Γενικά Εχασα το πρωτο κοκκινο καναρινι

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης Ariadnh
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

Ariadnh

PB Known Member
Εγγραφή
1 Απρ 2014
Μηνύματα
3.046
Πόλη
Κύπρος
Καλησπερα. Χθες εφυγα απο το σπιτι για να μεινω στο αλλο μου χωριο. Για μια μερα! Γεμισα τις ταιστρες, τις ποτιστρες.. Σημερα επεστρεψα. Βρηκα στο πατωμα του κλουβιου νεκρο το πρωτο μου κοκκινο καναρινι.. Καθε πρωι βαζω στα καναρινια νερο για να κανουν το μπανιο τους.. Σημερα δεν εβαλα επειδη απουσιαζα.. Ηταν η πιο ζεστη μερα του καλοκαιριου.. Ισως να πεθανε απο την ζεστη.. Οταν τον εψαξα ομως ειδα ενα ογκο στην κοιλια.. Δεν μου εδειξε πως πονουσε.. Καθε μερα καθομαι και τα χαζευω. Ειμαι χαλια ☹
 
Οχι. Δεν εχουν αμεση επαθη... Πρεπει να ειναι αυτος ο ογκος που εκανε την ζημεια.. Και δεν το ειχε δειξει.. Στεναχορηθηκα πολυ.. ☹
 
Ισως να πεθανε απο την ζεστη.. Οταν τον εψαξα ομως ειδα ενα ογκο στην κοιλια..
Προφανώς δεν ήταν η ζέστη.
Καθε πρωι βαζω στα καναρινια νερο για να κανουν το μπανιο τους... Καθε μερα καθομαι και τα χαζευω. Ειμαι χαλια
Η στεναχώρια είναι φυσιολογική, κάποιος όμως που φροντίζει καθημερινά τα πουλιά του δεν θα πρέπει να νιώθει τύψεις. Shit happens.
 
Πολύ λυπάμαι Αριάδνη μου ☹ Ότι συνέπεσε με την μικρή απουσία σου ήταν απλή σύμπτωση. Αυτό που είπε ο Σταύρος, όταν φροντίζουμε ζώα δυστυχώς περνάμε τέτοιες στεναχώριες.
 
Πιστεύω πως η ζέστη επαιξε κάποιον ρολο.. Και άρχισε να πέρνει χρωμα. Το αγορασα και δεν ηταν κοκκινο γιατι δεν του εβαλαν ποτε χρωστικες. Και τα πηγαινα τόσο καλα.
 
Ααχχχ κρίμα! Λυπάμαι πολύ! Ήταν αυτό το αδύνατο που το είχες μόνο του και παλευες να το κάνεις καλά και να παχύνει; ☹
 
Οχι.. Κιτρινο ηταν αυτο.. Μια χαρα ειναι αυτο.. Ενα αλλο.. Ειχα ενα ζευγαρι κοκκινα και ετρωγαν τα αυγα τους και δεν καταφερα να βγαλω καναρινια.. Ετσι σταματησα να προσπαθω. Γι αυτο και μου εδωσε ενας εκτροφεας 5 αυγα και τα εβαλα σε ενα κοινο καναρινι. Γιατι ειναι τα αγαπημενα μου και ηθελα να δω μικρα.

Αυτο που πεθανε ειναι ο αρσενικος απο το ζευγαρι. Δεν εδειξε οτι εχει καποιο προβλημα.. Καθομαι με τις ωρες και τα χαζευω, με ηρεμουν. Θα το καταλαβαινα. Ενα αλλο που περανει δυσκολη πτεροροια το εβαλα μονο. Οποιο καταλαβαινω πως κατι εχει το απομακρυνω. Αυτο μου ξεφυγε. Και ειχε ενα τεραστιο ασπρο ογκο στην κοιλια.. Σιγουρα εχει καιρο που το εχει. Η τελευταια φορα που το ελεγξα απο κατω ηταν οταν αποφασισα να σταματισω να προσπαθω να τον ζευγαρωσω και τους εβαλα στο μεγαλο κλουβι που εφτιαξα για τα κοκκινα καναρινια. Δεν ξερω αν επαιξε ρολο η ζεστη. Γιατι οταν ειμαι σπιτι τους βαζω να κανουν μπανιο.. Ελειπα μοναχα μια μερα και δεν τους εβαλα μπανιο. Δεν τους κτυπαει ο ηλιος ομως. Αλλα χθες ηταν παααρα πολυ ζεστη. Δεν μπορουσαμε να βγουμε εξω..
 
Τελικά τα παντα θα συμβουν για να μην εκκολαφθούν τα αυγα κριμααα
 
Λυπάμαι πολύ! ☹ Απλά να ξέρεις ότι η πτερόροια είναι η "μέθοδος" της φύσης να κρατάει μόνο τους δυνατούς οργανισμούς και να φεύγουν οι αδύνατοι, ώστε το είδος να γίνεται όλο και πιο δυνατό και να παραμείνει στο χρόνο. Δυστυχώς η φύση είναι σκληρή!

Κι γω έχω δύο θηλυκές άρρωστες και το συνειδητοποίησα χθες που γύρισα. Πάμε διακοπές και δυστυχώς συμπίπτουν με την πιο επίπονη και δύσκολη περίοδο για τα καναρίνια μας! ☹
 
Ελπίζω μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να μην έχω αλλη απώλεια... Περαστικά σας εύχομαι..
 
Back
Top