Γενικά 'Εχασα το καναρίνι μου από επίθεση

giannis15

PB New Member
Εγγραφή
22 Φεβ 2009
Μηνύματα
14
Πόλη
Καλλιθέα
Σημερα εχασα τον φιλο μου.
Ειχα ενα αρσενικο και ενα θυλικο, αυτο το διαστημα ειχαν τρια αυγουλακια.Αυτος αν και δεν εχω καθολου γνωση απο πουλακια ειχα καταλαβει οτι ηταν αριστος, καθως καθοταν παντα διπλατης την ταιζε στο στομα, της τραγουδουσε την αγαπουσε το εβλεπα απο τον τροπο που της φεροταν.
Ομως σημερα καθως θα ερχονταν οι κουμπαροι μας και δεν μου αρεσουν τα "ματια τους" ειπα να τα προτατεψω.
Ετσι τα πηγα στην πεθερα μου στον τριτο οροφο στην ιδια πολυκατοικια. ΤΙ ΤΟ ΗΘΕΛΑ.
Οταν πηγα μετα απο τρεις-τεσερις ωρες βρηκα το αρσενικο κοματια στην οροφη του κλουβιου. Το κεφαλακι του μονο ηταν μεσα σφυνομενο στο συρμα.
ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ.
ΠΟΙΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ.
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΟΧΤΟΥΡΕΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
 
δεκαοκτουρα δεν ηταν...
καποιο αρπακτικο, αλλα δεν φτεει το αρπακτικο, αυτο το ενστικτο του ακολουθισε...
λυπαμε για το πουλακι☹...
αλλα την επομενη φορα ποιο προσεκτικος... Και ασε τις απαντισεις... 😉
 
Λυπαμαι για την απωλεια σου και ακταλαβαινω τη στεναχωρια σου. ☹

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΟΧΤΟΥΡΕΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
Αυτο το δηλωνεις σε εμας η στις δεκαοχτουρες; Πιστευω πως τετοια σχολια δεν τιμουν κανεναν να τα κανει. Το "παρα φυσιν" στην ολη υποθεση δεν ειναι το αρπακτικο πουλι που εφαγε το καναρινι σου αλλα το οτι το κανρινι βρισκοταν μεσα σε κλουβι και δεν μπορουσε να πεταξει και ετσι αποτελουσε ευκολη λεια για τα αρπακτικα πουλια.

https://community.petbirds.gr/threads/Ιπτάμενοι-κίνδυνοι.63/ διαβασε λιγο αυτο. Πρεπει εσυ να μαθεις να προφυλασσεις τα πουλια σου καλυτερα και ασε τα αγρια αρπακτικα πουλια η τους αλλους θηρευετες να ζησουν ετσι οπως τα εφτιαξε η φυση. 😉
 
Καταρχήν όπως σου είπαν οι δεκαοχτούρες δεν είναι αρπακτικά πουλιά.
Οσο για αυτο τι να πω... Ας το αφήσω ασχολίαστο καλύτερα...
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΟΧΤΟΥΡΕΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...
 
ωχ φιλε λυπαμαι πολυ τοχω παθει και εγω.. Δεν ηταν δεκαοχτουρα 1000 τα εκατο μαλλον ηταν γερακι. Αν δεν ταχες παει στην πεθερα σου παλι θα την παταγες απλα το αρπακτικο θα κατεβαινε εναν οροφο. Προσεχε τωρα βαλε κατι προστατευτικο απο πανω γιατι θα σου ξαναρθει το πουλι τωρα που βρηκε ευκολη τροφη.. Βαλε καποια σιτα
 
λυπαιμε παρα πολυ απο ντο δυσαρεστο αυτο γεγονος σου. Το εχω παθει και εγω απο γατα και την ειδα να τρωει το αγαπημενο μ αρσενικο καναρινακι μονο ενα πουλακι ηταν μεσα απο τα τρια ο παπαγαλινος μου που φωναζε παραπολυ. Το αν το βλεπεις στα ματια σου ειανι πολυ τραγικο και λυπητερο θεαμα.ηθελα να την κοπανησω μα δεν το εκαν δεν μου πηγαινε η καρδια. Αν και ακομα αν την εβλεπα που δεν ειμαι τοσο ευαισθητος θα της εδινα να καταλαβει. Αλλα δεν ειανι αυτος ο σωστος ττροπος. Παρε ειδικα μετρα γιατι θα εχει καλομαθεικαι θα ερχεται. Και να προσεχει τι γινεται εξω τακτικα
 
Ξερω οτι αυτο που ειδα με εκανε να γραψω με αυτο τον τροπο.
Τωρα μετα απο τις ωρες που περασαν αρχιζω να καταλαβενω οτι θα πρεπει να ειμαι πιο προσεκτικος. Ομως στεναχορηθηκα παρα πολυ, δεν το περιμενα αυτο το υπουλο χτυπημα.
 
αν και αργα 8α επρεπε να γνωριζεις οτι σε περιοδο επωασης δε μετακινουμε το κλουβι. η καναρα συνεχιζει μετα την απωλεια τουλαχιστον ή τα παρατησε;
 
Στεφανε απο οτι ειδα, αν και ειναι πολυ προσφατο οταν την εφερα στο χωρο της εκατσε κανονικα στα αυγα της, τωρα τι γινει αυριο θα δουμε...
 
Θα ηθελα να πω μερικα πραγματα εδω για τις δεκαοχτουρες.
Ειμαι απο αυτους που αγαπουν ολα τα πτηνα καθως και ολα τα ζωα.
Σεβομαι καθε τι ων.
Ειμαι απο αυτους που προστευουν περιθαλπουν κ.λ
ΑΛΛΑ ΞΑΝΑΛΕΩ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ
 
Συμφωνο Δημητρη, τωρα πια το καταλαβα και δεν εχω τιποτα ενατιον κανενα.
Απλα καταλαβα οτι επρεπε να ειμαι πιο πρεσεκτικος.
Δεν θα μπορουσα ομως να εχω προβλεψει αυτο που συνεβει
γιαυτο τα εχασα.
 
Γιάννη δεν είχες διαβάσει το πιό πάνω; Επίσης σε αρκετά άλλα άρθρα στο Φόρουμ "Αποχαιρετισμοί πουλιών", με λύπη, περιγράφουν φίλοι - μέλη, παρόμοια περιστατικά με αρπακτικά, που επιτίθενται σε κλουβιά με αφύλαχτα πουλάκια! Εύχομαι να μη ξανασυμβεί!
 
ΤΡΟΜΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ.

Πίστεψε το λάθος σου για να μην το ξανακάνεις!

ΠΟΙΟ ΤΕΡΑΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ.

Τέρατα δεν υπάρχουν, παρα μόνο στα παραμύθια!


ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑΟΧΤΟΥΡΕΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ...

Και τέλος οι δεκαοχτούρες δεν πειράζουν,ήταν κάποιο αρπακτικό,τι θα του κάνεις,θα το πυροβολήσεις; Σοβαρέψου λίγο και γίνε πιό υπεύθυνος με τα πτηνά σου όσον αφορά την προφυλαξή τους!
 
μα αποκλειαιται να στο σκοτωσε και να τοφαγε δεκαοχτουρα.. Ειναι κατι παρομοιο με κατσικα να φαει προβατο..

Κρίμα για το πουλάκι αλλά συμφωνώ οτι αποκλείεται να ήταν δεκαοχτούρα. Η μητέρα μου εχει στην αυλή δυο καναρίνια και αρκετές δεκαοχτούρες που τους πετάει συνέχεια ψίχουλα και όμως ποτέ δεν πειράξανε τα κλουβιά. Έρχονται, τσιμπολογούν και φεύγουν.
 
Φίλε το έχω πάθει και εγώ και ξέρ πως είναι. Έχω γράψει για αυτό σε ένα παλαιότερό μου θέμα με τίτλο Το καναρίνι μου φαγώθηκε απο γεράκι. Τους έβαλα ένα δυχτάκι από πάνω και όταν ξαναήρθε μπλέχτηκε στο δίχτυ, τρώμαξε και δεν ξαναήρθε.
 
Γιωργο σ ευχαριστω για το σχολιο σου.
Θα ηθελα μονο να σου πω οτι μαλον δεν διαβασες ολες τις καταχωρησεις μου.
Τελος θελω να σου πω οτι πριν ενα χρονο ειχα μαζεψει απο το δρομο ενα καναρινι.
Μια μερα λοιπον βγαινοντας στην βεραντα ειδα πανω στο κλουβι του μια δεκαοχτουρα να το περιεργαζετε, το καναρινακι ηταν τοσο τρομαγμενο που χτυπουσε πανω στο κλουβι με τοση δυναμη που εσπασε τελικα το ποδι του. Για το υπολοιπο διαστιμα της ζωης του (οχι μεγαλο) εζησε με το ενα ποδι, ηταν πολυ ασχημο γιατι κουραζονταν κ.λ
Καταλαβες γιατι υποψιαστικα αμεσα αυτες καθως δεν μπορουσα να πιστεψω οτι στην Καλλιθεα υπαρχουν αρπαχτικα.

ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
 
Δεν σε κατηγωρώ και συμφωνώ μαζί σου για τι δεκαοχτούρες. Πρίν 2 βδομάδες ανοίγω την κουρτίνα του παραθύρου και βλέπ μια δεκαοκτούρα να έιναι έτοιμη πετώντας να προσγειωθεί πάνω στο κλουβί. Με το που με είδε χέστηκε πάνω της και κατευθείαν άλαξε πρεία.
 

Σχετικά θέματα

Back
Top