είναι να φυτεύουμε εμείς καναβούρι αλλά αυτό απαγορεύεται!

Πρόσεξε, διότι αν και το άλλο πουλάκι τρώει ΜΟΝΟ καναβούρι σε κάποιο χρονικό διάστημα το συκώτι του θα εκραγεί.☹

Μειγμα σπόρων τους δείνω, αυγουλάκι, μήλο, μαρουλάκι, καρότο. Οτι θες τρώνε.Αλλά στα μαρκετς έχει σκέτο καναβούρι το οποίο και το πέταξα!

Kριμα για το πουλακι σου...☹Δυστηχως ολα εχουν ενα τελος.Αλλα φυσηκα εξαρτατε απο τις σηνθηκες και το τελος του φιλαρακο σου ειναι πολυ παραξενο... Καποτε σε ενα θεμα μιλουσαμε για μια ασθενεια που δεν εχει συμπτωματα και οτι απλος πεθενει το πουλι. Δεν μπορω ομως να το βρω αν καποιος θυματε αν μπορει ας το βαλει.

Back