Ασθένειες Εχετε αρρωστησει ποτε απο τον παπαγαλο σας;

  • Θεματοθέτης Θεματοθέτης pean
  • Ημερομηνία Ημερομηνία

pean

PB New Member
Εγγραφή
12 Ιαν 2009
Μηνύματα
35
Πόλη
Αθήνα
Καλησπέρα,

θα ηθελα μερικες αποψεις και τις εμπειριες οσων εχουν κατι να αναφερουν πανω σ'αυτο το θεμα.
Ειχα μια συζητηση πριν μερικες μερες και αγχωθηκα λιγακι σχετικα με τις ασθενειες που μπορει να μεταδωσει ο παπαγαλος στον ανθρωπο...

Εσεις εχετε παθει ποτε τιποτα; Και αν ναι... Τι πιστευετε οτι εφταιξε;


Ευχαριστω πολυ!
 
Όχι, δεν έχω ακούσει κάτι τέτοιο! Αλλά και στις ελάχιστες πιθανότητες, τυχόν πρόβλημα (π.χ. αναπνευστικό), αντιμετωπίζεται όταν διαγνωσθεί! Μπορείς να ρωτήσεις τον γιατρό σου!
 
μετά τη αγορά ενός πτηνού πρέπει να το πας αμέσως στον πτινιατρο για να δώσει εξετάσεις. Αμα το πουλάκι ειναι καλα δεν πρόκειται να αρωστήσεις αμα θα το κρατάς στη καθαριότητα και με σωστή τροφή.

γενικά οι αρρώστιες κολλάνε απο pet shop και οχι απο το σπίτι. Γιαυτό πρέπει να μάθεις πρώτα ποσ να διαλέγεις ενα πουλί σωστά!
... Και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα!
 
κυριως ανοιξα αυτο το θεμα οχι απο την πλευρα της προληψης μιας και υπαρχουν αρκετα θεματα ενημερωτικα για τις ασθενειες των παπαγαλων αλλα ως ενα στατιστικο δειγμα του ποσο ευκολο ειναι να μεταδοθουν οι ασθενειες αυτες και κατω υπο ποιες συνθηκες...

παντως απο οτι φαινεται μεχρι τωρα δεν εχει αναφερθει καποιο κρουσμα...
 
Κι εγω δεν εχω ακουσει κατι παρομοιο αλλα θα σου πω το εξης. Πριν εξη μηνες εκανα προοληπτικα εξετασεις αιματος και μου βρηκαν οτι εχω τοξοπλασμα. Τωρα πως το κολλησα δεν ξερω; Συνηθως απο γατες κολλαει αλλα εγω δεν πιανω τις γατες γιατι εχω αλλεργια. Η γιατρος ειπε οτι αποκλειεται να ναι απο τα πουλια(τουλαχιστον δεν αναφερει κατι τετοιο η βιβλιογραφεια). Κανοντας ομως μια αναζητηση στο φορουμ ειδα οτι μπορεις να κολλησεις απο τα πουλια αλλα σε σπανιες περιπτωσεις. Τι ισχυει τελικα;
 
το οποιο φωτη πως το ξεπερασες;λογικα δεν πρεπει να ειναι κατι σοβαρο...
 
Φωτη πραγματι δεν διατρεχεις κανενα κινδυνο για την υγεια σου, ομως δες λιγο...
Γραφω καποιες πληροφοριες, φετος και πιστευω οτι ειναι πρεπον να τις γνωριζουμε. Το τοξοπλασμα ουσιαστικα ειναι σκουλικι(παρασιτικο) που ολοκληρωνει τον κυκλο ζωης απο στον οργανισμο της γατας. Η σοβαροτερη επιπτωση που μπορει να εχει ειναι η δημιουργια αποβολης σε εγκυους9οπως αναφερθηκε.). Ομως τί γινεται αν προσβληθει ενας ανθρωπος(αντρας γυναικα0που δεν ειναι σε κατασταση κυησης. Η αληθεια ειναι οτι ενας στους εφτα πασχει απο τοξοπλασμα, αλλα δεν το ξερει. Τα συμπτωματα κυριως ειναι η ελλατωση των αντανακλαστικων. Μαλιστα σε μια ερευνα που διεξηχθει στην Αγγλια το 45 % των νεκρων οδηγων τροχαιων ατυχηματων, επασχε απο τοξοπλασμα!
 
το οποιο φωτη πως το ξεπερασες;λογικα δεν πρεπει να ειναι κατι σοβαρο...

Δεν ειναι κατι σοβαρο. Περναει με τον καιρο απλα επρεπε καθε βδομαδα να πηγαινω στον γιατρο να με παρακολουθει. Το μονο κακο ειναι οτι ενιωθα μεγαλη κουραση. Τωρα λογικα θα χει φυγει αλλα πρεπει να ξανακανω εξετασεις.
 
στις απλες εξετασεις αιματος φενετε αυτο;

Εγω τις εκανα επειδη ενιωθα πολυ κουρασμενος και επειδη τα ματια μου ηταν πολυ κιτρινα απο κατω αλλα βγηκαν φυσιολογικες. Γι αυτο καναμε και μερικες ακομα που δεν θυμαμαι(νομιζω υπατιτιδας Α και κατι τετοια) κι εκει φανηκε.
 
Κι εγω δεν εχω ακουσει κατι παρομοιο αλλα θα σου πω το εξης. Πριν εξη μηνες εκανα προοληπτικα εξετασεις αιματος και μου βρηκαν οτι εχω τοξοπλασμα.Τωρα πως το κολλησα δεν ξερω;Κανοντας ομως μια αναζητηση στο φορουμ ειδα οτι μπορεις να κολλησεις απο τα πουλια αλλα σε σπανιες περιπτωσεις. Τι ισχυει τελικα;
Τοξοπλασμα, μπορει να κολλησεις, κπο απλυτα λαχανικα και φρουτα, τοσο εσυ οσο και τα πουλια απ' οσο γνωριζω.
 
Θα συμφωνήσω με την Σισσυ και θα προσθέσω οτι το τοξοπλασμα "Μεταδίδεται συνήθως με την κατανάλωση ωμού ή μισοψημένου κρέατος μόσχου, προβάτου, χοίρου, μολυσμένων και όχι καλά πλυμένων χόρτων λαχανικών και φρούτων."

(απο μια μικρή αναζητηση που εκανα στο διαδυκτιο):)
Περισσότερες πληρφοφορίες εδω Τοξοπλάσμωση - Βικιπαίδεια
 
Back
Top